صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / اقدامات سازمان جنگل ها برای حفظ جنگل های هیرکانی ادامه دارد
اقدامات سازمان جنگل ها برای حفظ جنگل های هیرکانی ادامه دارد

مدیرکل دفتر حفاظت سازمان جنگل ها:

اقدامات سازمان جنگل ها برای حفظ جنگل های هیرکانی ادامه دارد

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: اقدام های مقابله ای این سازمان، برای حفظ جنگل های هیرکانی از دو آفت «بلایت» شمشادزارها و «شب پره» ادامه دارد.

به گزارش کسب و کار نیوز از وزارت جهادکشاورزی، «بهمن افراسیابی» با اشاره به اینکه جنگل های هیرکانی یکی از قدیمی ترین و ارزشمندترین جنگل های ایران است، افزود: این جنگل ها مساحتی حدود ۲ میلیون هکتار از آستارا در دورترین نقطه استان گیلان تا گلیداغی در استان گلستان را در بر گرفته است.
وی با بیان اینکه در میان گونه های متنوع این رویشگاه جنگلی ۴۲ هزار هکتار آن را درختان شمشاد به خود اختصاص داده است، اظهار داشت : متاسفانه از هفت سال قبل یک نوع بیماری به نام بلایت شمشادزارهای شمال کشور را آلوده و خسارات جبران ناپذیری را به این گونه وارد کرد و از سال ۹۵ به طور مجدد یک نوع آفت بنام شب پره شمشاد این گونه را مورد هجوم قرار داد.
وی اضافه کرد: این آفت برای نخستین بار در این رویشگاه و کشور مشاهده شد، هرچند که در آسیای میانه و اروپا خسارت بسیار زیادی را به شمشادزارهای آن کشورها وارد آورده بود.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی اظهار داشت: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای مقابله با آفت شب‌پره از سال ۹۵ تاکنون حدود سی میلیارد ریال در قالب اقدامات مکانیکی، مدیریتی و محلول‌پاشی بیولوژیک هزینه کرده است.
وی با اشاره به حمله و هجوم این آفت و بیماری به درختان شمشاد گفت: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای هر ۲ آفت دستورالعمل کنترلی تهیه و اجرا کرده و برای مقابله با آفت شب‌پره از سال ۹۵ تاکنون حدود سی میلیارد ریال در قالب اقدامات مکانیکی، مدیریتی و محلول‌پاشی بیولوژیک هزینه کرده است، اما به دلیل صعب‌العبور بودن بسیاری از مناطق و در دسترس نبودن برای مبارزه و ویژگی‌هایی نظیر چندنسلی بودن آفت شب‌پره شمشاد و سرایت سریع آن در سایر مناطق تحت کنترل، باعث شده علیرغم اقدامات کنترلی متاسفانه بخش وسیعی از شمشادها در اثر بیماری بلایت و شب پره خسارت جدی ببینند.
افراسیابی با بیان این که یکی از دغدغه‌های اصلی این سازمان در جنگل‌های هیرکانی، حفظ پایه‌های سالم گونه شمشاد است، افزود: مناطقی که هنوز آلوده نشده و دارای گونه‌های سالم شمشاد است به‌شدت تحت حفاظت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مناطقی که آلوده‌ شده و درختان ظاهری مرده دارند، اما هنوز زنده‌اند همچنان تحت اقدامات کنترلی قرار می گیرند و سازمان برای مبارزه با آفت شب پره برنامه اجرایی را با هماهنگی استانها برای سال ۹۸ تهیه و اعتبار مورد نیاز را تامین و آمادگی لازم را به محض فعالیت اولین سن لاروی برای یک اقدام سریع کنترلی در دستور کار دارد.
به گزارش کسب و کار نیوز، آفت شب پره شمشاد گونه ای پروانه با نام علمی Cydalima perspectalis است که به طور طبیعی در شرق آسیا زندگی می کند و نخستین بار در سال ۱۳۸۵ در آلمان و سپس در چند کشور اروپایی طغیان کرد و از خردادماه سال ۱۳۹۵ (۲۰۱۶) در بخشی از اراضی جلگه ای و جنگلی گیلان و مازندران دیده شد که تاکنون خسارت زیادی به درختان شمشاد وارد کرده است.
طبق آمارها مناطق جنگلی آستارا ۳۲ هزار هکتار است که در این میان بیش از ۱۵۰ هکتار از اراضی جنگلی این شهرستان را درختان شمشاد تشکیل می دهند.
همچنین طبق آمارهای پارسال بیش از سه هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی جلگه ای و جنگلی شمشاد به دلیل شیوع آفت برگ خوار (شب پره) به طور کامل خشک شده و این آفت توانسته حدود هشت هزار هکتار از اراضی جلگه ای و جنگلی شمشاد را تحت تاثیر قرار دهد.
شمشاد هیرکانی با نام علمی بوکسوس هیرکانا (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.
اقتصام**۹۱۸۶*۲۰۲۵

همچنین مطالعه کنید:

ضرورت خرید و ذخیره سازی ۳۰۰ تن خرما برای تنظیم بازار

به گزارش کسب و کار نیوز، محسن رشید فرخی گفت: برآوردها حاکی از آن است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.