صفحه اصلی / اسلایدر / توسعه بلاک چین برای جایگزینی سوئیفت
توسعه  بلاک چین  برای جایگزینی  سوئیفت

«کسب و کار» کاربرد ارز مجازی در مبادلات تجاری را بررسی می‌کند

توسعه بلاک چین برای جایگزینی سوئیفت

ایران از ارز مجازی خود با حمایت دولت در کنفرانس سیستم های پرداخت و بانکداری الکترونیک در تهران در هفته جاری رونمایی می‌کند .

ثمانه نادری

به گزارش کسب و کار نیوز، ایران از اول نوامبر با تحریم های جدید آمریکا روبه رو است. این کشور قبلا قصد داشت از ابزارهای مالی بر پایه بلاک چین به عنوان راهی برای ازبین بردن محدودیت های رشد اقتصادیش استفادهکند .
بنابراین یک ارز دیجیتال توسط بانک مرکزی (CBDC) منتشر شده که می تواند یک ارز مجازی با پشتوانه ریال باشد. به نظر میرسید تهران بتواند جایگزینی برای سوئیفت بسازد. سوئیفت یک سیستم پرداخت جهانیست که دسترسی برخی بانک‌های ایرانی به آن قطع شده است .
هنوز از امکان اجرایی شدن وسیع این طرح اطمینان وجود ندارد ولی کاربردهای جزئی تر از این ارز دیجیتال مثل پرداخت مشتریان احتمالا قابل اجراست.
یک متخصص بلاک چین گفت:« این ارزهای مجازی احتمالا نمی توانند به خاطر طبیعت متمرکزشان جایگزین بلاک چین شوند ولی وجودشان بی ضرر است» .
ایران یکی از چندین کشوری است که قصد دارد ارزهای دیجیتال متمرکز منتشر کند .
پروژه روسیه، روبل مجازی، هنوز چند سال تا انتشار فاصله دارد ‌. ارز دیجیتال ونزوئلا، پترو، در جریان است ولی با اتهامات مختلف غیرقابل قانونی بودن مواجه شده است .به گفته یکی از امضاکنندگان قرارداد بلاک چین چینپوینت بین ایران، روسیه و ارمنستان، ایران در حال توسعه شیوه بلاک چین برای جایگزینی سوئیفت است .
یوری پریپاچکین، رئیس مجمع روسی صنعت مجازی و بلاک چین گفت:« طبق اطلاعات ما، یک مدل ایرانی از سوئیفت در راه است» .
در دسامبر، قانونگذاران آمریکا هشدار دادند که هر شکلی از ریال مجازی را تحریم خواهند کرد.
فرصتی که استفاده از بلاک چین، ارز مجازی و بیت کوین در اختیار شبکه بانکی می گذارد، اهمیت کاربرد این فناوری های نو را در کشور، ضروری کرده است. علاوه بر کاربرد بلاک چین در تسهیل پرداخت ها،بلاک چین با تغییراتی در سیستم بانکی هزینه‌های بانک‌ها را کاهش می‌دهد و می‌تواند دگرگونی در بازار سرمایه و مالی ایجاد کند.
همچنین مبارزه با پولشویی و ایجاد سرویس های مالی از جمله مزیت های بلاک چین است به طوری که در کشور های توسعه یافته استفاده از این فناوری، بهره وری بانک ها را بالا برده است اما اینکه چه اندازه امکان استفاده و کاربرد بلاک چین و ارزهای دیجیتالی در کشور ما وجود دارد و چه بسترهایی برای کاربرد آن فراهم است؟، جای سوال دارد.
به گفته کارشناسان وضعیت نظام بانکی ما با کشورهای خارجی متفاوت است؛ بر همین اساس باید ابتدا بررسی کنیم که نظام مالی کشور چه مشکلاتی دارد و سپس باید ببینیم که بلاک چین و به معنای دیگر غیرمتمرکز شدن، کدام مشکلات نظام بانکی ما را حل می‌کند.
در همین رابطه مسئولان حوزه تجارت از مذاکره با ۸ کشور دنیا برای نقل و انتقال پول می‌گویند. به گفته آنها دنیا درحال پوست‌اندازی از نگاه وابسته به مبادلات بانکی سنتی و فعالیت با دلار است و ارزهای دیجیتالی جایگزینی برای ارزهای فیزیکی هستند و فصل جدیدی نیز برای کشور ما است تا برای خنثی‌کردن تحریم‌ها استفاده شود.
این موضوع همچنین از نظر آنها عاملی است برای رهایی از سلطه گری ها که در زمان تحریم اهمت زیادی دارد.
بر همین اساس از کشورهای مختلفی مانند سوئیس، آفریقای جنوبی، فرانسه، انگلیس، روسیه، اتریش، آلمان و بوسنی برای مذاکره با کشورمان در این حوزه به ایران آمده‌اند تا شاید بتوانند مبنای تفکری جدید در این حوزه راپایه‌ریزی کنند.

همچنین مطالعه کنید:

بیش از ۷۰ درصد مبادلات بورس انرژی در حوزه صادرات است

به گزارش کسب و کار نیوز، علی نقوی در نشست «ظرفیت گواهی‌های کاهش انتشار آلایندگی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.