صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / فشار مالیاتی به بنگاه ها در شرایط رکودی
فشار مالیاتی  به  بنگاه  ها  در شرایط  رکودی
Cropped image of businessman calculating tax by model house and stacks of coins on table

«کسب و کار» رشد درآمد های مالیاتی در بودجه را بررسی می‌کند

فشار مالیاتی به بنگاه ها در شرایط رکودی

کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ کل کشور به ردیف درآمدی ۱۱۰۵۱۲ که مربوط به در آمد مالیات بر ارزش افزوده است، ۱۰ هزار میلیارد تومان نسبت به لایحه بودجه ۹۸ اضافه کرد و رقم درآمد مالیات بر ارزش افزوده از ۳۸۶۰۶ میلیارد تومان پیش بینی شده در لایحه بودجه ۹۸ به ۴۸۲۵۸ میلیارد تومان رسید.

گروه اقتصاد ایران و جهان

به گزارش کسب و کار نیوز، کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ کل کشور به ردیف درآمدی ۱۱۰۵۱۲ که مربوط به در آمد مالیات بر ارزش افزوده است، ۱۰ هزار میلیارد تومان نسبت به لایحه بودجه ۹۸ اضافه کرد و رقم درآمد مالیات بر ارزش افزوده از ۳۸۶۰۶ میلیارد تومان پیش بینی شده در لایحه بودجه ۹۸ به ۴۸۲۵۸ میلیارد تومان رسید.

این مسئله با توجه به شرایط رکودی ای که بنگاه‌ها در آن به سر می‌برند و عدم شفافیت در پرداخت مالیات‌ها به طور کلی، اندکی دشوار به نظر می‌آید. به گفته کارشناسان دولت می تواند با برقراری عدالت مالیاتی و دریافت مالیات ارزش افزوده از مصرف کننده نهایی، این میزان درآمد را حاصل نماید اما طی این سال‌ها، این تولید کننده و شرکت‌ها هستند که مالیات بر ارزش افزوده می‌پردازند.

طبق آمار بانک مرکزی از عملکرد قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور که تا آذر ماه منتشر شده است، در این مدت ۱۹۱۸۰ میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده وصول شده که رشد ۱۷.۶ درصدی دارد و حدود ۸۰ درصد رقم مصوب ۹ ماهه (۲۴۲۷۰ میلیارد تومان) محقق شده است. رقم مصوب کل امسال برای این مالیات بیش از ۳۲ هزار میلیارد تومان است. در  نتیجه، مصوبه کمیسیون تلفیق برای درآمد مالیات بر ارزش افزوده در سال ۹۸، ۵۰ درصد بیشتر از رقم مصوب سال جاری است.

همچنین در سال ۹۶ بالغ بر ۲۶۹۴۰ میلیارد تومان، سال ۹۵ بالغ بر ۲۲۴۹۰ میلیارد تومان و سال ۹۴ بیش از ۱۹۷۴۰ میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده وصول شده بود.

با توجه به پیش بینی شرایط رکود تورمی در سال آینده و کاهش سرمایه در گردش واحدهای تولید و بنگاه‌های اقتصادی و مصرف کالا و خدمات، احتمال تحقق این میزان درآمد با توجه به این شرایط سخت شده و باید به شفافیت اطلاعات و کارآمدی سامانه‌های مالیاتی برای اخذ این درآمد امیدوار بود.

همچنین مطالعه کنید:

مبادله ۹ میلیون و ۴۶۰ هزار فقره چک در آبان ماه

به گزارش کسب و کار نیوز، بر اساس آمار چک‌های مبادله‌ای در آبان ماه سال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.