صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / اگر فناوری می‌خواهد سرعت پیدا کند باید دانش‌های پایه ما رشد کند
اگر فناوری می‌خواهد سرعت پیدا کند باید دانش‌های پایه ما رشد کند

رئیس جمهور در نمایشگاه محصولات دانش بنیان:

اگر فناوری می‌خواهد سرعت پیدا کند باید دانش‌های پایه ما رشد کند

به گزارش شبکه نوآوری تهران، رئیس جمهور پس از بازدید از پارک علمی- فناوری پردیس و نمایشگاه شرکت های دانش بنیان در سخنانی در جمع مدیران و مسئولان این شرکت ها از تحولات و اقدامات مثبت و رو به رشد صورت گرفته در این مجموعه تقدیر کرد.

روحانی پس از بازدید از پارک علمی- فناوری پردیس و نمایشگاه شرکت های دانش بنیان در سخنانی در جمع مدیران و مسئولان این شرکت ها از تحولات و اقدامات مثبت و رو به رشد صورت گرفته در این مجموعه تقدیر کرد.وی با ابراز خرسندی از حضور در مجموعه پارک علمی- فناوری و آشنایی نزدیک با اقدامات استادان، دانشجویان و مدیران این مرکز در روزهای آغازین دهه پنجم حرکت انقلابی مردم ایران و در ایام سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) از پارک فناوری به عنوان مرکزی ارزشمند برای تحولات بسیار خوب علمی نام برد.
آقای روحانی گفت: کار بسیار خوب و بزرگی در این پنج سال انجام گرفته که بیشترین بار آن بر دوش دانشگاه ها و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است.وی افزود: آقای دکتر ستاری و همکارانش و همه دستگاهها و سازمانهایی که شبانه روز تلاش کردند توانستند زیربنای لازم را برای این حرکت به وجود آورند.رئیس جمهور گفت: اولین زیربنای آزادی، اندیشه است و اگر این زیربنا حاصل نشود و اگر محیط آزاد برای فکر و طرح فراهم نشود کارها به خوبی پیش نخواهد رفت.آقای روحانی با اشاره به اینکه علم پایه فناوری است و فناوری یکی از میوه های علوم به شمار می رود افزود: اگر فناوری می خواهد سرعت پیدا کند باید دانش های پایه ما رشد کند.رئیس جمهور گفت: اگر در زمینه پایه ما رشد پیدا نکنیم ستون های اصلی برقرار نمی شود تا ساختمان روی آن ساخته شود.آقای روحانی افزود: اگر بناست علم و دانش پیشرفت کند پایه اصلی آن آزادی و محیط مناسب است و شما اگر استاد را آزاد نگذارید برای اینکه بیندیشد، سخن بگوید و اظهار نظر کند و دانشجو را آزاد نگذارید که سخن بگوید و حرف بزند و نظر بدهد، امکان پیشرفت وجود ندارد. وی اضافه کرد: پیشرفت از آزادی شروع می شود و پیشرفت علم و دانش و فناوری از آزادی و محیط مناسب آغاز می گردد.

