به گزارش کسب و کار نیوز، عبدالرقیب، رییس انجمن اسلامی چین اظهار کرد: دولت چین همیشه از آزادی باورهای دینی مردم سینکیانگ و دیگر بخشهای کشور حفاظت کرده و قانون اساسی و مقررات مرتبط با مسائل دینی هم حافظ حقوق مردم دارای باورهای دینی مختلف بودهاند.
به گفته این مقام مسلمان، بیش از ۲۴ هزار مسجد در سینکیانگ وجود دارد و همه مسلمانان آزادند که پنج بار در مسجد نماز بخوانند، قرآن قرائت کنند و در ماه رمضان روزه بگیرند. او که رییس موسسه اسلامی اورومچی است، میگوید این مرکز ۱۵۰ هکتار وسعت دارد و در سابقه ۳۲ ساله فعالیت خود بیش از ۱۵۰۰ دانشجو را آموزش داده است.
عبدالرقیب میگوید کلاسهای دینی از سال ۲۰۱۴ در این موسسه دایر شده و دانشجویان در این مرکز علوم دینی، سیاست و زبان ملی کشور را آموزش میبینند. در کلاسهای دینی دانشآموزان قرآن، حدیث و دیگر آموزههای اسلامی را فرا میگیرند.
وی افزود: ما در این مرکز به دانشجویان بورس تحصیلی، محل اقامت و غذا ارائه میدهیم و در پایان دورهها به آنان گواهی و دیپلم اعطا میکنیم.
به گفته او، حدود ۲۳۸ روحانی در این موسسه مشغول آموزش دادن به دانشجویان هستند.
به گزارش پایگاه خبری نیوز پاکستان، همچنین در این مرکز دورههای کوتاه مدت در کنار دورههای پنج ساله بلندمدت برای تحصیل این افراد برگزار میشود.
رییس انجمن اسلامی چین درباره گسترش افراطگرایی گفت، عوامل زیادی در این مساله نقش دارند و دولت اقداماتی جدی را برای مقابله با افراطگرایی در نظر گرفته که تحصیلات فنی و حرفهای و برنامههای کاهش فقر از جمله آنها هستند تا افرادی که با تروریستها همکاری کردهاند را به زندگی عادی بازگردانند.
محمد جمعه، امام جمعه مسجدی تاریخی در کاشغر نیز اظهار کرد، مسلمانان با آزادی به انجام اعمال دینی خود میپردازند و هراسی از این کار ندازند.
او میگوید پدرش که او هم امام جمعه این مسجد بوده در سال ۲۰۱۴ به دست تروریستها کشته شده است.
عبدالحسن، امام جمعه مسجد ختن نیز اظهار کرد، علاوه بر اینکه مردم میتوانند آزادانه به انجام اعمال دینی خود بپردازند، دولت محلی نیز به این مسجد کمک مالی پرداخت میکند تا نیازهای روزانه آن را برطرف کنند.
انتهای پیام