به گزارش کسب و کار نیوز، تحقیق در علم پایه و محض، بدون هرگونه چشمداشتی به کاربردهای صنعتی و اقتصادی و صرفا با ایده توسعه دانش انجام میشود. علوم پایه از کنجکاوی نشات میگیرد، نقش بسیار مهمی در تقویت تفکر انتقادی و خلاقیت ایفا میکند و گاهی میتواند نگاه ما به جهان را دگرگون کند.
ورای فایدههای فلسفهای، پاسخهایی که از طریق تحقیقات علوم پایه به دست میآید، بعدها در زمینههای دیگری به کار میرود و میتواند به کاربردهای وسیعی منجر شود؛ مثل نمایشگرهای LCD، درمان با فوتودینامیک، تشخیصدهندههای نیمهرسانا. تقریبا هرچیزی در دنیای امروز تا اندازهای مرهون علوم پایه است که بسیاری از پدیدههای دنیا ما را از نو شکل داده است.
ما به عنوان یک جامعه از میوههای این علم بهره میبریم. استفاده از کامپیوتر، دسترسی به آب و برق و وابستگی ما به شکلهای مختلف حملونقل و ارتباطات. همه اینها از کشفیات و اختراعات دانشمندانی نشات گرفته است که کنجکاوانه به کارکرد طبیعت و مواد آن نگاه کردهاند و نپرسیدهاند ایدهاش چیست؟
آلن اسپکت
یکی از اعضای آکادمی علوم فرانسه و آکادمی تکنولوژیهای فرانسه است. در سال ۲۰۱۳، در یکصدمین سالگرد کشف مدل اتمی نیلز بور، انجمن مهندسان دانمارک به همراه موسسه نیلز بور و آکادمی سلطنتی علوم و اسناد دانمارک، مدال نیلز بور را به اسپکت اهدا کرد.
آسپکت مهمترین کشف علمیاش را در نظریه کوانتوم ارائه داد و سالها وقتش را صرف کنکاش در پدیده جالب درهمتنیدگی (تعاملات غیرهمزمان و لامکان بین دو ذره) کرد. در سال ۲۰۰۵، او به خاطر پایان بخشیدن به منازعات ۷۰ ساله نیلز بور و انشتین بر سر درک مفهوم فیزیک کوانتوم، مدال طلای CSNR را از آن خود کرد.
آزمایشهای مشهور او تایید میکنند که درهمتنیدگی کوانتومی برای جفت فوتونهای دوقلو با بینش جهانی انشتین ناسازگار است. او در این آزمایشها، دو ذره را اندازه گرفت که در یک زمان، از یک منبع در دو جهت مخالف آزاد شده بودند. نتیجه، اثبات قطعی درهمتنیدگی بود.
آزمایشهای اسپکت در درک ما از این که چگونه همه چیز این جهان به هم مرتبط است، تاثیر بهسزایی داشته است. او در حال حاضر در زمینه استقرار امواج در جامدات با استفاده از اتمهای فوق سرد مطالعه میکند.
دیوید بالتیمور
در حال حاضر استاد زیستشناسی در موسسه تکنولوژی کالیفرنیاست. او رئیس مرکز مشترک داروسازی انتقالی نیز هست و تلاش میکند کشفیات علوم پایه را به واقعیات بالینی پیوند بزند. به همین منظور به موسسه تکنولوژی کالیفرنیا و UCLA پیوسته است.
در سال ۱۹۷۵ بالتیمور در حالی که تنها ۳۸ سال سن داشت، به همراه هوارد تمین و رناتو دولبک، جایزه نوبل را از آن خود کرد. آنها به خاطر کشفشان در زمینه تعاملات بین ویروسهای سرطانی و مواد ژنتیکی سلول موفق به دریافت این جایزه شدند. یکی از مهمترین کارهای بالتیمور در ویروسشناسی، کشف رونوشتبردار معکوس پروتئین بود که برای تولیدمثل رتروویروسهایی همچون HIV ضروری است.
در سال ۱۹۹۹ رئیسجمهور بیل کلینتون مدال ملی علم را به خاطر سهم شگفتانگیزی که در توسعه علم داشت به او اهدا کرد. او تاثیر بسزایی بر سیاستگذاری علمی کشور داشته و در هر زمینه از سلولهای بنیادی گرفته تا کلونینگ ژن پروسهای است که طی آن یک DNA خارجی را وارد سلول میزبان انتخابی [1]”hust” می کند ایدز، رد پایی از خود برجای گذاشته است.
