به گزارش کسب و کار نیوز، “الهام احمد”، رئیس اجرایی شورای سوریه دموکراتیک در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک در پاسخ به سوالی درباره استقبال “فیصل مقداد”، معاون وزیر خارجه سوریه از گفتوگو میان کردها و دمشق اظهار کرد: اظهارات مقداد مثبت بود، اما منحصر کردن گفتوگوها به مسأله کردها ناقص است، چراکه طرح ما شامل شریکان دیگر در این منطقه و تمامی مناطق سوریه است. ما در سال گذشته بدون تعیین هیچگونه پیش شرطی خواستار انجام گفتوگو شدیم، اما این گفتوگوها به دلیل ذهنیت نظام سوریه نسبت به آن و عدم آمادگی دمشق برای ایجاد تغییرات در ساختار خود متوقف شد، اما امروز منتظر عملی شدن اظهارات مقامات وزارت خارجه هستیم و تا بدین لحظه هیچگونه اقدام عملی صورت نگرفته است.
وی درباره سفر اخیر خود به روسیه با هدف میانجیگری مسکو میان کردها و دمشق برای از سرگیری گفتوگوهای دو طرف گفت: در این سفر نقشه راهی را به مقامات روس ارائه کردیم و از آنها خواستیم که این نقشه مدلی برای گفتوگوهای کردها و دمشق باشد و از مسکو نیز خواستیم که تضمین کننده گفتوگوها باشد. همگان از موضع حمایتی روسیه از نظام سیاسی و نظامی حاکم در سوریه مطلع هستند و امیدواریم که این کشور در این گفتوگوها به نفع نظام عمل نکند.
الهام احمد تاکید کرد: مقامات وزارت خارجه روسیه برای میانجیگری میان کردها و دمشق اعلام آمادگی کرده و از گفتوگوها میان آنها استقبال کردند و وعده انجام اقداماتی در این زمینه در روزهای آتی را دادند. هدف ما از سفر به روسیه ارسال این پیام برای مسکو و دمشق بود که ما به حل و فصل سیاسی و صلح آمیز حل بحران سوریه معتقدیم و سعی و تلاش ما همیشه برای یافتن راه حلی برای این موضوع بوده است و امیدواریم که برداشت اشتباهی از این سفر نشود.
این مقام کرد ادامه داد: ما منتظر جدیت نظام سوریه نسبت به انجام گفتوگو هستیم. مناطق شرق فرات، شهر منبج و “الطبقه” توسط ساختارهای حکومتی محلی اداره میشوند و در نقشه راه پیشنهادی خواستار به رسمیت شناختن این ساختارها به عنوان جزئی از نظام سوریه دمکراتیک شدیم.
وی درباره این سوال که آیا کردها برای گفتوگو با نظام به دمشق میروند یا مذاکره؛ اظهار کرد: گفتوگو اولین مرحله برای بیان دیدگاهها است و به دنبال آن در ضمن یک روند سیاسی جامع به سمت مذاکرات پیش میرویم و بدون گفتوگو، ایجاد پیش زمینه مناسب و اطمینانسازی در دو طرف، به مذاکرات واقعی دست نخواهیم یافت. تا زمانی که نظام با شرق فرات از طریق منافع و تسویه حسابهای محلی تعامل میکند، یعنی اینکه حل و فصل همه جانبه را نمیخواهد و ما به شدت این موضوع را رد میکنیم.