دولت باید زیرساختهای لازم را برای رشد فناوری فراهم کند
رییس جمهور­ با تاکید بر لزوم آماده سازی زیرساخت های فیزیکی و حقوقی برای رشد فناوری گفت: دولت و مجلس باید زیرساخت های حقوقی و مقرراتی لازم را برای رشد دانشجو، تحقیقات و فناوری فراهم کنند.
روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران شرکت های دانش بنیان و استارت آپی­ در پارک فناوری پردیس با اشاره به سطح بالای آزادی در دوره های پیشین حوزه های علمیه تصریح کرد:­­ در آن زمان می دیدیم که یک عالم و استاد به راحتی نظرات­­ تمامی علمای بزرگ را نقد می کند.وی افزود:­ گاهی مدرسی در کرسی درس به راحتی نظریه ای را که علما و فقها­ از پیش نظر واحدی در آن داشتند رد می کند و خیلی راحت نام بزرگترین علما و فقها را می آورد و ­­می گوید­ که آنها اشتباه کردند و نظر خود را بیان می کند و در همان جلسه نیز شاگرد با ایراد اشکال به استاد می گوید که استاد اشتباه می کند.
رییس جمهور گفت:­ فکر نمی کنم چنین آزادی ای در دانشگاه های ما وجود داشته باشد ، در دوران دانشجویی ما چنین آزادی در دانشگاه ها وجود نداشت که دانشجویی به این شکل روبروی استاد بایستد­ و با این طلاقت لسان­ و زبان سخن بگوید.آقای روحانی خاطر نشان کرد: دولت ، حکومت و نظام باید زیرساخت های لازم را برای شما ( فعالان عرصه دانش ) فراهم آورد، نباید فکر کنیم که زیرساخت به معنای ساختمان ، وام­ و یا پول است بلکه اولین زیرساخت آزادی است­ و باید در محیط علمی آزادی وجود داشته باشد.
رییس جمهور تاکید کرد: شما از محیط دانشگاه آمده و در آن محیط رشد کرده اید، دولت باید ­زیرساخت های فیزیکی را آماده کند به این معنا که اگر شما پارک فناوری دارید باید جاده ، برق ، آب و سایر زیرساخت ها را نیز داشته باشید اما مهمترین زیرساخت حقوقی است.آقای روحانی افزود:­ اگر همه زیرساخت های فیزیکی نیز فراهم باشد اما وقتی می خواهید یک فناوری و اختراع را به ثبت برسانید ماه ها گرفتار کوچه و پس کوچه می شوید، این همان زیرساخت های حقوقی و مقرراتی است که دولت و مجلس باید آن را فراهم کند.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: اگر ما این زیرساخت ها را از هر نظر آماده کردیم در آن محیط مناسب دانشجوی ما می تواند رشد کند، رشد دانشجو و تحقیقات و فناوری به پیوستگی و وابستگی است به این معنا که اگر ارتباط­ شما با دانشگاه ، صنعت ، تولید و بازار ضعیف باشد نمی توانید کاری از پیش ببرید.آقای روحانی­ گفت: شما نیروی انسانی خود را از دانشگاه­ ­بگیرید، محصولتان را می خواهید به مرکز تولیدی بدهید و یا بازار؟ اینها باید به یکدیگر متصل شود.

توسعه علم و فناوری بدون مرز است
رئیس جمهور گفت : توسعه علم و فناوری بدون مرز است و کشورهایی که مانند آمریکا برای همه چیز دیوار می سازند به موفقیت نخواهند رسید.آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران شرکت های دانش بنیان در پارک فناوری پردیس افزود : در همه جای دنیا علم بدون مرز است و در فناوری، قرار دادن مرز معنا ندارد چنانکه می بینیم در بسیاری از کشورها که به فناوری خاصی دست پیدا می کنند که منتهی به تولید می شود، صد درصد ایده ، قطعه و امکانات مربوط به یک کشور، یک فرد یا یک شرکت نیست.وی گفت: در کشور ما هم شرایط به همین ترتیب است ممکن است بشود قطعه ای تولید کنیم اما به لحاظ هزینه به صرفه نباشد و بهتر است که آن قطعه را وارد کنیم.آقای روحانی ادامه داد: نخبگان و دانشمندان ما بسیاری از قطعات و فناوری را در جای دیگر استفاده می کنند که نشان می دهد باید ارتباط با دنیا به صورت سهل برقرار شود و این در حالی است که برخی کشورها همچون آمریکا به فکر کشیدن دیوار افتاده اند.وی تاکید کرد : در آمریکا اجازه صدور روادید برای علم و برای سفر یک محقق به ایران داده نمی شود و دیوار می کشند آنها نمی دانند که تمام پیشرفتهایشان در سایه این بوده که سالهای سال هیچ دیوار و مرزی نداشته اند.
رئیس جمهور تصریح کرد: در آمریکا تعداد زیادی از نخبگان ایرانی و نخبگان ملیت های مختلف مشغول کار هستند که البته زمانی به این کشور سفر کرده اند که هیچ دیواری وجود نداشت.
وی تاکید کرد : هر کشوری که داخل خود دیوار نداشته باشد پیشرفت می کند و صاحب فناوری های نوین می شود.آقای روحانی افزود: حضور در میان نخبگان نشاط آفرین است و بالاترین نشاط را کسانی دارند که به خلق می رسند یعنی می توانند تولید کنند که از صفات خداوند خالقیت ، علم ، جود و مهلت دهنده بودن است ؛ خدا مهلت می دهد چنانکه در قرآن می فرماید “الی اجلٍ مسمی” یعنی طرف اگر خطا می کند می گویند ماه رمضان برای جبران و توبه هست و معمولا می گذارد پس از اینکه همه تجربه ها را انسان کسب و همه فرصت ها را از طرف خدا دریافت کرد بعد مجازات می کند.
وی گفت : ما باید همه فرصت ها را به نسل جوان بدهیم ممکن است در یک فناوری اشتباهی صورت بگیرد، اشکالی ندارد از اول شروع می کنیم چنانکه در زمان جنگ نیز کارهایی را با هزینه های زیاد انجام می دادیم، به نتیجه نمی رسید اما وقتی فرصت می دادیم و با فکر بیشتر کار پیش می رفت نتیجه خوب هم حاصل می شد.رئیس جمهور افزود : شرایط فعلی ما هم خوب است هم سخت، دولت از ابتدای کار در سال ۹۲ تاکنون یکی از اعتقاداتش این بوده که علم مثل هنر، فناوری، اخلاق و ایمان مرز نمی شناسد و شما نمی توانید بگویید مثلا مسلمانی یک تبعه ایرانی با مسلمانی یک تبعه خارجی فرق می کند بلکه ایمان مرز ندارد همانطور که یک نقاشی خوب ، فیلم خوب و آهنگ خوب مرز نمی شناسد و از هر کجا که باشد به مرزهای دیگر عبور می کند.

