صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / تقلید کورکورانه از پژوهش‌های غربی و اثرات منفی آن در جامعه
تقلید کورکورانه از پژوهش‌های غربی و اثرات منفی آن در جامعه

در اولین همایش "بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور" عنوان شد

تقلید کورکورانه از پژوهش‌های غربی و اثرات منفی آن در جامعه

در همایش ملی بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور بر لزوم بومی‌سازی پژوهش‌های کشورهای توسعه یافته تاکید و تقلید صرف از این پژوهش‌ها به عنوان عاملی برای افزایش آسیب‌های اجتماعی مطرح شد.

مدیریت پژوهش

به گزارش کسب و کار نیوز، نخستین همایش ملی “بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور” به میزبانی دانشگاه علامه محدث نوری در شهرستان نور با حضور اساتید برجسته و مطرح کشوری برگزار شد.

شهرام اسلامی، روانشناس، در این همایش با اشاره به اینکه در زمینه روانشناسی، بومی سازی صورت نگرفته است، اظهار کرد: معمولاً بر اساس روال معمول مردم ایران منتظرند ببینند که غرب چه می‌گوید و سپس آن را اجرا کنند، چون بومی سازی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه نتیجه تحقیقات غرب با ارزش‌های فرهنگی و دینی مطابقت ندارد، تصریح کرد: به همین خاطر به دلیل استفاده کورکورانه از تحقیقات غرب گرایانه روز به روز آمار طلاق، اعتیاد و فساد در جامعه ما رو به افزایش است.

این روانشناس با بیان اینکه تحقیقات غربی باید با ورود به ایران، بومی سازی شود، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم پژوهش‌های جوامع توسعه یافته را بر مبنای اصول فرهنگی جامعه خود پیاده سازی کنیم قطعاً آسیب‌های اجتماعی کاهش خواهد یافت.

پژوهش، اصل اول توسعه

علی شادمان، فرماندار شهرستان نور نیز در ادامه با اشاره به اینکه جامعه در حال توسعه نیاز مبرم به تحقیقات دارد، اظهار کرد: تحقیقات بومی، ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی را تولید می‌کند که اگر به آن پرداخته شود بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه برای استفاده بیشتر از کره خاکی باید همه ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف بر اساس پایه و تحقیقات باشد، تصریح کرد: هر کشوری که به توسعه صنعتی و فرا صنعتی رسید، اصل تحقیقات را در برنامه جدی خود قرار داده است.

فرماندار نور در ادامه گفت: بومی گرایی از مباحث قابل توجه برای افرادی که در حوزه‌های جدید علمی و عرصه‌های بین المللی فعالیت دارند است.

شادمان با بیان اینکه باید نگاه ویژه‌ای در حوزه تحقیقات و پژوهش در کشور صورت گیرد، تصریح کرد: با توجه به تنوع ظرفیت‌های بومی اقلیمی می‌توان فرصت‌های پژوهشی بیشماری خلق کرد.

محسن نژاد خیرالله، دبیر اجرایی نخستین همایش بومی سازی تحقیقات در توسعه علمی کشور نیز اظهار کرد: همایش تحقیقات در توسعه علمی کشور در هشت رشته و هفت پنل تخصصی گروه حقوق، معماری، حسابداری و مدیریت و اقتصاد، روانشناسی، زبان، عمران تشکیل شد و حدود ۴۶۰ مقاله که بخشی به صورت ارائه حضوری و بخشی در قالب پوستر بود پذیرش شدند.

وی گفت: سخنرانانی چون ایرج اعتصام، استاد بازنشسته دانشگاه تهران، دکتر مجید مفیدی، استاد دانشگاه علم و صنعت و دکتر میرصادقی، استاد تمام دانشگاه بهشتی، دکتر نیاز پور و دیگر اساتید در پنل‌های مختلف به ایراد سخنرانی پرداختند.

دبیر اجرایی نخستین همایش تحقیقات در توسعه علمی کشور یادآور شد: یک سوم شرکت کنندگان از دانشگاه علامه محدث نوری و دو سوم دیگر دانشجویان از سراسر کشور در این همایش حضور داشتند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

خبر خوب برای معلمان و بازنشستگان/ واریزی ۳۷ میلیون تومانی در راه است

به گزارش کسب و کار نیوز، معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۱ از تعیین رتبه خود توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.