صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / بهره برداری از ۲۰طرح توسعه ای صنعت پالایش در ۴۰سالگی انقلاب
بهره برداری از ۲۰طرح توسعه ای صنعت پالایش در ۴۰سالگی انقلاب

بهره برداری از ۲۰طرح توسعه ای صنعت پالایش در ۴۰سالگی انقلاب

همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 20 طرح شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به ارزش تقریبی 35 هزار میلیارد ریال و 861 میلیون یورو به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش کسب و کار نیوز از وزارت نفت، فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، طرح افزایش ظرفیت تولید و ارتقا کیفیت بنزین پالایشگاه نفت بندرعباس، گوگرد زدایی از نفت‌گاز پالایشگاه نفت تبریز، تامین آب مصرفی مورد نیاز پالایشگاه آبادان از رودخانه بهمنشیر و همچنین طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر بخشی از مهمترین طرح‌های آماده بهره‌برداری در دهه‌ فجر امسال هستند.
طرح ساخت خط لوله ۲۰ اینچ نایین- کاشان- ری و ساخت خط لوله آبادان- اهواز- اراک- تهران و پروژه تقطیر سوم و گاز مایع پالایشگاه اصفهان از دیگر طرح‌های پالایشی آماده بهره‌برداری همزمان با چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی است.

** بهره‌برداری از فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
برپایه این گزارش، با بهره‌برداری از فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، ۱۲ میلیون لیتر به آمار تولید بنزین یورو پنج کشور افزوده شده و بنزین تولیدی در این پالایشگاه‌ هم‌اکنون وارد چرخه توزیع سوخت کشور شده است.
افزایش یک میلیون و ۱۰۰ هزار لیتری تولید نفت‌سفید، چهار میلیون لیتری نفت‌ گاز و ۸۴۰ مترمکعبی گاز مایع از دیگر دستاوردهای بهره‌برداری از فاز سوم این پالایشگاه است.

** خط لوله ۲۰ اینچ نایین- کاشان- ری در آستانه بهره‌برداری
پروژه ساخت خط لوله ۲۰ اینچ نایین – کاشان- ری به طول ۴۳۰ کیلومتر و قطر ۲۰ اینچ در سال ۱۳۹۱ آغاز شد و با بهره‌برداری از آن، فرآورده‌های تولیدی در پالایشگاه‌های ستاره خلیج‌فارس و بندرعباس و نیز فرآورده‌های وارداتی به مرکز و شمال کشور منتقل می‌شود.
افزایش ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز و انتقال فرآورده‌های وارداتی به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز از مهمترین دستاوردهای این طرح است.

** افزایش ۴۰ میلیون تنی ظرفیت صادراتی- بندری کشور
طرح ساماندهی بندر صادراتی ماهشهر به منظور افزایش ۴۰ میلیون تنی ظرفیت صادراتی بندری کشور، بازسازی و نوسازی تاسیسات موجود در بندر صادراتی ماهشهر برپایه ‎‎ضوابط و استانداردهای قابل قبول پایانه‌های جهان با هدف بهره‌گیری از این بندر ‎‎استثنایی برای واردات بنزین، متیل ترشیاری بوتیل اتر (MTBE)، گازوئیل و صادرات نفت کوره، نفت سفید، میعانات گازی، گازوئیل، بنزین وغیره در سال ۱۳۸۶ آغاز به‌کار کرد.
متیل ترشیاری بوتیل اتر (MTBE) به عنوان مکمل سوخت اکسیژن‌دار برای بهسوزی و بالا بردن عدد اکتان در غلظت ۱۵ درصد حجمی به عنوان جایگزین تترا اتیل سرب و به منظور دستیابی به احتراق بهتر و نیز کاهش انتشار آلاینده‌های خروجی از اتومبیل‌ها و محصولات آلی حاصل از احتراق به بنزین و گازوئیل اضافه می‌شود.
به گزارش وزارت نفت، لایروبی و قابلیت پهلودهی کشتی‌های ۸۰ هزار تنی، ایجاد تسهیلات سوخت‌گیری کشتی‌ها (بانکرینگ)، بازسازی ۶ اسکله موجود و تجهیز اسکله‌های جدید به سیستم‌های کنترل پیشرفته، نوسازی و افزایش ظرفیت مخازن ذخیره، افزایش بازوهای بارگیری از ۳۲ به ۴۹ عدد و تغییر سیستم house pipe به سیستم هیدرولیکی، افزایش ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی به میزان چهار میلیون بشکه، تغییر سیستم اطفای حریق از حالت غیراتوماتیک به سیستم اتوماتیک با آب و فوم و مکانیزه‌ کردن همه سیستم‌های کنترلی از مهم‌ترین دستاوردهای این طرح است.

