صفحه اصلی / اسلایدر / خانه‌نشینی تولیدکنندگان غیررقابتی
خانه‌نشینی تولیدکنندگان غیررقابتی

«كسب‌وكار» افت مداوم توليد را بررسي مي‌كند

خانه‌نشینی تولیدکنندگان غیررقابتی

شرايط امروز اقتصاد، به اجبار توليدكنندگان را ناگزير از رعايت يك‌سري موارد كرده است كه خارج از آن، توليد امكان‌پذير نخواهد بود.

ثمانه نادری

به گزارش کسب و کار نیوز از جمله این موارد، حفظ کیفیت و همچنین تلاش برای پایین آوردن قیمت تمام‌شده کالاست که به تولید رقابتی منجر می‌شود. در فضایی که واردات کالای خارجی از هر مسیری؛ چه قاچاق و چه از مبادی رسمی صورت می‌گیرد و در زمانی که قیمت‌ها به‌شدت بالا رفته است و مشتریان قدرت خرید خود را از دست داده‌اند، کالای بی‌کیفیت و گران دیگر مشتری ندارد. تولیدکننده یا باید با مدیریت درست بر فشار هزینه‌ها فائق آید یا اینکه باید بپذیرد جایی برای ادامه فعالیت وی در زمان حاضر نیست.
بسیاری از تولیدکنندگان طی ماه‌های اخیر برای مدیریت هزینه‌ها یا به دلیل نبود مواد اولیه، میزان تولید خود را پایین آورده‌اند. ترس از شرایط بی‌ثبات اقتصادی نیز عامل دیگری برای کاهش میزان تولید است. هرچند ممکن است این دسته از تولیدکنندگان دغدغه‌ای برای تامین مواد اولیه نداشته باشند. از مهر ماه سال جاری تا به امروز آمارها حاکی از افت تولید کالاهای صنعتی مثل برخی وسایل حمل و نقل و همچنین لوازم خانگی است. براساس آمارها در شش ماهه نخست امسال میزان تولید انواع تلویزیون منفی ۲۹٫۶ درصد، یخچال و فریزر منفی ۱۵٫۷ درصد، ماشین لباسشویی منفی ۳۹٫۵ درصد، انواع خودرو سواری منفی ۱۶ درصد، وانت منفی ۱۵٫۸ درصد و کمباین منفی ۶۲٫۴ درصد اعلام شده است. تازه‌ترین آمارها نیز نشان می‌دهد در هفت ماهه نخست امسال میزان تولید انواع تلویزیون منفی۳۲٫۵ درصد، ماشین لباسشویی منفی ۳۸٫۲ درصد، انواع خودرو سواری منفی ۲۰٫۹ درصد و وانت منفی ۲۰٫۳ درصد اعلام شده است. توقف یا کاهش تولید برخی از محصولات مثل خودرو از دید کارشناسان به دلیل ضوابطی است که از سوی مسئولان به تولید تحمیل شده است؛ مثل ارائه استانداردهای اجباری برای خودرو. طبق مصوبه شورای سیاست‌گذاری خودرو، از ابتدای دی ماه امسال تولید خودروهای سواری که استانداردهای ۸۳گانه جدید را پاس نکنند، متوقف خواهد شد. پیش از این استانداردهای خودرو ۵۲ مورد بوده است.
با این اوصاف کاهش یا توقف تولید برخی از محصولات اجتناب‌ناپذیر است و همان‌طور که کارشناسان نیز پیش‌بینی می‌کنند، این خطر بیشتر تولیدکنندگانی را تهدید می‌کند که قادر نیستند با کشورهای دیگر ارتباطات صادراتی مناسب داشته باشند یا در اخذ فناوری‌های نوین ناتوان هستند.

حذف تولیدکنندگان ضعیف
مهدی پورقاضی، عضو اتاق بازرگانی تهران
تولیدکنندگانی که در شرایط فعلی تولید خود را کاهش داده‌اند، به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ نخستین دسته تولیدکنندگانی هستند که مواد اولیه ندارند یا به دلیل محدودیت‌هایی که گمرک برای واردات محصولات آنها تعیین کرده، کالای آنها در گمرک دپو شده است. دومین دسته از تولیدکنندگان آنهایی هستند که تولید رقابتی ندارند یا از ضعف تکنولوژی رنج می‌برند. اینها حتی در ارتباط با کشورهای دیگر و تولیدکنندگان خارجی موفق نبوده‌اند، بنابراین از رده خارج می‌شوند. زمان، زمان تولیدکنندگان ضعیف و ناتوان نیست. به همین دلیل برندهای معتبر و تولیدکنندگانی که تولید رقابتی دارند، در این شرایط هم راهی برای فرار از مشکلات و هزینه‌ها خواهند داشت. هر تولیدکننده داخلی با نوسانات بازار کشور تا حدود زیادی آشنایی دارد. پیش‌بینی شرایط فعلی برای آنها کار پیچیده‌ای نیست؛ ولی مساله این است که تولیدکنندگان خود را برای مقابله با این وضعیت آماده کرده باشند.

بودجه ضد تولید
افشین کلاهی، عضو اتاق بازرگانی ایران
با وجود قوانین سختگیرانه‌ای که در کشور ما علیه تولید تدوین شده است و همچنین تحریم‌ها، هیچ تولیدکننده ناتوان و ضعیفی امکان حیات نخواهد داشت و اگر کسی مدعی این است که برخی تولیدکنندگان ضعیف عمل می‌کنند؛ باید تاکید کرد شرایط حاضر تقریبا همه تولیدکنندگان ضعیف را از بازار خارج کرده است. از طرفی ما در زمانی به سر می‌بریم که دولت به جای اینکه شرایط را مساعدتر کند، بر ضد بخش خصوصی عمل می‌کند. حتی شرایط تحریمی هم دولت را از تدوین بخشنامه‌های ضدتولیدی منصرف نکرده است. واردات مواد اولیه هنوز تسهیل نشده و ثبت‌سفارش و خود سامانه نیما برای تولیدکننده، دردسرساز شده است. خارج از کشور نیز زمینه برای تولید مساعد نیست. امکان مبادلات پولی از میان رفته است. در بودجه سال ۹۸ نیز مثل سال‌های گذشته هم منابع بودجه و هم معافیت‌ها، در اختیار ارگان‌های دولتی است و البته دولت هم آنقدر بزرگ است که حتی در صورت وجود عزم جدی برای تغییر بودجه نیز مانع وجود خواهد داشت.

همچنین مطالعه کنید:

مدرسه متفاوت دانش‌ آموزان بلوچستانی+ عکس

به گزارش کسب و کار نیوز ، منطقه دشتیاری در این استان، از جمله مناطقی …

یک دیدگاه

  1. تو این شرایط دولت باید حامی تولیدکننده ها باشه ک تولید رو تقویت کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.