باید با اندیشمندان کشورهای مختلف در ارتباط باشیم
رئیس جمهور گفت: باید بتوانیم با اندیشمندان ، محققان و متفکران در کشورهای مختلف اسلامی و غیراسلامی ، همسایگان و غیرهمسایگان در ارتباط باشیم.
روحانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد:گاهی ممکن است در جمعی یک نفر از کشورهای اطراف و فردی با استعداد به جمع شما اضافه شود که تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از فناوریهای شما باید از کشور خارج شود افزود: آنچه در کشور ساخته می شود باید در مصارف داخلی از آن استفاده و به خارج از کشور هم صادر شود.
رئیس جمهور ادامه داد: این یکی از زیربناهایی است که دولت باید ایجاد و فضا را برای ارتباطات با جهان آماده کند .
روحانی گفت: هم اکنون در شرایطی هستیم که از طرفی فشار و تحریم وجود دارد و کشورهایی نیز هستند که اگر بخواهند پیشرفت ما را کند کنند راه آن تحریم و بستن راههاست و این اتفاق ضمن مشکلاتی که برای ما ایجاد می کند انگیزه هم ایجاد می کند.
وی اضافه کرد: در شرایطی که قطعاتی که می خواستیم به راحتی وارد می کردیم و امروز نمی توانیم آن کار را انجام دهیم فضایی ایجاد می کنند که سریع تر روی آن بخش کار کنیم.
حسن روحانی تصریح کرد: به آقای ستاری تاکید کردم در بخشی از صنعت ما مشکلاتی وجود دارد که امروز برخی از شرکت های فناورانه گله دارند که محصول داریم اما برخی از صنایع ما جرات استفاده از این محصول را ندارند.
رئیس جمهور افزود: وقتی به یکی از وزرا توصیه می کردیم دستگاهی را از داخل خریداری کند پاسخ داد اگر این دستگاه خراب شود چه کسی پاسخگوی آن خواهد بود و این موضوع را باید بپذیریم.

