چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اصلی / استان ها / خراسان شمالی / میدانی که بجنوردیها با آن خاطره زیاد دارند

میدانی که بجنوردیها با آن خاطره زیاد دارند

رئیس کمیسیون شهرسازی و ترافیک شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: منطقه سبزه میدان بجنورد هویت تاریخی و فرهنگی این شهر است و هم اکنون این مفهوم و هویت خود را از دست داده و در مهجوریت قرار گرفته است و باید این هویت را با انجام اقداماتی همچون مرمت دوباره برگرداند.

سبزه میدان

محسن موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به این‌که وجه تسمیه سبزه میدان از دو کلمه سبزه و میدان است، افزود: در زمان سلطنت زندیه و قاجاریه در اطراف پهنه سبزه میدان بجنورد، سبزیجات اهالی دارالخلافه کشت می‌شد.

وی ادامه داد: میدان این منطقه محل تعاملات، ارتباطات اجتماعی، مناظره و گفت و گو نیز بوده است. علاوه بر آن در حوالی سبزه میدان حمام و کاروان سرای سردار وجود دارد که قدمت این کاروان سرا متعلق به دوره قاجاریه است.

وی تصریح کرد: به لحاظ تاریخی خیابان شهید بهشتی که در حال حاضر در آن منطقه سبزه میدان نیز واقع است، بازار قدیمی شهر بجنورد بوده که در گذشته سرپوشیده بوده است و هنوز آثاری از آن زمان همچون آهنگری به چشم می‌خورد.

این مسئول توضیح داد: هم‌چنین در قسمت پایینی سبزه میدان نیز خیابان “پای توپ” وجود دارد که در گذشته یک توپ جنگی در این منطقه قرار داده شده بود که از این توپ برای اعلام سال تحویل و اعلام مناسبت‌های مذهبی و اعیاد استفاده می‌شد.

پیش از این محمد سویدانلویی، مدیر کل پیشین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرده بود: از جمله بناهای عام المنفعه که برای عموم مردم در اکثر نقاط کنار هم شکل گرفته است می‌توان به مجموعه‌های شهری شامل یک میدان، و قرارگیری حمام، کاروانسرا، بازار و مسجد در حواشی آن اشاره کرد.

وی ادامه داد: این فرم از قرارگیری ابنیه عام المنفعه در کنار یکدیگر حکایت از آن دارد که در گذشته بسیاری از مراودات، ارتباطات و رفع نیازهای روزمره مردم در حول همین میادین بوده و در واقع میدان‌های اصلی و بناهای متمرکز آن نقش عمده‌ای در فضاهای شهری داشته و محل برگزاری بسیاری از امور مهم شهری بوده است.

وی اظهار کرد: مجموعه سبزه میدان بجنورد نیز از این این امر جدا نبوده است، این مجموعه شامل یک میدان، کاروانسرای قدیمی، حمام، راسته بازار، و چند بازارچه بوده است که به یادگار از دوران قاجاریه باقی مانده است.

سویدانلویی بیان کرد: این بنا در زمان سردار مفخم به عنوان کاروانسرا مورد استفاده بوده و مهمانان سردار که از راه‌های دور به دیدن سردار مفخم می‌آمده‌اند در آنجا سکنی می گزیده‌اند و هم اکنون از این بنا به عنوان انبار و غرفه استفاده می‌شود و اتاق‌های مختلف کاروانسرا متعلق به افراد مختلف بوده و بیشتر به عنوان انبار مواد اولیه فرش و گلیم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و عمران شورای اسلامی شهر بجنورد نیز با اشاره به این‌که بجنورد طرح جامع مرمت ندارد، تصریح کرد: پروژه مرمت راسته بازار سبزه میدان بجنورد نیمه کاره رها نشده است و به دنبال آن هستیم اجرای این طرح را به پایان برسانیم.

محسن موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در پاسخ به این سوال که چرا پروژه مرمت فروشگاه‌های واقع در سبزه میدان از پیشرفت خوبی برخوردار نبود و آیا این پروژه نیمه کاره رها شده است؟ اظهار کرده، کمبود منابع مالی یکی از عللی بوده که موجب شده تا پروژه با کندی پیش رود و بیشتر از چند باب مغازه جلو نرود. علاوه بر آن برخی از مالکان نیز هستند که برای اجرای این پروژه همکاری لازم را ندارند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

وضعیت فروش شیر

وقتی وضعیت فروش شیر از دامداران خراسان شمالی دوباره شیر تو شیر می شود

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, حسینعلی حصاری با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.