شایلی قرائی
با توجه به این شرایط بسیاری از برندها در حال انصراف و تعطیلی هستند و بسیاری از این برندها هم جوازشان باطل شده و اجازه ورود جنس به بازار را ندارند. این یک واقعیت است که قدرت خرید مردم کاهش یافته و به تبع در چنین شرایطی، تامین و تهیه اقلام ورزشی برای بسیاری از خانوارهای ایرانی از ضرورت خارج میشود و تبعات و بازتاب چنین پدیدهای در کسادی صنوف تولید کننده و توزیع کننده لوازم ورزشی و تعطیلی آنها ظهور و بروز پیدا خواهد کرد. در سالیان نه چندان دور گذشته، کفش ورزشی ایرانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود و به نوعی در زمره کشورهای صادرکننده به شمار میرفت، اما امروز شاهد واردات کفش ورزشی هستیم (که این عقب گرد و پس رفت برای اقتصاد کشوری که استراتژی آن حمایت از تولید داخلی است، رخداد مثبت و سازندهای به نظر نمیرسد.)
در این رابطه یک مقام مسئول با بیان اینکه ۷۰ درصد لوازم ورزشی وارداتی و مابقی داخلی است از صادرات دستگاههای بدنسازی به عراق، افغانستان و روسیه خبر داد. مرتضی حق پرست رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی گفت: بازار لوازم ورزشی، با رکود روبروست و استمرار این شرایط قدرت خرید مردم را کم کرده است. با این حال لوازم ورزشی به مقدار کافی در بازار موجود است. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی با بیان اینکه ۷۰ درصد لوازم ورزشی وارداتی و مابقی داخلی است اظهار کرد: هم اکنون قیمت پوشاک ورزشی روبه افزایش است چراکه مواد اولیه آن در دسترس نیست. حق پرست از صادرات دستگاههای بدنسازی و کفش های ورزشی به کشورهای عراق، افغانستان و روسیه خبر داد.وی با اشاره به اینکه نوسانات نرخ ارز و تحریمها توانسته بر این صنف تاثیرگذار باشد گفت: هم اکنون بازار مورد هجمه کالاهای ورزشی تقلبی قرار گرفته است.به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم ورزشی، متاسفانه کمبود مواد اولیه و مالیات دست و پا گیر شده و مشکلاتی را در این زمینه بوجود آورده است.
واردات مواد اولیه با مشکل و بوروکراسی زیادی مواجه است
احسان کمالی
فعال بازار لوازم ورزشی
بازار لوازم ورزشی وو تجهیزات آن در رکود بسیار عمیقی به سر می برد و نمی توان آینده ای روشن را برای آن پیش بینی کرد. در بخش پوشاک قیمت تمام شده نزدیک به سه برابر شده و با اینکه جلوی واردات را گرفتهاند اما در تامین مواد اولیه با مشکل روبرو هستیم. اگر این وضعیت به همین منوال جلو برود بر ایسال آینده قیمت پوشاک ورزشی سر به فلک خواهد گذاشت و رکود به دلیل عدم توانایی خرید توسط مردم بیشتر و بیشتر خواهد شد. در حال حاضر لوازم ورزشی تولید شده روی دست تولیدکننده و فروشنده مانده و هزینه هایی که برای تولید آنها صرف شده حتی سر به سر هم نشده است.
با توجه به تصمیمات ارزی دولت جلوی واردات در این صنف گرفته شد از طرف دیگر برای واردات مواد اولیه آنقدر مشکل و بوروکراسی اداری وجود دارد که باید ماهها در نوبت ماند ضمن آنکه دیگر تقاضایی در بازار وجود ندارد. برای واردات مواد اولیه هنگام ثبت سفارش باید حداقل دو تا سه ماه در نوبت بمانیم و بعد از تخصیص ارز و معرفی شدن به صراف این انتظار بیشتر خواهد شد زیرا صراف باید منتظر ارز صادرکننده باشد که در این زمینه تعلل وجود ندارد و اگر بخواهیم زودتر به مواد اولیه برسیم باید از راههای دیگر وارد شویم.