باید خدمات به شهرکهای فناوری ارائه داد
رئیس جمهور گفت: در بحث فعالیت های فناورانه یکی از کارهای دولت ریسک پذیری است تا در راستای آن شرکت های فناور هم بتوانند فعالیت خوبی داشته باشند.
روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران شرکت های دانش بنیان و استارتاپی در پارک فناوری پردیس افزود: مسئولان باید این نکته را بپذیرند که اگر از نوآوری خوب استفاده کنند شاید کمتر دچار اشتباه و اشکال شوند البته به این نکته هم باید توجه داشته باشیم که شاید ۱۰ مورد را اشتباه انجام دهیم و باید سعی کنیم این اشکالات را برطرف کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به فعالیت های زمان جنگ گفت: ما در زمان جنگ ماهها تلاش می کردیم که یک موشک را بسازیم و شهید ستاری نیز در این زمینه پیشگام بود اما یک اشکال مانع می شد تا بتوانیم به هدف برسیم.
روحانی افزود: آدم اشتباه می کند بنابراین باید راه حل درست را برای آن اشتباه پیدا کند، خطاها و اشتباه در فناوری ها وجود دارد و ما باید ریسک پذیر باشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه یکی از کارهای دولت ریسک پذیری است، گفت: این فعالیت دولت موجب می شود که شما شرکت های دانش بنیان فعالیت بهتری داشته باشید، باید دولت در همه جا، در مالیات، بیمه و ارایه خدمات به این شهرهای صنعتی و فناوری کمک کند البته باید مالیات، بیمه و چنین اماکنی در کنار این شهرها مستقر شود.
وی افزود: ما باید بتوانیم خدمات را بیاوریم تا در چنین شهرک های صنعتی و فناورانه راحت تر فعالیت شکل بگیرد و مسیر مشخص شود.
رئیس جمهور در ادامه اظهارداشت: هم اکنون شاهدیم که برخی شهرکها، نوزاد و کودک هستند بنابراین نباید از همه آنها یک طور مالیات گرفت باید شرایط برای شرکت هایی که باید مالیات پرداخت کنند مشخص شود چنانچه مثلا در یک برهه از زمان و یا در یک محدوده کاری و یا شرکت هایی که محصولات خود را صادر می کنند باید بیمه بپردازند و سایر شرکت ها از این موضوع منتفی شوند.

تولید و صادرات با استفاده از فناوریهای نوین
رییس جمهور گفت: ­­­ما به عنوان یک ایرانی تولیدکننده محصول هستیم و همان محصول را هم صادر می کنیم.
روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران شرکت های دانش بنیان و استارت آپی­ در پارک فناوری پردیس با اشاره­ به اینکه پارک های فناوری باید به دولت کمک کنند که در مشکلات خاص به نتیجه برسد افزود: در بسیاری از صنایع­ بر سر مشکلات خیلی کوچک گرفتار هستیم که شما با فناوری می توانید کمک و راه حل آن مشکل را پیدا کنید.
وی گفت:­ یکی از وظایف پارک های فناوری علاوه بر فتوح مرزهای فناوری و دانش، کمک به شرایط فعلی ما است که در بعضی چیزها تحریم هستیم و شما باید جبران کنید. چیزهایی هم هست که باید در آینده با فناوری با تحریم جنگیده شود.
رییس جمهور ادامه داد: بخش بزرگ این تحریم در بخش ارتباطات پولی و­ مالی ماست که می خواهیم با دنیا ارتباط بانکی و مالی داشته باشیم که مشکل داریم ، این را به هرحال فناوری حل خواهد کرد و البته امروز هم فناوری هایی در این زمینه هست که چقدر می توانیم اعتماد کنیم.آقای روحانی تاکید کرد: فناوری می تواند راه را باز کند ، بسیاری از مسایل امروز هست که فناوری های جدید می تواند مسیر فشار دشمن را کُند کند و جلوی آن ها را بگیرد.
رییس جمهور گفت:​­ در کمک به درخواست های شما از مجوزهای خاص گرفته و حمایت ها و خریدهای خاص همه این مسایل را در دولت مطرح و پیگیری خواهیم کرد.آقای روحانی افزود: ما به عنوان ایرانی تولیدکننده محصول هستیم و همان محصول را صادر هم می کنیم، همان عزتی که اینجا ظاهر می شود این است، مبارزه با استکبار با شعار ثابت نمی شود بلکه در عمل ثابت می شود و اگر ما نیاز به خارج و غرب داریم و شما ما را خودکفا کنید این همان مبارزه است.رییس جمهور ادامه داد: قدرت های بزرگ می خواهند ما را در فشار قرار دهند اگر در شرایط فعلی بیمار ما نیاز به دارو دارد ما می توانیم برایش دارو تولید کنیم و نیاز به خارج نداریم و می توانیم ارزان تر در اختیارش قرار دهیم، دکتری که می تواند جراحی خود را با متد جدید حتی بدون درآوردن کتش و در چند متری آن عمل را­ ­انجام دهد باید کار را برایش تسهیل و تسریع کنیم .وی ­گفت: اشتباهات را کم کنیم­ یکی از دوستان که در بخش لیزر بود گله داشت که چرا این لیزر نمی رود در بخش های مختلف صنعت و کارهای مختلف را انجام دهد.

