به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر منصور غلامی در ششمین همایش ملی پیشرفت و توسعه علمی کشور که امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در موسسه آموزشی غیردولتی خاتم برگزار شد، با اشاره به مجموعه علمی حاضر جزو افتخارات آموزش عالی کشور هستند، خاطرنشان کرد: تک تک اساتید حاضر با وقت و انرژی که برای حضور در انجمنهای علمی در کلانموضوعات صرف میکنند و تک تک انجمنها در حوزههای تخصصی خود، ذخایر و گنجینههای علمی و سیاستگذاری و همچنین عناصر مهم برای هدایت نسل جوان به حساب میآیند.
وی تاکید کرد: رویکردی که قبل از حضور من در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین در زمان حضور من در هیات دولت وجود داشته رویکرد مثبت ریاستجمهوری و معاون اول رئیسجمهور نسبت به نظرات دانشگاهیان بوده و به عبارتی همواره مشوق بخش اجرایی در حوزه وزارت علوم بودهاند؛ همچنین اگر چنانچه کم و کاستی در این حوزه وجود داشته به خاطر مناسب نبودن سازوکارهای وزارت علوم در انتقال دیدگاهها بوده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در سالهای اخیر توسعه بهرهمندی از نظرات دانشگاهیان نسبت به گذشته بهتر بوده و امیدواریم با توجه به بیانیهای که امروز از سوی شورای انجمنهای علمی ایران و در حضور آقای جهانگیری قرائت شد، این ارتباط به طور موثری پیش رود.
غلامی یادآور شد: در راستای اجرای مصوبات بیانیه سال گذشته این شورا فعالیت قریب به ۷۰ کارگروه تخصصی برنامهریزی شده و مصوب شده است که از حضور نمایندگان انجمنهای علمی در برنامهریزیها، ارزیابیها و نظارتها بهرهمند شویم که این موضوع در مرحله اجرایی قرار گرفته است. در آینده هم این رویکرد در حوزه معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم وجود دارد که از ظرفیتهای علمی بهرهمند شویم. ضمن آنکه دکتر برومند نیز در برنامهریزیهای دوره جدید شورای عالی عطف توجه خاصی به ظرفیتهای علمی نشان دادهاند.
وی با بیان اینکه در مقطع زمانی خاصی قرار گرفتهایم، تشریح کرد: به لحاظ توصیههای مقام معظم رهبری در بخش الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نگاه آیندهنگرانه ۵۰ ساله پیشروی ما قرار گرفته که عملی کردن آن و ارائه پیشنهادات بدون توجه به نگاه کارشناسانه به برنامه کلان ملی و بدون حضور اساتید با استفاده از ظرفیت آنها میسر نخواهد بود. وزارت علوم نیز یکی از بخشهای کار اصلی خود را نظرخواهی از دانشگاهیان و گروههای علمی مرجع قرار داده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی هستیم، خاطرنشان کرد: گام دوم توصیههای مقام معظم رهبری بخصوص در بیانیه اخیر ایشان توجه ویژه به بخش علم و فناوری در دستور کار خود قرار داده است و تقاضای ما نیز از انجمنهای علمی این است که با نگاه آیندهنگرانه خود به توسعه علم و فناوری کمک کنند.
غلامی در پایان گفت: ما خدمات لازم را برای بهرهگیری بیشتر از ظرفیت انجمنهای علمی ارائه خواهیم کرد و از کمک ارکان نظام نیز در راستای کمک به این مساله استقبال میکنیم.
انتهای پیام