صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / تامین سرمایه درگردش بنگاه‌های صادراتی اولویت بانک توسعه صادرات
تامین سرمایه درگردش بنگاه‌های صادراتی اولویت بانک توسعه صادرات

دکتر علی صالح آبادی،

تامین سرمایه درگردش بنگاه‌های صادراتی اولویت بانک توسعه صادرات

مدیر عامل بانک توسعه صادرات گفت:اولویت بانک تامین سرمایه درگردش بنگاههای صادراتی فعال است.

مدیرعامل

به گزارش کسب و کار نیوز و به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات، علی صالح آبادی ، افزود:با توجه به شرایط حاکم بر کشور،مهمترین اولویت بانک درحال حاضر تامین سرمایه در گردش بنگاه های صادراتی فعال است که هدف این سیاست حفظ اشتغال، سودآوری وصادرات بنگاه های اقتصادی است.

وی در همایش سراسری مدیران بانک توسعه صادرات ایران بااعلام این مطلب افزود: از ۵۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات اعطایی در سال ۹۷، ۷۱ درصد به سرمایه درگردش و ۲۹ درصد به طرح ها تخصیص داده شده است.

وی با اشاره به نظارت موثر بر مصرف تسهیلات گفت: انتظار هیات مدیره از همکاران شعب این است که نظارت کافی بر تسهیلات پرداختی به بنگاهها داشته باشند که واقعا به مصرف سرمایه در گردش رسیده باشد.

صالح آبادی از کاهش مطالبات غیر جاری به کمتر از ۹.۹ درصد خبر داد و گفت: این دستاورد جزوسیاست های اعتباری بانک در سال جاری بود؛ بر این اساس هر شعبه موظف است حداقل یک جلسه از کمیته اعتباری شعبه را به مطالبات غیرجاری خود اختصاص دهد و پیگیری های لازم را در این زمینه انجام دهد بنا داریم با دعوت از شعب مختلف به کمیته وصول مطالبات و کمیته اعتبارات مرکز، گزارش تسهیلات غیرجاری شعب را دریافت کنیم.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در حوزه طرح ها اظهارداشت: عمده طرح های تامین مالی شده توسط بانک، از محل منابع صندوق توسعه ملی تامین مالی شده اند؛ ما باید تمام تلاش خود را برای به پایان رسیدن این طرح ها به کار ببندیم؛ هرچند مشکلاتی به دلیل تحریم ها وجود دارد اما با راهکارهای مختلف سعی دررفع موانع و تداوم پیشرفت این طرح ها را داریم.

صالح آبادی از انعقاد قراردادی برای تامین مالی طرح های کوچک و متوسط صادراتی با صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: به زودی قراردادی با صندوق توسعه ملی امضا خواهیم کرد که طی آن صندوق ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرح های کوچک و متوسط در ابعاد کوچک به بانک خواهد داد.

صالح آبادی با بیان اینکه ،شرکت های دانش بنیان صادراتی، زمینه ایست که بانک در سالهای اخیر به آن ورود پیدا کرده است؛  توضیح داد: بانک با معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری تفاهم نامه به امضا رسانده و از صندوق توسعه ملی، قرارداد ۵۰۰ میلیارد ریالی با نرخ سود ۱۲ درصد منعقد شد که برای شرکتهای حوزه دانش بنیان به مصرف می رسد؛ در ۹ماهه اول امسال ۹۵۰ میلیارد ریال تسهیلات دانش بنیان صادراتی از سوی بانک توسعه صادرات به شرکت ها پرداخت شده است.

وی به قراردادهای فعال بانک با صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: دوهزارو ۲۲۰ میلیارد تومان قرارداد فعال با صندوق توسعه ملی داریم که با نرخ های ۱۱ و ۱۲ درصد به مشتریان پرداخت می شود و بصورت ترکیبی با منابع بانک و سایر منابع که نرخ بالا دارند به صورت تلفیقی در استان های مختلف با نرخ میانگین ۱۴.۵ درصد به صادرکنندگان پرداخت می شود و کماکان جزو اولویت های مهم بانک در مباحث اعتباری است.

وی وضعیت عمومی بانک را خوب ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه بانک در بخش منابع ریالی و ارزی مشکلی ندارد و منابع خوبی از سوی صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی دریافت کرده ایم و در ارائه تسهیلات به صادرکنندگان دغدغه ای در بانک وجود ندارد.

