صفحه اصلی / سیاسی / مجلس / توضیحات وزیر علوم در پاسخ به نمایندگان/واکنش ۱۹۱ نماینده به لغو سخنرانی لاریجانی و…
توضیحات وزیر علوم در پاسخ به نمایندگان/واکنش ۱۹۱ نماینده به لغو سخنرانی لاریجانی و…

خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز ۱۶ بهمن ماه

توضیحات وزیر علوم در پاسخ به نمایندگان/واکنش ۱۹۱ نماینده به لغو سخنرانی لاریجانی و…

توضیحات غلامی به نمایندگان، اعلام وصول طرح حمایت و تشویق مطلعین مفاسد اداری و اقتصادی، علت رد پیشنهاد کمیسیون صنایع درباره دولت الکترونیک در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸، تعیین شروط مجلس برای برگزاری انتخابات میان دوره‌ای مجلس، مخالفت مجلس با حذف ماده مربوط به استانی شدن انتخابات، مخالفت مجلس با تقاضای تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب‌های اجتماعی و …از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه) شانزدهم بهمن ماه ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

صحن مجلس

به گزارش کسب و کار نیوز، جلسه علنی صبح امروز با ریاست علی لاریجانی برگزار شد و بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مبنی بر تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب‌های اجتماعی با اولویت خانواده و بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و سوالات رضا انصاری نماینده داراب و شهاب نادری نماینده ثلاث باباجانی از وزیر علوم در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

علی لاریجانی در نطق قبل از دستور با بیان اینکه نگاه طبیبانه و پرهیز از حاشیه‌سازی‌ها و دعواهای جناحی کلید موفقیت کشور است، گفت: انقلاب عظیم اسلامی در حرکت ۴۰ ساله خود با حوادث مختلف و تحولات گوناگون مواجه شد که حاوی درس‌های آموزنده برای حرکت خویش است.

همچنین علی مطهری با اشاره به حضور جمعی از کارکنان نیروی هوایی و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا ارتش جمهوری اسلامی ایران در این جلسه تاکید کرد که اقدام نیروی هوایی در ۱۹ بهمن سال ۵۷ تأثیر بسزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت.

نماینده مردم داراب در مجلس در سوال از منصور غلامی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف وزارت علوم شناسایی مزیت‌ها و پتانسیل‌های نسبی در کشور و حمایت از توسعه تحقیقات و پژوهش در کشور است بیان کرد: وزارت علوم در حوزه آموزش و پژوهش و فناوری و شکل گیری اکوسیستم نوآوری وفناوری در کشور چه اقداماتی انجام داده است؟

در پاسخ به سوال رضا انصاری وزیر علوم با بیان اینکه ماهیانه به هر دانشجوی دکترا ۷۰۰ هزار تومان وام داده می‌شود گفت که ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای ارائه تسهیلات در بخش رفاهی به دانشجویان دکترا در سال ۹۷ در نظر گرفته شد.

در ادامه نمایندگان مجلس شواری اسلامی از توضیحات غلامی در رابطه با اقدامات وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای ساماندهی دانشجویان دوره دکترا قانع نشدند.

همچنین نماینده مردم پاوه در توضیح سوال خود با بیان این که دانشگاه‌های کشور رتبه زیر ۳۰۰ جهانی ندارند، گفت که تنها یک دانشگاه در رتبه زیر ۵۰۰ جهانی قرار گرفته است.

غلامی در پاسخ شهاب نادری، گفت‌ که از ۴۰ دانشگاه موثر کشور ۲۳ دانشگاه در لیست رتبه‌های جهانی قرار دارند. وزیر علوم افزود: ما در بحث تولیدات علمی در دنیا جزو ۱۶ کشور علمی دنیا هستیم که این جایگاه بین‌المللی مهم جز تلاش دانشگاه‌های ما به دست نیامده است. علاوه بر این در رشته‌های مختلف به لحاظ تخصصی دانشگاه‌های ما رتبه خوبی دارند.

پس از طرح سوال نماینده پاوه و توضیحات وزیر، نمایندگان با ۱۱۲ رأی موافق، ۵۵ رأی مخالف و دو رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر علوم قانع شده‌اند.

