به گزارش کسب و کار نیوز ، نیکنام حسینی پور در این نشست با اشاره به دغدغههایی که در حوزه کتابفروشان مطرح است ،گفت: با توجه به این دغدغهها، در برنامه ششم توسعه برای تعرفه آب، برق و گاز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که آیین نامه اجرایی آن برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال شده است. این حمایتها برای آن است که این پاتوقهای فرهنگی بتوانند به حیات خود ادامه دهند.
مدیر عامل خانه کتاب اظهار داشت: موضوع تامین اجتماعی و معافیتها یکی از دغدغههایی است که معمولا کتابفروشان در جلسات مشترکی که معمولا برگزار میشود مطرح میکنند. همچنین، عدم اطلاع رسانی قوانین تصویب شده از سوی سازمان تامین اجتماعی به کتابفروشان بخشی از مشکلات آنها است.
به گفته وی به دلیل ارتباط مستمر کتابفروشان با خانه کتاب میتوانیم بخش نامههای مربوط به صنف کتابفروشان را در سایت درج کنیم تا کتابفروشان و ناشران در جریان آخرین تغییرات قرار بگیرند. تمام تلاش ما این است که مشکلات کتابفروشان از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و دولت با تصویب قانون حل شود.
حسینی پور در عین حال اظهار داشت: یکی از برنامه های ما اجرای طرحهایی است که خدمات به کتابفروشان را تسهیل کند.
وی افزود: در دورههای گذشته نگاه و توجه در قالب فیلم، زینک و کاغذ به سمت ناشران بود و این موضوع افزایش روز افزون ناشران را به دنبال داشت. نتیجه این اتفاق معادله نابرابر بین ناشران و کتابفروشان بود.
او ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ به بعد با حضور سید عباس صالحی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه توجه به کتابفروشیها مطرح شد و به دنبال آن، برنامههای متنوعی در قالب طرحهای فصلی یارانه حمایتی از کتابفروشیها، تسهیلات برای توسعه و تجهیز کتابفروشیها و هم افزایی سازمانهایی غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شد.
مدیرعامل خانه کتاب با تاکید بر اینکه کتابفروشان سلولهای تنفسی شهر هستند، گفت: کتابفروشان به عنوان یکی از حلقههای تاثیرگذار حوزه نشر اگر نباشند جامعه نمیتواند نفس بکشد.
در ادامه این نشست، معاون دفتر امور فرهنگی و اجتماعی کارفرمایان سازمان تأمین اجتماعی، گفت: سازمان تامین اجتماعی باید به سمت مخاطبان برود و برای تحقق این هدف واحد معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی شکل گرفت.
شایسته شریعتمداری افزود: هرچند هدف سازمان حل مشکلات صنفهای مختلف است اما رسیدن به این هدف با شرایط اقتصادی دوران کنونی و با عضویت حدود ۴۲ میلیون نفر زیر پوشش سازمان، کار بسیار سختی است.
وی با بیان اینکه همه صندوقهای بیمهگر در سراسر دنیا مشکلات عدیدهای دارند، گفت: این صندوقها سعی میکنند با تصویب قوانین، مشکلات را حل کنند. بخش معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی تمام تلاش خود را برای کمک به فرهنگ جامعه انجام میدهد.
در ادامه ،رئیس گروه مطالعات اداره کل کارفرمایان و سازمان های معاونت فرهنگی و اجتماعی،
گفت: در شرایط کنونی که سازمان تامین اجتماعی به بانکها بدهکار است نمیتواند از عهده کمک به کتابفروشان بر بیاید. معافیت بیمهای برای این قشر فرهنگی به دلیل اینکه باید در چارچوب قانون باشد بدون تصویب قابلیت اجرایی از سوی سازمان تامین اجتماعی را ندارد.
محمدحسین قشقایی ادامه داد: پیشنهاد میکنم برای حل مطالبات کتابفروشان از طریق اتحادیه ناشران و کتابفروشان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت کار پیگیری شود. سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است که با سازمان مالیاتی کاملا متفاوت و متمایز است.
