دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفتوگو با ایسنا، با «خوب» توصیف کردن تفاهمها و تعاملهای پژوهشگاه رویان با سازمان حفاظت از محیطزیست گفت: امیدوار هستیم که این امکان به وجود بیاید تا با انتقال این جنینها، هم این دانش برای تکثیر یوزپلنگهای کشورمان اتفاق بیفتد و هم محققان ما و در عین حال مجریان و مسئولان ما در این عرصه هم سربلند باشند. ما توانستیم جنینهای یوزپلنگ ایرانی و ببر ایرانی را در محیط آزمایشگاه تولید و در دمای منفی ۱۹۶ درجه فریز کنیم؛ حالا بر اساس نیازی که سازمان محیطزیست دارد و سفارشی که به ما میدهد آمادگی داریم این موضوع را دنبال کنیم.
وی افزود: دوستان ما با تولد “مارال” توانستند دانش همانندسازی را به دست آورند. “مارال” اولین قوچ قمیشلوی شبیهسازی شده است. قوچ قمیشلو یک حیوان وحشی منطقه اصفهان است. ما از قوچ یک سلول گرفتیم و توانستیم در گوسفند این قوچ را به روش شبیهسازی تکثیر کنیم و تحویل باغوحش اصفهان بدهیم.
رئیس پژوهشگاه رویان با بیان این که علم همانندسازی جانداران دیگر نیز در این پژوهشگاه وجود دارد، گفت: ما برای همانند سازی جانداران دیگر در محیط آزمایشگاه ورود پیدا نکردیم اما علمش را داریم که اگر نیاز باشد میتوانیم در این زمینه وارد شویم. در زمینه حیوانات اهلی مثل بز سانن و بز مورسیا، حیواناتی که نژاد اصیل هستند و صفت ژنتیکی خوبی را دارند دوستان ما توانستند با روش همانندسازی، لقاح خارج از رحم و با تولید جنینهای این حیوانات و انتقال دامهای معمولی این نسل را تکثیر کنند و وارد صنعت دامپروری شوند؛ این اتفاق روی داده و هم صنعت و هم سازمانهای اجرایی دیگر اگر نیازی داشته باشند و مراجعه کنند ما میتوانیم این دانش را در خدمت این همکاران قرار دهیم.
به گزارش کسب و کار نیوز گفت: سازمان حفاظت محیط زیست تکثیر و پرورش یوزپلنگها را از طریق پژوهشگاه رویان پیگیری میکند. در این جهت سعی میکنیم احیای یوزپلنگ آسیایی را از طریق کشت بافت با کمک این پژوهشگاه انجام دهیم.
انتهای پیام