دولت الکترونیک؛ بهترین راه مبارزه با رانت و فساد
رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم بسیاری از رانت ها و فسادها را از بین ببریم راهش شفافیت و دولت الکترونیک است.آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع مدیران شرکت های دانش بنیان و استارتاپی در پارک فناوری پردیس افزود:کاری که لیزر انجام می دهد با کار صنعتی روزی که انجام می دهیم خیلی متفاوت است، دقت و سرعت آن نشان می دهد که مرکز پیشرفت علم، دانش و محیط، مناسب است.
رئیس جمهور گفت: پردیس فقط یک پارک است هر پارک فناوری به معنای ایجاد محیط مناسب است اگر محیط مناسب درست شود در این محیط همدیگر را می بینید، کارتان تسهیل می شود و ایرانی ای که در خارج است راحت تر حضور پیدا می کند و راحت تر می توان محصول را تبادل کرد، اساسش اکوسیستم است.آقای روحانی مولفه دیگر پیشرفت را ذهن های خلاق دانست و خاطرنشان کرد: همه انسانها مشابه هم نیستند به طور مثال در یکی از این شتاب دهنده ها با روش بسیار خوبی گزینش (سلکشن) انجام می شد که نشان می داد بخش مهمی از شناسایی انسان هاست.رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه این شیوه نیز می تواند به عدالت کمک کند، گفت: به جای آنکه اقوام این آقا و یا فامیل آن آقا باشد این شتاب دهنده دیگر فامیل را نمی شناسد و آن ویژگی هایی را می شناسد که برایش معرفی کرده اند و آن آزمایشهایی که می گذراند برایش مهم است این به عدالت هم کمک می کند و جلوی رانت خواری را نیز می گیرد و روند استخدام را نیز درست می کند.وی افزود: باتوجه به اینکه در استخدام ها مشکلاتی داریم این شتاب دهنده می تواند حتی به عدالت کمک کند یعنی شما تنها کمک به زندگی و رفاه مردم نمی کنید بلکه به عدالت و مبارزه با فساد نیز کمک می کنید.

تاکید رئیس جمهور بر تقویت دولت الکترونیک
رئیس جمهور قول داد روابط دولت را با تلاشگران علم و فناوری راحت تر و نیازمندی های این بخش را برطرف کند. آقای روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به جایگاه شرکت های دانش بنیان در تسهیل روابط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی افراد جامعه به اهمیت دولت الکترونیک در پیشبرد آسان امور پرداخت و گفت: دولت الکترونیک باعث می شود با کسی که کار داریم چهره به چهره نشویم چرا که این چهره به چهره شدن گاهی اوقات مزایا و معایبی دارد و در علم، دانش و مباحثه، جلب اعتماد مفید است. وی افزود: اما در کار، امضای طلایی و امثال آن این چهره به چهره موجب بدبختی است و فساد از آنجا شروع می شود. رئیس جمهور گفت: دولت الکترونیک می تواند از این موارد ممانعت کند و بعضی اوقات ماشین، کار را عادلانه تر و دقیق تر از انسان انجام می دهد. وی تصریح کرد: گاهی هوش مصنوعی در بعضی جاها از هوش طبیعی بهتر عمل می کند و گاهی کاری را روبات بهتر از انسان انجام می دهد و گاهی وقتها علم و فناوری برخی بخشها را جبران می کند و آن برای ما بسیار مهم است. رئیس جمهور در پایان از حضور در جمع تلاشگران علم و فناوری ابراز خرسندی کرد و قول داد روابط دولت را با این بخش راحت تر و نیازمندی های این بخش را برطرف کند. حسن روحانی همچنین با اشاره به اهمیت محیط های علمی و فناوری برای شهرها، از آغاز به کار نمونه دیگری از شهرک علم و فناوری در تهران در اردیبهشت ماه خبر داد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد در آغاز دهه پنجم انقلاب بتوانیم در پیشرفت علم و دانش و فناوری در منطقه و جهان سرآمد باشیم و خدمت خوبی به مردم ، انقلاب و نظام ارائه دهیم.

همچنین مطالعه کنید:

فراخوان مربوط به احداث نخستین ساختمان الگویی دانش‌بنیان تمدید شد

به گزارش کسب و کار نیوز، در راستای ترویج و معرفی ظرفیت‌های سیستم‌های صنعتی‌سازی تولید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.