به گزارش کسب و کار نیوز، این مراسم به ارائه مقالات در خصوص تبیین علمی نقش رهبری در جمهوری اسلامی ایران اختصاص داشت و در پایان این همایش دو روزه از مقالات برتر تجلیل شد.
دکتر غلامرضا خواجه سروی، دبیر علمی همایش گفت: در مجموع ۱۱۰ مقاله به دست مسئولان برگزاری این همایش رسیده بود که به مدت سه ماه بررسی شدند و هیأت داوران ۲۰ مقاله برتر را برای ارائه انتخاب کردند.
نمایندگانی از کشورهای عراق، مالزی، اندونزی، بحرین و عمان در این همایش حضور داشتند تا نگاه خود را درباره نقش رهبری جمهوری اسلامی ایران از خارج از کشور بیان کنند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در اختتامیه همایش با اشاره به اینکه حساسترین بخش انقلاب رهبری آن است ادوار زندگی امام راحل را به پنج دوره تقسیم کرد.
وی افزود: این پنج دوره شامل دوران تولد تا سال ۱۳۰۰، دوره تحصیل و تدریس از سال ۱۳۰۱ تا ۱۳۳۱، مرجعیت از فروردین ۱۳۴۰ تا پایان عمر، رهبری مبارزه سیاسی از مهر ۱۳۴۱ تا بهمن ۱۳۵۷ و رهبری نظام اسلامی از بهمن ۵۷ تا خرداد ۱۳۶۸ میشود.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد به جایگاه والای امام در بین مراجع حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: گزارشی که ساواک در سال ۱۳۳۵ تهیه میکند نشان میدهد امام بعد از آیت الله بروجردی نفر دوم حوزه علمیه قم معرفی میشود. به طوری که در آن دوران در جلسات تدریس خود بیش از ۵۰۰ شاگرد داشتند.
وی افزود: امام در سال ۱۳۲۲ اولین بار در کتاب کشف الاسرار ایده ولایت فقیه را مطرح کرد و در ۱۶ مهر ۱۳۴۱ با دعوت از مراجع آن زمان از جمله آیت الله گلپایگانی، آیت الله مرعشی و آیت الله شریعتمداری اولین نشست مراجع برای شروع مبارزات سیاسی را برگزار کردند.
کلانتری در پایان خاطرنشان کرد: امام در دوران تدریس خود در فقه نوآوری و جسارت داشته و در فلسفه اسلامی یک متخصص بود و در حوزه عرفان سالها شاگرد عارفان بزرگی همچون آیت الله شاهآبادی و در فلسفه غرب یک استاد بود.
انتهای پیام