صفحه اصلی / اجتماعی / جامعه و شهری / راهکارهای جدید وزارت کشور برای معاینه فنی تاکسی‌های اینترنتی

راهکارهای جدید وزارت کشور برای معاینه فنی تاکسی‌های اینترنتی

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور گفت: قصد داریم در اصلاح آیین‌نامه معاینه فنی کشور این مورد را اضافه کنیم که معاینه فنی خودروهای پلاک شخصی که جابه‌جایی بار و مسافر انجام می‌دهند، تاکسی‌های حمل‌ و نقل بار و مسافر و تاکسی‌های اینترنتی در صورت موافقت دولت مانند خودروهای حمل‌ و نقل عمومی باشد.

معاینه فنی خودرو

به گزارش کسب و کار نیوز به تشریح این موضوع می پردازد و  با بیان اینکه براساس آیین نامه معاینه فنی کشور تمام وسایل حمل‌ونقل عمومی باید هر ۶ ماه معاینه فنی بگیرند، می‌گوید: در این آیین‌نامه گفته شده است که هر خودروی عمومی که پلاک آن “ت” یا “ع” باشد بایستی هر ۶ماه برای دریافت معاینه فنی مراجعه کنند؛ اما این سوال برای برخی پیش آمد که تکلیف معاینه فنی خودروهایی که کار حمل‌ونقل عمومی ‌انجام‌ می‌دهند اما پلاک شخصی هستند چه می‌شود؟

وی ادامه می‌دهد: به همین منظور قرار شد پیشنهادی در این خصوص در آیین‌نامه اجرایی معاینه فنی کشور  اضافه کنیم تا از این به بعد معاینه فنی خودروهای پلاک شخصی که  جابه‌جایی بار و مسافر انجام می‌دهند ، آژانس‌های حمل‌ونقل بار و مسافر و تاکسی‌های اینترنی در صورت پذیرش دولت مانند خودروهای عمومی باشد.

دبیر شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور می‌افزاید: خودروهای شخصی باید سالی یکبار معاینه فنی بگیرند و سن معافیت از معاینه فنی آنها چهار سال است اما اگر خودرویی عمومی باشد معافیتش کمتر و حدود یک تا دوسال می‌شود و از طرفی هم باید هرشش ماه برای معاینه فنی مراجعه کنند.در حقیقت قصد داریم در اصلاح آیین نامه اجرایی معاینه فنی کشور این موارد را اضافه کنیم تا برای تایید نهایی به دولت برود.

وی در ادامه‌ می‌گوید: ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث یک آیین‌نامه اجرایی دارد که مصوب دولت است. در آن نوشته شده که  شرکت‌های بیمه زمانی که می‌خواهند بیمه نامه شخص ثالث را صادر کنند باید معاینه فنی را کنترل کرده و اگرخودرویی معاینه فنی نداشت، براساس درصد مشخص به حق بیمه آنها اضافه شود. در حقیقت این یک سیاست ضد تشویقی است. یعنی طرف وقتی می‌تواند با هزینه کمتر معاینه فنی بگیرد چرا باید هزینه بیشتر برای معاینه فنی دریافت کند؟ که این موضوع را در آیین نامه اجرایی بیمه شخص ثالث قرارداده‌ایم. یعنی وزارت کشور زمانی که این آیین‌نامه در حال تنظیم بود در جلسات کمیسیون اجتماعی دولت این پیشنهاد را داد.

زیرساخت‌های برقراری ارتباط سیمفا و بیمه مرکزی فراهم است

محمدیان در ادامه همچنین به ارتباطی که باید بین بیمه مرکزی و سیمفا(سامانه یکپارچه معاینه فنی کشور) برای بررسی معاینه فنی خودروها برقرار شود اشاره می‌کند و می‌افزید: کسانی که می‌خواهند بیمه صادر کنند باید بدانند که خودرو معاینه فنی معتبر دارد یا خیر؟ به همین جهت قرار شد که با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران وب سرویسی از سیمفا ارتباط برقرار کنیم تازمانی که بیمه گذار شماره پلاک را وارد سامانه می‌کند، سیمفا به آن پاسخ دهد که آن خودرو معاینه فنی معتبر دارد یا ندارد. یعنی بایستی بین سیمفا و بیمه، ارتباط برقرار شود که در حال حاضرنیز زیرساخت‌های‌ آن هم مهیا است.

انتهای پیام

خبرنگار:سپیده رشیدپورایی/دبیر خبر: منیره کربلایی

همچنین مطالعه کنید:

بیش از ۳۴۳ هزار نفر در صف دریافت تسهیلات ازدواج هستند

به گزارش کسب و کار نیوز ، انسیه کتابچی معاون برنامه ریزی پایش و ارزیابی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.