صفحه اصلی / اسلایدر / واردات بدون ثبت سفارش
واردات بدون ثبت سفارش

« کسب و کار» بررسی می کند

واردات بدون ثبت سفارش

رسوب کالا در گمرک که تقریبا به مشکل چندین ماهه اقتصاد تبدیل شده است در حالیست که بسیاری از این کالا غیر قانونی وارد شده و یا در طی مراحل قانونی با مشکل برخورده اند.

ثمانه نادری

به گزارش کسب و کار نیوز از جمله تخلفاتی که در این خصوص رخ داده، واردات بدون ثبت سفارش است. که به گفته فعالان اقتصادی بیشتر در خصوص کالای مصرفی و سرمایه ای قابل مشاهده است.به گفته اعضای اتاق بازرگانی جدا از تخلفاتی که باعث واردات زیاد کالا و رسوب کالا در گمرک شده، شرایط بحرانی نیز به این مسائل دامن می زند. به طور مثال مسئله ای که طی همین مدت وجود داشته، عطش واردکننده ها برای واردات و زیاده روی آنها در واردات مواد اولیه بوده که ناشی از ترسی است که آنها از تحریم ها داشته اند. اما این مواد اولیه به دست تولید کننده نرسیده و میزان تولید به همین دلیل کاهش پیدا کرده است.در همین رابطه سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: برخی افراد قبل از ثبت سفارش واردات انجام می‌دهند و در داخل گمرکات به حدی دپو قرار می‌دهند تا دولت تحت فشار قرار گیرد و درباره آنها تصمیم گیری کند.محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ، درباره رسوب برخی از کالاها در گمرک، اظهار کرد: برای ما تولید بسیار مورد اهمیت است و اگر مواد اولیه تولید در گمرک رسوب کرده باشد حتی با کمک قوه‌قضائیه مسائل آنها را حل و فصل می‌کنیم.وی افزود:حتی اگر مشکل قانونی برای ورود این وجود داشته است، قوه قضائیه معمولا همکاری‌های زیادی دارد تا کالا بلافاصله آزاد شود، بنابراین واردکنندگان اگر مسیر قانونی را برای واردات محصول طی کرده باشند، مشکلی نخواهند داشت.سرپرست سازمان توسعه تجارت ادامه داد: اما مشکل از آنجا آغاز می‌شود که برخی افراد قبل از ثبت سفارش واردات انجام می‌دهند و در داخل گمرکات به حدی دپو قرار می‌دهند تا دولت تحت فشار قرار گیرد و درباره آنها تصمیم گیری کند، اما ممکن است این کالا ها جز کالاهای ضروری نباشند که ما بخواهیم به آنها ارز اختصاص دهیم.وی تصریح کرد: با این وجود دولت همراهی می‌کند اما در حقیقت، این کار نباید تبدیل به یک رویه برای واردات شود، زیرا اگر قرار باشد دولت تحت فشار اجازه ترخیص کالا دهد، بلافاصله دوباره انبارها و بنادر پرمی‌شود و افراد خواهان ترخیص کالاهای جدیدی هستند که در اولیت قرار ندارند.بسیاری از خودروهای مانده در گمرک ثبت سفارش نشده‌اندمودودی گفت: به طور مثال خیلی از خودروهایی که اکنون در گمرک مانده است ثبت سفارش درستی برای آنها انجام نشده است و مراحل را به طور کامل طی نکرده اند یا اصلا برای واردات آنها ثبت سفارشی نشده است.وی افزود: برخی از اقلام نیز که واردات آنها ممنوع است و در لیست ۱۳۴۹ کالایی ممنوعه قرار دارند، در گمرک تخلیه می‌شوند و واردکننده این انتظار را دارد که وقتی به زمان متروکه شدن کالاهایش نزدیک می‌شود ترخیص انجام شود و می‌ گوید که منابع مملکت و ملی در حال از بین رفتن است و انتظار تعیین تکلیف دارد.سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: دولت با یک رویکری در حال پرداختن به این موضع است و جرایم این فراد سرجایش است و برای حمایت از بخش تولید نیز مراقب است که کمبودی را در بخش منابع اولیه وجود نداشته باشیم.

ابوالحسن خلیلی عضو اتاق بازرگانی تهران
محدودیت های واردات
یکی از معضلاتی که تولید کنندگان دارند، سخت گیری های گمرک در ترخیص مواد اولیه است. اگرچه نگرانی تولید کننده ها از کمبود مواد اولیه به دلیل تحریم ها باعث افزایش تقاضا برای واردات شده است اما محدودیت های واردات نیز نگرانی های آنها را بیشتر می کند. آنچه در حال حاضر بدون ثبت سفارش به کشور وارد می شود، عمدتا مربوط به کالای مصرفی و سرمایه ای است. یعنی وارد کننده این کالاها را به این نیت به گمرک وارد می کندکه مسئولان را تحت فشار قرار داده و در نهایت آنها را ناگزیر از پذیرش این امر نماید. مثل خودرو که در نهایت هم مجوز ترخیص آن داده شده است.
اما در رابطه با مواد اولیه باید گفت به این دلیل که تولید کننده تحت فشار اقتصادی است، چنین کاری قابل سرزنش نیست. بسیاری از تولید کنندگان به دلیل محدودیت های واردات، نتوانسته اند تولید کنند. گمرک باید با واردکنندگان سازش بیشتری داشته باشد تا بر اثر آن التهاب قیمتی بازار نیز فرو نشیند. برخی از تولید کنندگان نیز ناگزیر از این کار هستند. به این دلیل که بنگاه اقتصادی آنها در خطر است و واردات بدون ثبت سفارش به این دلیل صورت می گیرد تا زودتر از موعد به مواد مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

همچنین مطالعه کنید:

پیش به سوی لس‌آنجلس/بلوبانک سامان، حامی ورزشکاران در المپیک ۲۰۲۸

به گزارش کسب و کار نیوز ، مدیرعامل بلو اشاره کرد که این مجموعه به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.