بالتیمور تاکنون ۶۸۰ مقاله را بازبینی کرده است. جدیدترین تحقیق او بر کنترل عفونت و پاسخ سیستم ایمنی متمرکز است. او قصد دارد نقش میکروRNAها در سیستم ایمنی و استفاده از روشهای ژنتیکی برای درمان HIV و سرطان را بررسی کند.
جان تایلر بونر
جان تایلر بونر یکی از برجستهترین زیستشناسان جهان است که پیش از هر چیز به خاطر مطالعاتش در زمینه استفاده از کپک لجن برای درک تکامل شناخته شده است. او از آمیب Dictyostelium discoideum به عنوان یک ارگانیسم مدل برای بررسی برخی از مهمترین مسائل زیستشناسی استفاده کرده است. او استاد زیستشناسی دانشگاه اکولوژی و زیستشناسی تکاملی در دانشگاه پرینستون است.
قارچهای لجن سلولی، تکامل فرهنگ در حیوانات و بررسی چرخههای زندگی برخی از مهمترین کارهای اوست. مطالعات بونر نشان میدهد که ما تا به حال، نقش تصادف یا شانس را در تکامل دستکم گرفتهایم. او در یکی از آخرین کتابهایش با عنوان« تصادف در تکامل»، نشان میدهد که شانس و تصادف بر تکامل موجوداتی با اندازههای مختلف تاثیرات متفاوتی دارد و هر چه یک وجود کوچکتر باشد، احتمال این که تغییرات مورفولوژیکیاش تصادفی بوده و انتخاب نقش زیادی در آن نداشته باشد، بیشتر است.
سیمون کانوی موریس
رئیس دیرینزیستشناسی تکاملی در دپارتمان علوم زمین دانشگاه کمبریج است. او به خاطر مطالعاتش در زمینه فسیلهای بورگز شل مشهور است. دیدگاههای کانوی موریس در زمینه بورگز شل در مقالات فنی بسیاری بازنشر شده است.
تشکیلات بورگز شل در صخرههای بریتیش کلمبیا در کانادا واقع شده و یکی از پربارترین میدانهای فسیلی جهان است. در این تشکیلات، بخشهای نرم فسیلها به شکلی استثنایی، از ۵۰۵ میلیون سال پیش تاکنون باقی مانده است.
کانوی موریس یک مسیحی متدین است و به عنوان یک دیرینزیستشناس سعی دارد نشان دهد شواهد دیرینهشناسی در طبیعت و تکامل، از وجود خدا حمایت میکنند. او مشارکت فعالانهای در مباحث مربوط به علم و خدا دارد. در موسسه علم و مذهب فارادی فعال است و کتابی دارد با عنوان «تکامل و سازش در زیستشناسی».
میلدرد اس. درسلهاوس
استاد فیزیک و مهندسی برق در دانشگاه ماساچوست. او را به عنوان ملکه علم کربن میشناسند. درسلهاوس کار در موسسه ماساچوست را از آزمایشگاه لینکلن آغاز کرد. در آن زمان او از تحقیق در زمینه ابررساناها به مغناطیس- نور تغییر رشته داد و یکسری آزمایش انجام داد که منجر به درک اساسی از ساختار الکترونیکی نیمه فلزات خصوصا گرافیت شد.
درسلهاوس در سال ۱۹۷۳، گرنت بنیاد کارنیه را دریافت کرد تا از مطالعه زنان در زمینههای علمی همچون فیزیک که به طور سنتی مختص مردان بوده است، حمایت کند. او رهبر ایجاد فرصت برای زنان در زمینههای علم و مهندسی است.
برخی از جوایز او شامل مدال کارل تی کمپتون به خاطر کارهای برجسته در فیزیک از سوی موسسه فیزیک آمریکا در سال ۲۰۰۱، مدال موفقیت در علم و تکنولوژی کربن از سوی انجمن کربن آمریکا در سال ۲۰۰۱ و عضو افتخاری موسسه لوفه، آکادمی علوم روسیه، در سال ۲۰۰۰ است. در سال ۱۹۹۰، به خاطر مطالعاتش در زمینه خواص الکترونیکی مواد، مدال ملی علوم را به دست آورد.
منابع:
https://www.timeshighereducation.com
https://www.topuniversities.com
http://sitn.hms.harvard.edu
https://link.springer.com
https://www.nature.com
http://www.iamse.org
https://academicpartnerships.uta.edu
انتهای پیام