صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / راهی برای بررسی کل ژنوم‌های جنین/ امکان تشخیص بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌ها پیش از تولد
راهی برای بررسی کل ژنوم‌های جنین/ امکان تشخیص بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌ها پیش از تولد

با افتتاح بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی در تبریز میسر شد

راهی برای بررسی کل ژنوم‌های جنین/ امکان تشخیص بخش قابل توجهی از ناهنجاری‌ها پیش از تولد

با حضور مسئولان کشوری و استانی، بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان راه‌اندازی شد.

image.png

‌به گزارش کسب و کار نیوز، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان در این مراسم اظهار کرد: بخش تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی، یکی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی استان است که همزمان با ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی، در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی افتتاح می‌شود.

دکتر جعفر محسنی با بیان این‌که ناباروری یکی از چالش‌های اساسی جامعه بوده و ضرورت دارد که راه‌های درمان آن مورد توجه قرار گیرد، افزود: در روش‌های درمان ناباروری، ضرورت دارد که جنین‌ها قبل از انتقال مورد بررسی ژنتیکی قرار گیرند که این بررسی، نیازمند تجهیزات پیشرفته و مدرن است.

وی با بیان این‌که جهاد دانشگاهی استان تلاش کرد تا این سیستم و بخش را در مرکز درمان ناباروری خود راه‌اندازی کند، گفت: با راه‌اندازی این بخش قادر خواهیم بود تا برای بررسی ژنتیک، کل ژنوم‌های جنین را بررسی کنیم، در حالی که در تکنیک‌های قبلی، این امکان وجود نداشت.

وی با تاکید بر این‌که با استفاده از دستگاه NGS که در این مرکز مستقر شده است، جنین‌هایی که از حیث کروموزوم سالم هستند به مادر منتقل می‌شوند، بیان کرد: ناهنجاری‌هایی که در روش‌های دیگر قابل تشخیص نبود از طریق این دستگاه تشخیص داده می‌شود.

محسنی با بیان این‌که بخش غربالگری بارداری مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی نیز از حیث تجهیزات کامل بوده و خدمات خود را در اختیار مردم قرار می‌دهد، تاکید کرد: با راه‌اندازی این سیستم در استان، پاسخگوی متقاضیان در سطح استان و حتی شمال غرب کشور خواهیم بود.

وی تاکید کرد: تشخیص و غربالگری ژنتیکی قبل از لانه گزینی با گزینش جنین‌های سالم از لحاظ ژنتیکی، به انتخاب جنین‌های مناسب‌تر و در نهایت به افزایش شانس موفقیت IVF منجر می‌شود که نتیجه آن افزایش امید افراد نابارور و کاهش هزینه‌های نهایی درمان خواهد بود.

وی در خاتمه اظهار کرد: در حاشیه این مراسم از کتاب‌های بومی آموزش زبان انگلیسی «۸» که از دستاوردهای جهاد دانشگاهی در راستای بومی سازی کتب انگلیسی است، رونمایی می‌شود.

این مراسم با حضور معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی، دبیر ستاد گرامیداشت چهل سالگی انقلاب در استان، رئیس شورای اسلامی کلان‌شهر تبریز و جمعی از مقامات استانی و کشوری در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان برگزار شد.

بر اساس این گزارش، مزایای تشخیص اختلالات ژنتیکی جنین قبل از لانه گزینی ( PGS) به روش NGS شامل، افزایش نرخ لانه‌گزینی، کاهش سقط خود به خودی، افزایش نرخ حاملگی، امکان انتقال جنین و کاهش تعداد حاملگی‌های چند قلویی و پرخطر بوده و بطور کلی شانس موفقیت لانه گزینی و باروری با روش‌های مبتنی بر آنالیز هر ۲۴ کروموزوم، در مقایسه با انتقال بدون غربالگری ژنتیکی و صرفاً بر اساس مورفولوژی، افزایش یافته است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اختصاص ۲۲۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات پایان خدمت ۹۵ هزار نفر بازنشسته

به گزارش کسب و کار نیوز، “داود منظور” معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.