صفحه اصلی / اقتصادی / بازرگانی و تجارت / امضاهای طلایی تحریم مضاعفی به اقتصاد کشور تحمیل می کند
امضاهای طلایی تحریم مضاعفی به اقتصاد کشور تحمیل می کند

رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران

امضاهای طلایی تحریم مضاعفی به اقتصاد کشور تحمیل می کند

رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: امروز در شرایطی که بازرگانان و تولیدکنندگان با تحریم های دشمن روبرو هستند، گلوگاه های غیرکارشناسی و امضاهای طلایی تحریم های مضاعفی را بر بخش خصوصی تحمیل می کند.

به گزارش کسب و کار نیوز، «سیدمحمد جعفری» امروز (یکشنبه) در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: براساس بینش باقیمانده از دهه ۶۰ واردات همواره امری مذموم، ضد ارزش و نادرست است و در مقابل تولید ملی قرار دارد و مخل اشتغالزایی است؛ در حالی که ۸۴ درصد واردات در خدمت تولید ملی است.
جعفری افزود: ۶۱ درصد واردات کشور کالاهای واسطه ای و ۱۵ درصد کالاهای سرمایه ای است که اینها در خدمت بخش تولید قرار دارد و حتی بخشی از مجموع ۱۸ درصد کالاهای مصرفی وارداتی (مانند سموم کشاورزی) در بخش های تولید مورد استفاده قرار می گیرد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: یک نگاه عقلانی و منطقی، تبیین کننده این موضوع است که اقتصاد با مشارکت تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده شکوفا می شود و هر کدام در جایگاه خود نقشی مهم ایفا می کنند.
وی افزود: تلاش برای محدود کردن واردات و ضد ارزش جلوه دادن آن، در شرایط کنونی با محدودیت های غیرکارشناسی، بزرگترین آسیب را به تولید ملی خواهد زد.
جعفری اضافه کرد: محدود سازی دستوری واردات، باعث می شود تولیدکننده در فضایی غیررقابتی به ارتقای کیفیت محصولات خود نیازی نداشته باشد و با غیررقابتی کردن بازار، تولیدکننده ایرانی را همچنان متکی به حمایت های نادرست دولت نگه می داریم و به این ترتیب، کالای ایرانی هیچ وقت قابلیت رقابت با محصولات جهانی و منطقه ای را نخواهند داشت.
وی خطاب به رحمانی گفت: امروز وزارت صنعت بخشنامه هایی را صادر می کند که مخالف قوانین و اصول علم اقتصاد است و ماده ۲۲ قانون احکام دائمی را یادآور شد که بر اساس آن، برقراری موانع غیرتعرفه ای ممنوع است.
به گفته جعفری، دولت متضاد با این قانون، گلوگاه ثبت سفارش و گردنه امضاهای طلایی ایجاد کرده که این شرایط، فضای واردات را در اکثر موارد محدود ساخته؛ غافل از اینکه کمبود کالا در کوتاه و میان مدت آثار شدیدتری از نوسان نرخ ارز خواهد داشت.
وی گفت: موضوع کنترل نرخ ارز در کشور بسیار اهمیت دارد و پیشنهاد کمیسیون مدیریت واردات در کوتاه مدت، آزادی واردات بدون انتقال ارز و با استفاده از ارز حاصل از صادرات است؛ این راهکار در شرایط کنونی که واردات ارز حاصل از صادرات مشکل است، می تواند کارساز باشد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: مساله کمبود کالا در ماههای آینده نگران کننده است و پیشنهاد می شود ثبت سفارش هایی که مدت آنها منقضی شده تا پایان سال تمدید شود.
جعفری این مطلب را هم خطاب به وزیر صنعت گفت که، تجارت باید از قید محدودیت های رانتی مانند ثبت سفارش و سامانه نیما رها شود.
به گزارش کسب و کار نیوز، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در نشست امروز هیات نمایندگان اتاق ایران با یادآوری اینکه هفته گذشته «واردات بدون انتقال ارز» در دولت تصویب و مصوبه آن ابلاغ شد، تصریح کرد: اگر این مصوبه عملی نشد به این وزارتخانه اطلاع دهید.
اقتصام*۹۱۸۹*۹۱۳۲ **۱۵۵۹

همچنین مطالعه کنید:

تراز تجاری منفی ۷.۷ میلیارد دلار شد/گردش تجاری با ۷ کشور

به گزارش کسب و کار نیوز ، بر اساس آماری که گمرک ایران منتشر کرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.