حبیب الله مظفری گفت و گو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اینکه باید جامعه آماری صادرکنندگان در استان افزایش یابد، افزود: یکی از عللی که موجب میشود تا میزان صادرات در استان افزایش یابد، افزایش تعداد صادرکنندگان قوی و توانمند در استان است.
وی ادامه داد: از پایه صادراتی که در این استان انجام میشود ۷۰ درصد متعلق به مجتمع پتروشیمی خراسان است که ۳۰ درصد باقی مانده صادرات توسط سایر صادرکنندگان که رقم ناچیزی است، اتفاق میافتد.
وی اظهار کرد: در استان کلاسهای آموزشی برای صادرکنندگان برگزار میشود که این کلاسها باید به توانمندسازی و فرآیند تبدیل شود؛ تعداد اندک صادرکنندگان گواه این امر است که این کلاسها تأثیر چندانی نداشته است.
مظفری در پاسخ به این سوال که پذیرش و اعزام هیأتها تأثیری بر روند افزایش صادرات استان خواهد داشت و یا خیر؟ توضیح داد: در حال حاضر با مسئلهای همچون تحریم مواجه هستیم اما برای اینکه بتوانیم کالاهای خود را بفروشیم باید بتوانیم تحریمها را دور بزنیم.
وی تاکید کرد: جذب و اعزام هیأتها یکی از روشهای دور زدن تحریم هاست چراکه از این طریق هم میتوان کالاها را معرفی و هم میتوان مشتریانی برای کالاها پیدا کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شهرهایی همچون بصره، کابل، اربیل و … از بازارهای مهم تجارتی صادرکنندگان کشور هستند، تصریح کرد: خراسان شمالی در حال حاضر باید به دنبال بازارهای جدید در اوراسیا، آسیای میانه، قفقاز و… باشد.
این فعال اقتصادی گفت: میزان صادرات کالا به افغانستان در کشور حدود ۲.۵ میلیارد دلار است اما خراسان شمالی سهمی کمی از این رقم دارد که باید بر روی این موضوع برنامه ریزی شود.
پیش از این یحیی نیکدل، رئیس وقت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در سال ۹۶ بر لزوم خروج اتکای صادرات این استان بر محصولات پتروشیمی تاکید کرده و گفته بود: عمده محصولات صادر شده در چهار ماه نخست سال گذشته شامل محصولات پتروشیمی، اوره، آمونیاک و پودر آلومینیوم بوده است.
نیکدل با بیان اینکه از میزان محصول صادر شده ۶۰ درصد محصولات مربوط به مجتمع پتروشیمی خراسان بوده است، افزود: اتکای صادرات خراسان شمالی بر محصولات پتروشیمی است که این یک آسیب برای استان فرض میشود و باید برای امر صادرات در زمینه تنوع بخشی کالاها اقدام شود. به عنوان مثال در سال گذشته چند ماهی صادرات محصولات پتروشیمی خراسان به منظور اورهال متوقف شد که بر اثر این امر میزان صادرات کالاهای استان به شدت کاهش یافت.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: با وجود اینکه اولویت نخست مزیت اقتصادی در این استان کشاورزی محسوب میشود اما میزان صادرات کالاها در این بخش بسیار کم است. صادرات محصولات کشاورزی در سال ۹۶ و در چهار ماهه نخستش از کل رقم صادرات ذکر شده هشت درصد را به خود اختصاص داده است که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفته، کالاهای صادراتی استان نیز ۳۲ درصد از بخش صادرات استان را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام