صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / “پیام” به سرعت لازم برای قرار گرفتن در مدار نرسید/”سفیر” حامل “دوستی” می‌شود

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

“پیام” به سرعت لازم برای قرار گرفتن در مدار نرسید/”سفیر” حامل “دوستی” می‌شود

مدیرکل توسعه فناوری سازمان فضایی با بیان این‌که ماهواره "پیام" از طریق ماهواره‌بر به سرعت لازم برای قرار گرفتن در مدار نرسید، گفت: در ماهواره "پیام" نیازی به "تراستر" نداشتیم و حتی اگر این ماهواره مجهز به "تراستر" هم بود، باز هم سقوط می‌کرد؛ چون "پیام" به سرعت لازم نرسید.

ماهواره پیام

دکتر مجتبی سرادقی در گفت‌وگو با ایسنا، قرار گرفتن در مدار ۵۰۰ کیلومتری را از اهداف پرتاب ماهواره “پیام” دانست و افزود: در صورتی که “پیام” در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار می‌گرفت، به مدت دو سال بدون اعمال نیروی جدیدی در مدار باقی می‌ماند.

وی با تاکید بر اینکه برای قرار گرفتن “پیام” در مدار، این ماهواره باید به سرعت لازم ۸ کیلومتر در ساعت می‌رسید، اظهار کرد: این سرعت را ماهواره‌بر به ماهواره اعمال می‌کند و از آنجایی که جوی در این مدار وجود ندارد، ماهواره با سرعت اولیه به دور مدار می‌گردد.

سرادقی اضافه کرد: ماهواره “پیام” به این سرعت نرسید؛ از این رو این ماهواره آماده تزریق به مدار نشد.

مدیر کل توسعه فناوری فضایی سازمان فضایی خاطرنشان کرد:  اگر ماهواره به سرعت مورد نظر نرسد، سقوط کرده و به زمین برخورد می‌کند و اگر به بیش از سرعت لازم برسد، از مدار خارج شده و به سمت سایر سیارات می‌رود.

وی با بیان اینکه در پرتاب روز سه‌شنبه، ماهواره “پیام” به سرعت لازم نرسید، یادآور شد: این ماهواره سقوط کرد و محل دقیق سقوط آن را نمی‌توان اعلام کرد؛ ولی بر اساس محاسبات، احتمال دارد که این ماهواره در اقیانوس هند سقوط کرده باشد.

سرادقی در خصوص موتورها و پیش‌رانش‌های “پیام”، گفت: در برخی ماهواره‌ها زمانی که ماموریتهای بیشتری هدف‌گذاری می‌شود و یا می‌خواهیم مدار را تغییر دهیم، موتورهایی که شبیه پرتابگرهای کوچک هستند، نصب می‌شوند.

به گفته وی، این موتورها هم تنظیمات مداری را انجام و هم وضعیت ماهواره‌ها را در وضعیت قابل انتظار قرار می‌دهند.

سرادقی اضافه کرد: زمانی که ارتفاع مداری ماهواره افزایش می‌یابد، طول عمر ماهواره نیز از ۲ به ۵ سال افزایش می‌یابد و زمانی از این موتورها استفاده می‌شود که ماهواره در مدار قرار گرفته باشد و می‌خواهیم ماهواره را حفظ کنیم؛ ولی در پروژه “پیام” تصحیح مداری تعریف نشده بود.

سرادقی با تاکید بر اینکه در ماهواره “پیام” نیازی به “تراستر” نداشتیم، خاطر نشان کرد: حتی اگر این ماهواره مجهز به “تراستر” بود، باز هم سقوط می‌کرد؛ چون “پیام” به سرعت لازم نرسید.

مدیر کل سازمان فضایی ایران در عین حال با بیان اینکه در این پرتاب در مرحله نهایی مشکل کوچکی ایجاد شده بود، افزود: عملکرد ماهواره‌بر خوب بوده است و ماهواره‌بر “سیمرغ” قابلیت حمل محموله‌های تا ۲۰۰ کیلوگرم را دارد.

سرادقی ادامه داد: در پرتاب ماهواره مشکل فنی در ماهواره‌بر برای رساندن ماهواره به مدار ایجاد شد.

وی با بیان اینکه ماهواره “دوستی” دانشگاه شریف نیز با ماهواره‌بر بومی پرتاب خواهد شد، اظهار کرد: این ماهواره با ماهواره‌بر “سفیر” به مدار تا ۳۵۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد.

به گفته وی، مدار حضیض این ماهواره ۲۵۰ کیلومتر و اوج مداری آن ۳۵۰ کیلومتری خواهد بود.

مدیر کل توسعه فناوری سازمان فضایی ‌در پاسخ به این سوال که آیا قرار است ماهواره “پیام” مجددا از سوی دانشگاه امیرکبیر ساخته شود، پاسخ داد:  توان ساخت این ماهواره در دانشگاه امیرکبیر موجود است و هدف سازمان فضایی توسعه زیر ساخت‌های فضایی است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

اختصاص ۲۲۰۰۰ میلیارد تومان مطالبات پایان خدمت ۹۵ هزار نفر بازنشسته

به گزارش کسب و کار نیوز، “داود منظور” معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.