در ادامه، فرهاد تیمورزاده مهمترین مشکل کتابفروشان را فقدان قانون دانست و گفت: کلید حل مشکلات کتابفروشان رعایت چارچوب قانون است. کمک سازمان تامین اجتماعی به صنف کتابفروشان برای آنها از نظر روانی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
اسماعیلی از دیگر حاضران در این نشست گفت: حمایت از کتابفروش در حقیقت حمایت از یک زنجیره است که همه حلقههای صنعت نشر از جمله ناشران، پخشیها و قشر کتابخوان را در بر می گیرد و رونق کتابفروشیها رونق همه حلقههای نشر است. مهمترین دغدغه کتابفروشان نداشتن امنیت شغلی و بیمه است.
در ادامه این جلسه، بهشتیان مدیر کتابفروشی لارستان با بیان اینکه طی چند سال اخیر مشکل کتابفروشان، مشکل بقا است، گفت: دو راه به بقای کتابفروشان کمک میکند. راه اول افزایش درآمد است. در این باره باید به راههای فروش بیشتر فکر کرد. اما راه دوم کاهش هزینه از طریق کاهش مالیات و کاهش حق بیمه است.
علی حاجیتقی، مدیر کتابفروشی ارمغان طوبی نیز در این نشست، مراکز پخش را زیان بارترین حلقه حوزه نشر دانست و گفت: از این مراکز جایی حمایت نمیشود بنابراین دیده نمی شوند. در نتیجه به سمت فعالیتهای زیر زمینی کشیده میشوند و قاچاق کتاب و کتاب سازی رواج پیدا میکند. صنعت نشر یک صنعت زیان ده است و سودی ندارد و با یارانه سرپا مانده است.
وی با بیان اینکه کتابفروشیها ویترین کتاب ها هستندگفت: در جدول مشاغل برای کارکنان کتابفروشی باید مشاغلی متناسب با وظایف و تخصص آنها اضافه شود.
اردشیر بهجت مدیر کتابفروشی بهجت نیز در این نشست عنوان کرد: هرچند اوضاع ناشران خوب نیست اما کتابفروشان و ناشران جزو یک صنف هستند و باید از نظر قوانین و امتیازات با هم برابر باشند. ادامه حیات کتابفروشیها در شرایط فعلی جامعه بسیار سخت است و کتابفروشانی که ناشر هستند توانستهاند تا حدودی کتابفروشی را از طریق درآمدهای نشر سرپا نگه دارند.
فرشته سنگری مدیر کتابفروشی افرا کتاب نیز در این نشست با بیان اینکه باید همه حلقههای نشر اعم از ناشر، مرکز پخش، کتابفروشان محلی و پدیدآورندگان را دید،گفت: کتابفروشان نمیتوانند کارمندهای ورزیده داشته باشند چرا که حقوق آنان پایین است و از امنیت شغلی برخوردار نیستند. بنابراین شاید لازم باشد بخشی از یارانهها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه هزینه شود.
در این جلسه پیشنهاد شد بخشی از یارانههای کتاب به بیمه کتابفروشان اختصاص یابد زیرا این نحوه مصرف یارانه که به امور زیربنایی و زیرساختی معطوف می شود به مراتب بهتر از توزیع مستقیم آن است. الگوی مشابه آن بیمه اهل قلم و صندوق اعتباری نویسندگان و هنرمندان است.
نشست هماندیشی بررسی بیمه کتابفروشان با حضور اهالی این صنف و مسئولان تامین اجتماعی در محل خانه کتاب برگزار شد.
فراهنگ ** ۹۲۱۱ ** ۱۳۵۵ **
پای دغدغه کتابفروشان به خانه باز شد
کتابفروشان در نشست هماندیشی با دفتر امور فرهنگی و اجتماعی کارفرمایان سازمان تامین اجتماعی و مدیر عامل موسسه خانه کتاب هر آنچه به عنوان دغدغه در دل داشتند بیان کردند.