ناطقین امروز مجلس

عثمانی: دشمنی‌های آمریکا موجب ارتقا قدرت تشخیص مردم در دشمن‌شناسی شد

زاهدی: امروز پرچمدار جریان مقاومت هستیم

کوهکن: دستاوردهای انقلاب اسلامی را برای جوانان و نوجوانان تشریح کنیم

طاهرخانی: عملکرد سیاستمداران باید به کاهش مشکلات مردم ختم شود

موسوی‌لارگانی: در مورد زاینده رود شاهد تصمیمات خلق‌الساعه هستیم

***

در ادامه این جلسه نمایندگان مجلس مقرر کردند که تمامی کارکنان دستگاه‌های دولتی که در زمان بروز بحران و حوادث دچار آسیب یا فوت ناشی از انجام وظایف محوله شوند، به عنوان «فداکار» شناخته می‌شوند.

همچنین علیرضا رحیمی از اعلام وصول طرح حمایت و تشویق مطلعین مفاسد اداری و اقتصادی خبر داد.

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، علت رد پیشنهاد آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ و رد اختصاص یک‌هزار میلیارد تومان به توسعه دولت الکترونیک در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی را تشریح کرد و گفت: علت رد پیشنهاد مذکور در کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده، این بود که پیشنهاد مذکور به حیطه وظایف و اختیارات سازمان صدا و سیما ورود می‌کرد و به همین دلیل با اخطار اصل ۱۱۰ یکی از اعضای کمیسیون تلفیق و تشخیص رئیس کمیسیون از دستور کار خارج شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواد یک و دو طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند که بر اساس آن شروطی را برای انتخابات میان دوره‌ای مجلس در حوزه فاقد نماینده تعیین کردند.

همچنین نمایندگان در شرایطی با حذف ماده مربوط به استانی شدن انتخابات مخالفت کردند که موافقان حذف این ماده معتقد بودند که تصویب آن باعث کاهش مشارکت مردم و پول پاشی در انتخابات می‌شود اما مخالفان حذف تاکید داشتند که این موضوع تأثیر برعکسی داشته است و شاهد افزایش مشارکت خواهیم بود.

مجلس با اولویت طرح استفساریه جز ۶ بند ۳ ماده “۸۸” قانون برنامه ششم موافقت کرد. بر اساس این استفساریه بهره‌مند شدن از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر به عنوان حقوق رزمندگان و بسیجیان محسوب می‌شود.

 ۱۶۳ نماینده مجلس نیز  با امضای بیانیه‌ای از بیژن نامدار زنگنه به دلیل خروج کشور از خام‌فروشی نفت و گاز از وی تشکر کردند.

درجلسه نوبت صبح امروز نمایندگانبا تقاضای عده‌ای از همکاران خود برای تشکیل کمیسیون ویژه پیشگیری و نظارت بر کاهش آسیب‌های اجتماعی با اولویت خانواده مخالفت کردند.

همچنین سیده فاطمه حسینی، یک عضو فراکسیون زنان مجلس از تدوین طرحی خبر داد که در صورت تصویب در صحن علنی پارلمان، کمیسیون زنان و خانواده در مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود.

علی مطهری نیز که ریاست بخشی از جلسه علنی صبح امروز را بر عهده داشت از مخالفت نمایندگان با برگزاری جلسه علنی نوبت دوم امروز خبر داد و گفت‌: برخی از نمایندگان مراجعه کردند و گفتند که به خاطر دهه فجر برنامه‌هایی دارند لذا از مجلس شورای اسلامی برای برگزاری نوبت بعدازظهر رأی استمزاجی می‌گیریم.

همچنین یک عضو هیئت رئیسه مجلس  بیانیه‌ی ۱۹۱ نفر از نمایندگان مجلس مبنی بر محکوم کردن لغو سخنرانی پیروزی انقلاب اسلامی رئیس مجلس شورای اسلامی در کرج را قرائت کرد.

در پایان این جلسه نیز علی‌اصغر یوسف‌نژاد مشروح تذکرات کتبی نمایندگان به مسؤولان اجرایی کشور را  قرائت کرد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرکز پژوهش‌ها: علت قطعی برق کاهش ذخایر گازوئیل و نفت‌کوره است

به گزارش کسب و کار نیوز ، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.