به گزارش کسب و کار نیوز- علی رستمی در اولین گردهمایی یک روزه بهداشت، کیفیت و راندمان تولید زعفران که با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و مسئولان و اساتید دانشگاهی تربتحیدریه در سالن همایش دانشگاه عالی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: در این زنجیره سهم منافع کشاورز، صادرکنندگان و کسانی که در بستهبندی و فرآوری محصول نقش دارند نادیده گرفته شده از این رو موفق نشدهایم به تولید پایدار دست یابیم.
وی به تولید ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران اشاره کرد و افزود: این اتفاق در حالی روی داده که گردش مالی مربوط به این محصول برای کشاورزان بسیار اندک است؛ در صورتی که رتبه نخست تولید زعفران در دنیا به این کشور اختصاص دارد، گردش مالی مربوط به این محصول با این جایگاه همخوانی ندارد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه تربتحیدریه بیان کرد: قطعاً تولید زعفران در کشور با استفاده از فناوری، روشهای دانش بنیان و علمی افزایش مییابد و امروز بهرهمندی از ظرفیتهای علمی در افزایش راندمان تولید نیازمند فرهنگسازی است.
وی گفت: تولید بالا به لحاظ کمیت تنها رمز موفقیت در ارتقا جایگاه این محصول نیست و مدیریت صحیح و توجه به رابطه عرضه و تقاضا و نیز تشکیل یک کنسرسیوم واحد که از ائتلاف، همافزایی و تعامل همهی فعالان حوزه زعفران، از کشاورز تولید کننده تا صادرکنندگان و تمام افرادی که در این زنجیره سهم دارند، میتواند سبب ایجاد پایداری و افزایش حجم گردش مالی این محصول در دنیا شود تا در این رقابت سالم منافع جمعی هریک از افراد این زنجیره دیده شود.
انتهای پیام