** طرح افزایش ظرفیت تولید و ارتقای کیفیت بنزین پالایشگاه بندرعباس
این طرح به عنوان یکی از مهمترین طرح‌های صنعت پالایش کشور با هدف خودکفایی در تامین بنزین مورد نیاز کشور که هزینه ریالی اجرای آن ۱۱ هزار و ۸۵ میلیون ریال و رقم ارزی ۳۱۳ میلیون یورو اعلام شده است، شامل پروژه‌های واحد تصفیه هیدروژنی نفت ‌گاز، تصفیه نفتای سبک، ایزومریزاسیون، تصفیه گاز ترش با آمین، تصفیه آب ترش، بازیافت گوگرد، ساخت ۱۷ دستگاه مخزن استوانه‌ای و کروی ذخیره‌سازی مواد نفتی، دانه‌بندی گوگرد، تولید آب شیرین از دریا، تولید ازت صنعتی، تولید برق با استفاده از توربین گازی می‌شود.
اجرای این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز و واحدهای مختلف آن بتدریج راه‌اندازی شده است و در دهه فجر امسال به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

** طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه نفت اصفهان
پروژه‌های تقطیر سوم و گاز مایع پالایشگاه نفت اصفهان با هدف برطرف کردن کسری خوراک واحدهای بنزین‌سازی، تثبیت ظرفیت پالایش روزانه ۳۶۰ هزار بشکه‌ای، بهبود فعالیت تصفیه‌خانه ایستگاه پمپاژ این پالایشگاه با هدف صرفه‌جویی ۱۵۰ مترمکعب آب در ساعت و تامین آب شرب ۱۸ هزار نفر از سال ۱۳۹۵ آغاز شد.

** گوگرد‌زدایی از نفت‌گاز پالایشگاه نفت تبریز
طرح گوگردزدایی از نفت‌گاز پالایشگاه تبریز به منظور کیفی‌سازی و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی از اسفندماه ۹۳ آغاز شده است، با اجرای این طرح روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت‌گاز با استاندارد یورو چهار و پنج در پالایشگاه تبریز تولید می‌شود.

** خط لوله آبادان – اهواز – اراک – تهران
پروژه ساخت خط لوله آبادان – اهواز – اراک – تهران با هدف انتقال روزانه ۲۴۰ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی شامل بنزین، گازوئیل و نفت سفید تولیدی پالایشگاه‌های آبادان، اراک و کرمانشاه برای مصارف شهرهای مرکزی کشور از سال ۱۳۸۹ آغاز شد.
تکمیل و بهره ‌برداری از این خط لوله سبب جلوگیری از تردد روزانه دستکم ۲ هزار تانکر حمل فرآورده‌‌های نفتی در مسیر آبادان- اهواز می‌شود.
این پروژه در قالب ۲ طرح شامل ساخت خط لوله جدید آبادان به اهواز به قطر ۲۶ اینچ و به طول تقریبی ۱۳۵ کیلومتر و ساخت خط لوله جدید اراک به ری به قطر ۲۶ اینچ و به طول تقریبی ۲۹۰ کیلومتر و با بهره‌ گیری از ۱۵۰ نفر سرمایه انسانی از سال ۸۹ آغاز شد و در دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
اقتصام*۳۰۶۵**۱۵۳۵

همچنین مطالعه کنید:

وزیر صمت: افزایش قیمت خودرو نصف آن چیزی است که مصوب شده بود

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.