به گزارش کسب و کار نیوز از پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، «هادی تیزهوش تابان» در نشست رونمایی از کتاب «مجموعه قوانین و مقررات تجاری اوراسیا»، افزود: طبق توافقهای انجام شده، قرار است ایران به مدت سه سال به صورت آزمایشی وارد پیماننامه اوراسیا شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه تاکنون نتوانستهایم از فرصتهای این منطقه استفاده کنیم، گفت: لایحه الحاق به پیماننامه اوراسیا که از سوی دولت به تصویب رسیده در اختیار مجلس قرار نگرفته و در نتیجه همچنان این پروژه وارد فاز اجرایی نشده است.
رئیس اتاق ایران و روسیه اظهار امیدواری کرد که این مراحل هر چه سریعتر طی شود و بخش خصوصی بتواند در شرایط امروز که با انواع محدودیتهای ناشی از تحریم مواجه است از عواید حاصل از این پیماننامه استفاده کند.
تیزهوش تابان اظهار داشت: از آنجا که روابط سیاسی خوبی بین کشورهای منطقه اوراسیا و ایران وجود دارد، بازارهای این منطقه از جمله بازارهایی است که باید در آن حضور شایستهای داشته باشیم؛ هرچند تا به امروز فرصتهای حضور در آن را از دست دادهایم.
** نگاههای احتیاطآمیز دولت مانع رشد تجارت خارجی میشود
«پدرام سلطانی» نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست گفت: تاکنون دولتها همواره در مذاکرات خود برای انعقاد موافقتهای تجارت ترجیحی یا تجارت آزاد، محتاطانه عمل کردهاند.
وی ادامه داد: نگاه دولتمردان اینگونه است که صنعت یا کشاورزی ایران به قدری آسیبپذیر است که سطح رقابتپذیری پایینی دارد و بدون دیوار تعرفهها توان پیشرفت ندارد.
سلطانی تصریح کرد: لازم است ایران در اقداماتی از این دست، کمی سرعت و عمق بیشتری به فعالیتهای خود بدهد و اجازه دهد بازرگانان ایرانی از تبعیضهای تعرفهای که در سطح دنیا لحاظ میشود، رها شوند و طعم تجارت آزاد را بچشند.
** رقیبان جای خالی ایران در بازار اوراسیا را پر کرده اند
«علیرضا اشرف»، دبیرکل اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست گفت: از زمانی که کشورهای منطقه اوراسیا استقلال پیدا کردند، ایران تلاش کرد با فعالیتهای فرهنگی در این کشورها، روابط خود را با آنها توسعه دهد اما امروز میبینیم که این مدل، شکست خورده و بعضی کشورها که فرسنگها با این منطقه فاصله دارند، توانسته اند بازار این کشورها را در دست بگیرند.
وی ادامه داد: در آن زمان این کشورها سیستم مالی تعریف شدهای نداشتند و لازم بود برای حضور بخش خصوصی در این بازارها، دولت پشتیانی و حمایت لازم را از آنها داشته باشد که متأسفانه چنین رویکردی در بدنه دولت وجود نداشت؛ در نتیجه کشورهای دیگر خیلی سریع جای خالی ما را پر کردند.
دبیرکل اتاق ایران تاکید کرد: امروز باید به دولت فشار بیاوریم تا هرچه سریعتر لایحه الحاق را به مجلس ارائه دهد تا مراحل تصویب، طی شده و بخش خصوصی بتواند از منافع آن استفاده کند.
به گزارش کسب و کار نیوز، کتاب مجموعه قوانین و مقررات تجاری اوراسیا توسط اتاق مشترک ایران و روسیه گردآوری شده است تا اطلاعات بازار ارواسیا را در اختیار بازرگانان ایرانی قرار دهد.
مجمع اقتصادی اوراسیا (EAEC ) یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی است که از اکتبر سال ۲۰۰۰ با عضویت کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان آغاز به کار کرد که ایران نیز در برخی از نشستهای آن حضور داشته است.
اقتصام**۹۱۸۹** ۲۰۲۲