صفحه اصلی / فرهنگی / میراث فرهنگی و گردشگری / فرش دستبافت هیچ کشوری قابل رقابت با ایران نیست
فرش دستبافت هیچ کشوری قابل رقابت با ایران نیست

فرش دستبافت هیچ کشوری قابل رقابت با ایران نیست

رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: هر چند ایران از نظر کمی پس از هندوستان دومین صادرکننده فرش جهان ست اما هیچ کشوری نمی تواند از نظر کیفیت با فرش دستبافت ایرانی رقابت کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، فرشته دست پاک روز چهارشنبه در آیین رونمایی از پنج طرح فرش لری در سازمان صمت لرستان افزود: طرح های فرش بسیاری از کشورها T برگرفته و کپی برداری از فرش ایرانی است.
وی فرش دستبافت ایرانی را حامل فرهنگ و تمدن و مایه توسعه اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: این محصول جزء سه کالای استراتژیک و صادرات غیرنفتی کشور محسوب می شود که ۹۵ درصد مواد اولیه آن در کشور تولید می شود.
وی ادامه داد: اکنون تنها برای فرش قم از خارج کشور ابریشم وارد می شود که اقدامات جدی برای تامین این ماده در کشور نیز آغاز شده است.
رییس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: فرش دستباقت پرچم و شناسنامه دوم مردم ایران است که در هرکجای دنیا نام کشور را زنده نگه داشته و دنیا ایران را به این محصول شناخته است.
دست پاک گفت: بر اساس امار غیررسمی ۲٫۵ میلیون نفر در حوزه فرش ایرانی فعال هستند که به دلیل نجابت و بزرگواری این افراد، کمترین دردسر و مشکل را برای دولت داشته اند.
وی با تاکید بر حل مشکلات فرش ایرانی بر اساس مسائل و شرایط هر استان افزود: فرش ۲۹ منطقه ایران ثبت جهانی شده است.
وی اضافه کرد: ۳۰ درصد صادرات فرش دستبافت ایران به امریکا، توسط ترامپ تحریم شده اما در حقیقت باید گفت مردم این کشور از هنر ایران و ایرانی محروم شده اند و این درحالیست که محل مناسبات سیاسی ودیدارهای ترامپ به فرش ایرانی مزین شده است.
رییس مرکز ملی فرش ایران با تاکید بر اینکه جایگزینی بازارهای هدف امریکا در دست اقدام است ادامه داد: تنها ۲۰ درصد تولید این محصول در کشور خریداری می شود در حالیکه ایرانیان باید برای خرید این محصول ترغیب شوند.
دست پاک تاکید کرد: فرش ایرانی متعلق به ملت ها است و نباید تحریم شود بنابراین تلاش هایی صورت گرفته تا با کمک تشکل های غیردولتی این مشکل را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه در حدود یکسال گذشته هیچ استانی به اندازه لرستان در حوزه فرش دستبافت فعالیت نداشته گفت: بیمه شدن چهار هزار و ۵۰۰ نفر از مجموع ۲۴ هزار بافنده لرستانی به هیچ وجه مطلوب نیست.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد فعالان فرش دستبافت ایرانی زنان هستند اظهار داشت: برای ایجاد یک شغل ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان نیاز است در صورتیکه در حوزه فرش دستبافت می توان با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان یک تا سه فرصت شغلی ایجاد کرد.
به گفته دست پاک در تفاهم نامه ای با صندوق کارآفرینی امید به خریداران فرش دست بافت ایرانی تسهیلات کم بهره اعطا می شود.
در این آیین از پنج طرح فرش دست بافت لرستان رونمایی شد.

همچنین مطالعه کنید:

لیست غذاهای خراب نشدنی برای سفرهای بین شهری

صرف نظر از وجود رستوران‌هایی که غذای خوش طعم و باکیفیت ارائه می‌دهند، بیشتر ما …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.