گروه اصناف
به گزارش کسب و کار نیوز، قوانین و مقررات مربوط به حوزه دانش بنیان در پشت درب های بسته تصمیم گیری می شود و مشکل تامین سرمایه مورد نیاز این کسب و کارها هم وجود دارد. طبق قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار بخش های دولتی باید ندای بخش خصوصی را در تدوین مقررات، آئین نامه ها و مواردی از این دست را بشنوند ولی متاسفانه دولت هیچ وقت به نقطه نظرات فعالان بخش خصوصی توجه ندارد. از طرفی دیگر تسهیلا و حمایت ها از این شرکت ها بسیار مختصر و در حد و اندازه این چهار هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان نیست بنابراین موسسان آنها معتقد به اختصاص ردیف بودجه اختصاصی در بودجه کل کشور هستند.
رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران در این رابطه گفت: علی رغم اینکه ۷ میلیارد و ۴۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بودجه قابل توجهای برای حمایت از دانش بنیانها در زمینه تولید و صادرات محسوب نمیشود اما تصویب و ابلاغ به موقع دستورالعمل و بستههای حمایتی نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می کنند. یکی از بهترین روشها برای کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی حمایت از صادرات غیرنفتی بوده که در سالهای اخیر اقدامات زیادی همچون تدوین برنامههایی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان انجام شده است.
براساس لایحه بودجه سال۹۸ نیز، ۷ میلیارد و ۴۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای تسهیل صادرات خدمات و محصولات دانشبنیان کشور در نظر گرفته شده که بسیاری از کارشناسان این میزان بودجه را ناکافی میدانند. در این خصوص مظفر علیخانی رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با بورس نیوز گفت: اگر این بودجه به تولید و توسعه صادرات اختصاص داده شود انتظارات دستگاههای متولی و فعالان اقتصادی در زمینه دانشبنیان برطرف نخواهد شد. وی با بیان اینکه تخصیص و تامین این بودجه از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: براساس بودجه سال جاری باید ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای مشوقهای صادراتی در راستای حمایت از صادرات غیر نفتی در گروههای مختلف کالایی و خدماتی و در قالب بسته حمایت از صادرات در اختیار سازمان توسعه تجارت قرار میگرفت اما متاسفانه تاکنون این بودجه اختصاص داده نشده و بسته نیز به مرحله اجرا نرسیده است.
رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران افزود: علی رغم اینکه ۷ میلیارد و ۴۳۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بودجه قابل توجهای برای حمایت از دانش بنیانها در زمینه تولید و صادرات محسوب نمیشود اما تصویب و ابلاغ به موقع دستورالعمل و بستههای حمایتی با مشورت بخش خصوصی و اتاق ایران و تشکلهای حوزه ICT و تخصیص به موقع منابع نیز در راستای حمایت از این صنعت از اهمیت زیادی برخوردار بوده که متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تجربههای موفقی در این زمینه نبودیم.