رئیس اجرایی شورای سوریه دموکراتیک درباره گفتوگوهای پیشتر کردها و نظام سوریه نیز تاکید کرد: با “علی مملوک”، رئیس دفتر امنیت ملی سوریه و هیئت همراه وی دیدار کردیم که این دیدار حدود سه ساعت به طول انجامید. در جریان این دیدار دیدگاهمان مبنی بر به رسمیت شناختن دولت خودمختار در شمال و شمال شرق سوریه در قانون اساسی را مطرح کردیم و هیئت آنها نیز بندهایی از جمله تمامیت ارضی، پرچم، ریاست جمهوری، حاکمیت دولت و ارتش را مطرح کرد. موضع ما نسبت به بندهای مطرح شده واضح و شفاف است. ما به آنها گفتیم که با سوریه دموکراتیک غیر متمرکز و دارای حاکمیت از طریق یک انتخابات شفاف موافقیم، به آنها گفتیم که ما از تمامیت ارضی سوریه محافظت کردیم، در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ کشور میان گروههای مختلف تقسیم شده بود و اگر قربانیان یگانهای مدافع خلق و نیروهای سوریه دموکراتیک نبودند، سوریه در حال حاضر تقسیم شده بود. در این نشست درباره تشکیل کمیتههای ویژه برای بحث در مورد جزئیات نیز موافقت شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت نیروهای سوریه دموکراتیک در صورت موافق و توافق بر سر ایجاد نظام غیرمتمرکز سیاسی تصریح کرد: اجازه دهید در این باره به طور شفاف صحبت بکنم، آنچه ما میخواهیم یک نظامی غیر متمرکز سیاسی و مختلط است که کرامت شهروندان سوری را حفظ کرده و به سالهای استبداد پایان دهد و در صورت دستیابی به چنین توافقی که تشکیلات مختلف در شمال و شرق سوریه را تضمین کند و دولت خودمختار کردها را به رسمیت بشناسد، در چنین صورتی نیروهای سوریه دموکراتیک به ساختار جدید ارتش سوریه ملحق خواهند شد، چراکه ما هیچ طرحی برای تشکیل ارتشی در کنار ارتش دولت نداریم و در عملیات نظامی علیه تروریستها و گروه های تندرو و حفاظت از مرزها شرکت میکنیم.
الهام احمد در ادامه با اشاره به سفر اخیر خود به پاریس و دیدار با مقامات فرانسه، گفت که در این دیدار با مقامات فرانسه درباره عملیات کردها علیه داعش و نگرانی نسبت به عملیات نظامی ترکیه پس از خروج نیروهای آمریکا از سوریه صحبت کرده است و در مقابل مقامات پاریس نیز وعده دادهاند که با آمریکا درباره بازنگری در این تصمیم خود صحبت میکنند و ترکیه را نیز تحت فشار قرار داده تا تهدیدات و حملات خود را متوقف کند.
وی در این باره گفت: کردهای سوریه امنیت ترکیه را هدف قرار ندادهاند، بلکه این ترکیه است که به طور مداوم امنیت ما را تهدید کرده و اراضی ما را اشغال میکند. طی هشت سال سپری شده از بحران سوریه هیچ تهدیدی از جانب کردها متوجه ترکیه نشده است.
رئیس اجرایی شورای سوریه دموکراتیک درباره اینکه ترکیه یگانهای مدافع خلق کرد را دنبالهرو حزب کارگران کردستان ترکیه میداند نیز تاکید کرد: حزب کارگران کردستان یک سازمان کردی است که تحت تأثیر محرومیت کردها از حقوق قانونی خود در ترکیه تاسیس شده است، بنابراین این موضوع یک بحران داخلی در ترکیه بوده که مستلزم یک راه حل منصفانه است. به عبارت دیگر ما هیچ ارتباطی با این حزب نداریم و هیچ نقشی در درگیریهای جنوب شرقی ترکیه نداریم، اما با این وجود باید همه بدانند که اگر یک کرد در ایران، ترکیه و سراسر جهان آسیب ببیند کردها در سوریه با آنها همدردی خواهند کرد، چرا که ملت یکپارچه کرد در چهار کشور تقسیم شدهاند.
الهام احمد در پایان درباره پیشنهاد آمریکا مبنی بر ایجاد یک منطقه امن در سوریه نیز خاطرنشان کرد: تمامی مناطق ما امن هستند، اما ما به یک منطقه امن تحت حمایت بینالمللی و نظارت نیروهای سازمان ملل نیاز داریم. ما تا زمانی که منطقه مذکور تحت نفوذ ترکیه و گروههای وابسته به آن باشد با ایجاد چنین منطقهای مخالفیم، چرا که در این صورت این منطقه دیگر امن نخواهد بود و بالعکس به منطقهای تبدیل خواهد شد که آشوب در آنجا حکمفرما خواهد شد.
انتهای پیام
مترجم: حمید محمد طاهری
دبیر: پریسا فیضی