به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری تاس، براساس این متن دولت کییف “اقداماتی در راستای محدود کردن آزادی بیان و انجمنها انجام داده است”. این گزارش ادامه داد: “خشونت گروههای افراطی که نفرت پراکنی میکنند، اقلیتهای مذهبی، دگرباشان جنسی، فعالان حقوق بشر و روزنامهنگاران را در خطر قرار میدهد.”
دیدهبان حقوق بشر همچنین گفت که “دولت اوکراین به محدود سازی آزادی بیان، اطلاعات و رسانه با بهانه توجیه آنها به دلیل نیاز مقابله با روسیه و تبلیغات ضد اوکراین” ادامه میدهد.
این نهاد به نقل از موسسه اطلاعات جمعی، یک سازمان نگهبان آزادی رسانه گفت: از اکتبر سال گذشته (۲۰۱۸) ۲۰۱ مورد اقدام خشونتآمیز علیه رسانهها در ۲۳ منطقه صورت گرفته است. این اقدامات از تهدیدها تا ترساندن روزنامهنگاران و از محدود کردن آنها و عدم دسترسی به اطلاعات را شامل میشود.
این گزارش همچنین به حادثه مه سال گذشته اشاره کرده است که در آن، اس بی یو، سرویس امنیتی اوکراین دو روزنامهنگار از شبکه اصلی تلویزیونی روسیه را به اتهام اینکه آنها سعی در پخش اطلاعات غلط در مورد اوکراین دارند، دیپورت کرد. در همان ماه کریل ویشینسکی، سردبیر سرویس خبر ریانوستی اوکراین، به اتهام خیانت دستگیر شد. این گزارش ادامه داد: “سرویسهای امنیتی به دفتر این خبرگزاری حمله کردند”.
دیدهبان حقوق بشر گفت: مقامات تحقیقات راهبردیای در زمینه حملات متعدد علیه فعالان ضد فساد و دیگر انجمنها به عمل نیاوردهاند. این نهاد همچنین افزود که در نوامبر گذشته یکاترینا گندزیوک، یک فعال ضد فساد به دلیل سوختگی حاصل از حمله اسیدی که در جولای تحت آن قرار گرفت، کشته شد.
معافیت از مجازات و تبعیض
این گزارش همچنین به این نکته اشاره کرده است که دولت کییف در اعمال قانون علیه مسئولان حادثه آتش سوزی مرگبار اتحادیه تجارت اودسا در مه ۲۰۱۴ شکست خورد.
در ادامه گزارش همچنین آمده است: عدالت برای تجاوزهای مربوط به درگیریها، جرمهای مرتکب شده در تظاهرات ۲۰۱۴ “میدان” و اختلالات گسترده در اودسا برخلاف چندین تعهد مقامات اوکراینی مبنی بر ایجاد عدالت همچنان حل نشده باقی مانده است. همچنین فشار قانون موفق به حفظ مدارک و شواهد بعد از حوادث و جلوگیری از فرار مظنونان از کشور نشده است.
بخشی از این گزارش که اختصاص به درگیریهای قسمت شرقی اوکراین دارد، میگوید که مقامات “سیاستهای تبعض آمیز” خود را علیه حقوقبگیران ساکن در جمهوریهای خودمختار دونتسک و لوهانسک ادامه میدهند؛ افرادی که به آنها گفته شده بود تا به عنوان تبعیدشدگان داخلی ثبت نام کنند و در مناطق تحت حکومت دولت ساکن شوند تا بتوانند به حقوق خود دسترسی داشته باشند.
این نهاد در گزارشش ادامه میدهد: در دو پرونده جدا، دادگاههای اوکراین حکمی مبنی بر تنظیم تبعیض آمیز مقررات صادر کردند و همچنین دستور محدود شدن دسترسی به حقوقها را دادند. اگرچه مقامات بر این قانونگذاریها نظارتی نداشتند.
دیدهبان حقوق بشر گفت: همچنین “گروهای نفرت پراکنی و تبعیض” حداقل چندین حمله خشونت آمیز یا موارد تهدید را علیه کولیها، دگرباشان جنسی و فعالان حقوق بشر در شهرهای اوکراین انجام دادهاند. در بیشتر این پروندهها پلیس در ایجاد تحقیقات برای بررسی موثر شکست خورده است.
انتقاد از آمریکا و روسیه
این گزارش دیدگاه دیدهبان حقوق بشر را در اتفاقات اخیری که در سال میلادی گذشته در ۱۰۰ کشور به صورت جهانی رخ داد، خلاصه میکند.
کنت روث، دبیر اجرایی این نهاد در مقدمه صحبتهای خود گفت: برخلاف مقاومتها در برابر یک حکومت مستقل، سالهای اخیر میتواند به عنوان زمان تاریکی برای حقوق بشر توصیف شود.
براساس این متن آمریکا خود را از حمایت از حقوق بشر در خانه و همچنین در خارج از کشور در دومین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا، عقب کشیده است. دولت فعلی آمریکا اقداماتی را به عهده گرفته است که وضع را برای زندانیان، مهاجران و زنان وخیمتر میکند. دولت ترامپ همچنین به حمایت از حکومتهای سواستفادهگر خارجی در زمینه های مالی، ارتش و دیپلماسی ادامه میدهد.
در ادامه این متن همچنین آمده است که مقامات روسیه “سرکوبها را بر روی موقعیتهای سیاسی و شهرها افزایش دادهاند و همچنین به فرونشاندن نظرات انتقادی مخصوصا در فضای آنلاین ادامه دادهاند.”
همچنین در پایان آمده است: کرملین همچنین موفق نشد تا مقامات را در چچن از تهدید و زندانی کردن مدافعان حقوق بشر باز دارد.
انتهای پیام