صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / ردپای مواد شیمیایی بیماری‌زا در لوازم روزمره
ردپای مواد شیمیایی بیماری‌زا در لوازم روزمره

آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده هشدار داد

ردپای مواد شیمیایی بیماری‌زا در لوازم روزمره

امروزه تماس با مواد شیمیایی موسوم به polyfluoroalkyl و Per با علامت اختصاری (PFAS) بخشی از زندگی روزمره انسان‌ها شده و این مواد آب گریز و چربی گریز در بسیاری از محصولات از ظروف فست فود گرفته تا انواع خاصی از پارچه‌ها وجود دارند.

نخ دندان

به گزارش کسب و کار نیوز، افراد هم‌چنین ممکن است از طریق آب یا حتی خاک آلوده نیز در معرض این مواد قرار بگیرند.

برای مثال حتی استفاده از نخ دندان که از کارهای معمولِ روزانه برای بسیاری از افراد است نیز می‌تواند دندان‌ها را در معرض این مواد شیمیاییِ بالقوه خطرناک قرار دهد.

طبق اعلام آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده (EPA) موضوع نگران کننده این است که این مواد بدون تجزیه در بدن انسان نیز به تجمع خود ادامه می‌دهند.

قرار گرفتن مداوم انسان ها در برابر PFASها دانشمندان را بر آن داشته تا تاثیرات آنها را بر سلامتی بررسی کنند. تاکنون نتایج تحقیقات ارتباط این ترکیبات را با مشکلات سلامتی نظیر کلسترول بالا، سرطان کلیه و بیماری‌های تیروئیدی نشان داده است.

به تازگی متخصصان آمریکایی در یک مطالعه جدید به بررسی رفتارها و کارهای روزانه و متداول افراد پرداختند تا دریابند کدام یک باعث قرار گرفتن بیشتر انسان در معرض PFASها می‌شود. 

در این مطالعه محققان به بررسی ۱۷۸ زن میانسال پرداختند. بخشی از هدف این مطالعه مشخص کردن اثر مواد شیمیایی زیست محیطی و دیگر مواد بر بیماری‌هاست.

سطوح PFASها در نخ دندان

متخصصان برای انجام این مطالعه از زنان شرکت کننده بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ نمونه های خونی گرفتند. سپس نمونه های خونی این افراد را به لحاظ سطوح ۱۱ نوع PFAS بررسی کردند.

آنها هم چنین از این زنان در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ سوالاتی در مورد رفتارهای مرتبط با قرار گرفتن در معرض PFASها پرسیدند. در این سوالات موضوعاتی از جمله مصرف مواد غذایی، استفاده از نخ دندان و نیز استفاده از فرش‌ها و مبلمان مقاوم در برابر لکه مورد توجه قرار گرفتند.

برجسته ترین مشاهده در این مطالعه نخ دندان‌های خاصی بودند که سطوح PFAS را افزایش می‌دهند. محققان این آزمایش را با ۱۸ نوع نخ دندان مختلف فلوئوردار و بدون فلوئور صورت دادند و نتیجه هر بار بررسی حاکی از افزایش سطوح PFAS در فرد بود.

تاثیر سبک زندگی

یافته های دیگر نشان داد افرادی که غذاهای آماده و فست فود بیشتری مصرف می کردند، به دلیل قرار گرفتن بیشتر در معرض مواد موجود در بسته بندی آنها سطوح بیشتری از PFAS را در خون خود دارند.

زندگی در مناطقی که منابع آبی آن آلوده PFASها باشد یا زندگی در خانه ای که فرش و مبلمان آن در برابر لکه ها مقاوم هستند نیز سطوح PFAS را در خون افراد فزایش می دهد.

بنابر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، به گفته متخصصان این مطالعه برای نخستین‌بار استفاده از برخی انواع نخ دندان نیز می‌تواند موجب افزایش سطح این ماده شیمیایی در بدن شود. از آن جایی که مواد شیمیایی PFAS خطرناک بوده و تاثیراتی منفی بر سلامتی دارند، افراد باید از نخ دندانهایی که حاوی این مواد نیستند استفاده کنند و مصرف‌کنندگان می‌توانند نخ‌ دندان‌های فاقد PFAS را انتخاب نمایند. همچنین شرکت‌های سازنده مواد بهداشتی دهان و دندان نیز باید از استفاده از این مواد مضر در محصولات خود منع شوند.

انتهای پیام

مترجم: مهسا سلطانی/ دبیر خبر: معصومه انصاری

همچنین مطالعه کنید:

رشد حدود ۳۰ درصدی صدور مجوز تولید دارو در سال ۱۴۰۲

به گزارش کسب و کار نیوز ، دکتر حسین شمالی با بیان این مطلب اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.