صالح آبادی افزود: در سالهای اخیر مشتریان جدید زیادی اعم از شرکت های بزرگ، کوچک و متوسط با رویکرد صادرات جذب بانک شده اند که جا دارد از تلاش همکاران در شعب بانک توسعه صادرات در تنوع بخشی به پرتفوی بانک تقدیر کنم.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران خاطر نشان کرد: در بخش طرحها، پروژه های متنوعی از صنایع مختلف از سوی بانک تامین مالی شده اند که غالبا دارای مزیت نسبی در کشور هستند از جمله این طرح ها، پتروشیمی و فولاد هستند که هم صادرات دارند و هم می توانند به ارزآوری در کشور کمک کنند؛ پتروشیمی بوشهر از جمله طرح های مهمی است که با مشارکت بانک صنعت و معدن با سهم پنجاه درصدی و استفاده از فاینانس چین تا خرداد ماه سال آینده به بهره برداری می رسد و با آغاز به کار این پروژه صادرات محصولات پتروشیمی کشور، یک میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.
صالح آبادی خاطر نشان کرد: بانک تلاش دارد منابع در اختیار خود را به جاهایی ببرد که با خطر بلوکه شدن مواجه نشود؛ این اطمینان را به همکارانم می دهم علی رغم تحریم ها، منابع بانک در جاهایی متمرکز شده که امکان استفاده از آنها وجود دارد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات به نیاز بنگاه های اقتصادی به نقدینگی ریالی اشاره کرد و گفت: در شرایط فعلی از همکاران انتظار داریم که با هر مشتری بصورت بسته ای ترکیبی از خدمات و تسهیلات توافق کنند؛ خوشبختانه شاهد استقبال از این رویه بوده ایم به نحوی که در گزارش عملکرد شعب نیز رشد را مشاهده می شود؛ ضمانت نامه های ریالی و ال سی داخلی خدماتی هستند که به مشتریان ارائه شده و رضایتمندی آنها را به دنبال داشته است.

صالح آبادی در حوزه ارزی به تشریح اهمیت موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور پرداخت و گفت: زمانی ارز نفتی، بسیاری از نیازهای کشور را پوشش می داد اما با کاهش درآمدهای نفتی، انتظار می رود ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به چرخه اقتصاد کشور برگردد و باید در شعب بعنوان یک اولویت مدنظر قرار بگیرد.
صالح آبادی آخرین جمع بندی های بانک را در خصوص تسویه تسهیلات ارزی مطرح کرد و گفت: بر اساس آخرین جمع بندی ها مشتریانی که تسهیلات ارزی دریافت کرده اند باید این تسهیلات را بصورت ارزی برگردانند؛ کسانی هم که درآمد ارزی ندارند به صورت ریال تسویه کنند می بایست به نرخ نیما اینکار را انجام دهند؛ خوشبختانه ما توانسته ایم در صرافی بانک توسعه صادرات، برای مشتریان به نرخ نیما ارز تهیه کرده و سپس با صندوق توسعه ملی تسویه کنیم.

وی از سه برنامه توسعه ای در حوزه آی تی در بانک توسعه صادرات خبر داد و گفت: اتصال سیستم ها به یکدیگر و یکپاچگی آنها، توسعه بانکداری الکترونیکی و فناوری بلاکچین از جمله برنامه هایی است که بانک دنبال می کند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات یکی از ریسک های تهدید کننده را، انصراف مشتریان از دریافت خدمات بانک به دلیل کندی دریافت تسهیلات دانست و گفت: به این منظور بانکداری شرکتی و نیز خدمات باشگاه مشتریان محملی است که مشتریان با سهولت بیشتری از خدمات استفاده کنند؛ امروز در ۱۲ شعبه از بانک توسعه صادرات بانکداری شرکتی اجرا می شود و باید به سایر شعب تعمیم پیدا کند.
صالح آبادی در مورد بنگاه داری و فروش اموال مازاد بانک گفت: ۲۵۰۰ میلیاردریال سهام واگذارکرده ایم و تقریبا سهام مازادی نداریم و برخی از شرکت هایی که قابل واگذاری نبودند در فرایند انحلال قرار دارند وبرخی دیگر که ماموریتی و ابزاری هستند به فعالیت خود ادامه می دهند.

وی ادامه داد: همچنین در بخش اموال مازاد، اموال مازاد چندانی نداریم و بنا داریم تا پایان امسال این تعداد محدود را نیز واگذار کنیم.

وی گفت: اخیرا بانک دستور العملی مبنی بر تشکیل کمیته رسانه ابلاغ کرده است که این کمیته تشکیل شد؛ وظیفه همه ما این است که اخبار اقدامات و عملکرد مثبتی که وجود دارد منعکس شود و امیدآفرینی در جامعه انجام شود.
همایش سراسری مدیران بانک توسعه صادرات ایران صبح امروز در تهران با حضور معاون امور بانکی، بیمه شرکت های دولتی وزارت اقتصاد و مدیران این بانک از سراسر کشور برگزار شد.

همچنین مطالعه کنید:

فرزین: بسته ۲۰۰ همتی برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی در نظر گرفته ایم

به گزارش کسب و کار نیوز ، «محمدرضا فرزین» در نشست مشترک با رئیس، اعضای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.