صفحه اصلی / سرخط خبرها / جولان آلاینده‌ها در مواد غذایی
جولان آلاینده‌ها در مواد غذایی

جولان آلاینده‌ها در مواد غذایی

یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: وجود آلاینده‌ها در مواد غذایی، امنیت آن را از بین می‌برد.

مواد غذایی

دکتر ابراهیم فلاحی، با بیان اینکه امنیت غذایی یعنی دسترسی کامل فیزیکی، اقتصادی، اجتماعی، تمام افراد جامعه به غذای کافی که از لحاظ مواد مغذی کامل و ایمنی غذایی داشته باشد، افزود: با این تفاسیر فرد باید بتواند نیازهای تغذیه‌ای خود را تأمین کند و زندگی شاداب و فعال داشته باشد.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، وی اضافه کرد: هر چند میوه و سبزی دارای مواد مغذی هستند اما چنانچه ایمنی غذایی نداشته باشند (آلاینده داشته باشد) عملاً ارزش خاصی نخواهند داشت؛ آلاینده‌هایی مثل حشره‌کش‌ها، فلزات سنگین و موادی صنعتی نباید در مواد غذایی وجود داشته باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم غذایی عنوان کرد: استفاده زیاد و بی رویه از کودها یا برداشت زودهنگام قبل از دوره‌ای که برای از بین رفتن سموم لازم است موجب از بین رفتن سلامت ماده غذایی می‌شود و مصرف این مواد غذایی سلامت انسان را به خطر می‌اندازد.

فلاحی با بیان اینکه وجود این آلاینده‌ها در مواد غذایی، امنیت غذایی را از بین می‌برد و سبب ایجاد بیماری از جمله بیماری‌های سرطانی می‌شود، افزود: این محصولات که در شرایط عادی می‌توانند سلامت ما را تضمین کند در این شرایط که مطرح شد به ضد سلامتی تبدیل می‌شود.

وی مطرح کرد: سرطان جزو مشکلاتی است که هزینه‌بر و بسیار خطرناک است و وجود این سموم و آلاینده‌ها در مواد غذایی در ایجاد سرطان پستان، دستگاه گوارش و … نقش دارند.

فلاحی با تاکید براینکه برای پیشگیری دستگاه‌هایی که متولی این کار هستند از جمله وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان آموزش دهند که استاندارد استفاده از کود چقدر است؟ بیان کرد: تهیه مواد غذایی ارگانیک و شبه ارگانیک ضروری است و زمان استفاده از سموم باید مناسب باشد و نزدیک برداشت محصول نباشد.

وی گفت: آموزش کشاورزان یکی از کارهایی است که باید انجام شود، فشار زیاد برای افزایش تولید به هر قیمت، مشکلی است که وجود دارد و باید جهاد کشاورزی تنها به افزایش کمیت توجه نکند بلکه کیفیت محصول را مدنظر قرار گیرد.

فلاحی اضافه کرد: مصرف‌کنندگان بدانند علیرغم اینکه پوست میوه و سبزیجات مفید است اگر ندانیم سموم آن در چه حد است چنانچه پوست آنها را جدا کنیم ایمن‌تر و بخشی از خطر کمتر می‌شود چون بخشی از سموم در لایه‌های بیرونی محصول قرار دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه بهترین راه این است که سموم و آلاینده‌ها در محصولات استفاده نشود تا مصرف کننده بتوانند با پوست میوه و سبزی را مصرف کند چراکه فوایدش بیشتر است، عنوان کرد: مصرف کننده مرغی را که تهیه می‌کند باید بین ۱ تا ۲ کیلو باشد و مرغ ۱.۵ کیلویی از لحاظ غذایی ارزش آن بیشتر از مرغ ۳ کیلویی است، مرغی که وزن بیشتری دارد به علت استفاده از آنتی‌بیوتیک چربی بیشتری دارد و سنگین‌تر است و مرغ کمتر از ۱ کیلو سوءتغذیه دارد.

وی توصیه کرد: در مورد سایر مواد غذایی، در خرید باید دقت کرد برچسب‌ها، تاریخ‌ها و محتویات مواد غذایی توجه شود تا در حداقل خطر قرار گیرد.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

نسبت مالیات به GDP در ایران یک سوم متوسط دنیاست

به گزارش کسب و کار نیوز ، سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.