به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر ایرج حریرچی در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوالی درباره قاچاق پروتزهای درمانی، گفت: این موضوع پرونده سنگینی دارد و مربوط به قبل از سال ۹۴ است و ارقام آن بسیار سنگین است ما در جریان موضوع هستیم و پیگیریهای لازم را انجام دادهایم. به هرحال شرمندهایم که یکی از خانوادههای بزرگ و صادق جامعه پزشکی تخلفی انجام داده و انتظار داریم برخورد قانونی با این تخلف انجام شود. متاسفانه این افراد با تعدادی هم برای مصرف این اقلام در برخی مراکز درمانی رابطه برقرار کرده بودند و مشوقهای مالی میدادند که این اقدام نیز تخلف است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تزریق آنتی بیوتیکها در مراجعات سرپایی به مراکز درمانی گفت: اولا باید توجه کرد اکثرا بیمارانی که به صورت سرپایی و به دلیل سرماخوردگی به مراکز درمانی مراجعه میکنند به تزریق آنتی بیوتیک نیاز ندارند؛ در عین حال بیش از ۹۹ درصد آنتی بیوتیکهای اصلی در داخل کشور تولید شده و کفاف نیاز کشور را میدهند. از طرفی در برخی مطبها از ترزیق داروهایی مانند پنی سیلین اجتناب میکنند؛ چرا که ممکن است واکنش نشان دهد و بعضا مراکز درمانی ترجیح میدهند پنی سیلین در مراکز مجهز تزریق شود.
قاچاق داروهای تقلبی از کشور همسایه به ایران
حریرچی در ادامه صحبتهایش با اشاره به اخباری مبنی بر فروش موتورسیکلتی دارو در نزدیکی داروخانهها بزرگ، گفت: در این زمینه ابتدا از نیروی انتظامی تشکر میکنم که همکاری خوبی در این حوزه دارند. وزارت بهداشت حداکثر تلاشش را انجام میدهد تا دارو در داخل داروخانه و بیمارستان به درستی توزیع شود. البته متاسفانه در حال حاضر یک بازار قاچاق و تقلبی دارو در یکی از کشورهای همسایه شکل گرفته و داروهای مورد نیاز مردم را به صورت قاچاق وارد کشور میکند و آن را در جلوی داروخانههای بزرگ میفروشند. در عین حال روشهای دیگری مانند خرید و فروش اینترنتی هم برای فروش داروهایشان دارند. بر این اساس باید توجه کرد این بازار بدون تقاضای مردم شکل نمیگیرد. اگر مردم از این افراد دارو نخرند و تقاضا نباشد، قسمت عمدهای از عرضه داروهای قاچاق از بین میرود.
کشف ۸ چمدان داروی قاچاق سقط جنین
وی افزود: در عین حال نیروی انتظامی هم کمک خوبی در این حوزه انجام داده است. به عنوان مثال چند روز پیش ماموران نیروی انتظامی ۸ چمدان شامل ۶۰ هزار ریال داروی سقط جنین کشف کردند. بنابراین هم مردم باید به این حوزه توجه کنند و هم ما اطلاع رسانی کنیم و هم نیروی انتظامی کمک میکند.
سرانجام اعتبار ۵۰۰ میلیون یورویی صندوق توسعه ملی برای بیمه سلامت
حریرچی در پاسخ به سوالی درباره سرانجام ۵۰۰ میلیون یورویی که قرار است از صندوق توسعه ملی برداشت شده و در اختیار حوزه سلامت قرار گیرد، گفت: نامه این ۵۰۰ میلیون یورو ارسال و اعتبارش منتقل شده و کاملا قید شده که این مبلغ برای دارو، تجهیزات پزشکی و سایر هزینههای بیمه سلامت است. صورت جلسهای هم در سازمان برنامه و بودجه نوشته و قید شده است که به هر حوزه چه میزان از این مبلغ تعلق میگیرد. البته هنوز پولی برای بیمه سلامت واریز نشده است، اما دوماه است که میبینم برخی قصهپردازی و قلمفرسایی میکنند؛ به هرحال ما طبق صورت جلسه و دستور صادر شده در این حوزه عمل میکنیم.
ماجرای دو شرکت متخلف اسنک پفکرده
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تخلف دو شرکت در تولید اسنکهای پفک کرده و استفاده از ذرت دامی در آنها گفت: اولا نام تجاری که ابتدا برای این موضوع مطرح شد، درست نیست؛ در عین حال باید توجه کرد که اسنکهای پفک کرده مبنای ذرت دارند. از طرفی ذرتی که برای مصرف دام استفاده میشود شامل سهمیه ارزی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی شده، اما ذرتهای دیگر شامل این سهمیه نیستند. این دو شرکت نیز از ذرتهای مصرف دامی که قیمتش کمتر است در تولید اسنکهای پفک کرده استفاده کردند.
حریرچی تاکید کرد: البته ذرت دامی از نظر شاخصهای بهداشتی و سلامتی فرقی با ذرت معمولی ندارند، اما اگر کسی در صنایع غذایی اقدامی خلاف قانون انجام دهد با اشد مجازات با او برخورد میکنیم. بر همین اساس پرونده این دو شرکت به دادگاه منتقل شده و از شرکتهای دیگر و محصولات موجود در بازار نیز نمونهبرداری کردهایم. در این زمینه موضوع نگران کنندهای برای مردم وجود ندارد.
حریرچی با بیان اینکه برخلاف تصور عمومی در اکثر صنایع مانند غذا، آب و غیره استاندارهای ما در زمینه آلودگیها حتی از کشورهای اروپایی نیز سختگیرانهتر است، گفت: البته اصل بر مبنای درستکاری همه است. در عین حال نظارت نیز انجام میشود.
سختگیرانهترین بررسیها برای ارایه مجوز سقط جنین
حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره آمار سقط جنین در کشور و نحوه نظارت بر مراکز مرتبط با این موضوع گفت: باید توجه کرد که گاهی متخلفانی هستند که لباس همکاران ما را پوشیدهاند و گاهی هم برخی متخلفان با لباس خودشان تخلف میکنند. بر این اساس برخی سقط را انجام میدهند، اما نه ماما هستند و نه پزشک. باید توجه کرد در سال ۹۵ و ۹۶ به ترتیب یک میلیون و ۴۷۸ هزار و یک میلیون و ۵۴۰ هزار زایمان در کشور داشتهایم و کل جواز سقطی که در کل کشور صادر شده ۷ هزار مورد بوده است؛ یعنی کمتر از نیم درصد. مجوز سقط هم در مورادی صادر شده که قطعا و یا با احتمال زیاد به مادر یا نوازد آسیب وارد میشده است.
وی با بیان اینکه سختگیرانهترین بررسیها برای ارائه مجوز سقط انجام میشود، گفت در تمام این موراد پزشک معالج موضوع را اعلام میکند و سپس در یک کمیسیون تخصصی با حضور چند پزشک موضوع سقط بررسی میشود و درنهایت بعد از صدور مجوز، پزشکی قانونی باید این موضوع را تایید کند. براین اساس گروههای مختلفی این موضوع را بررسی میکنند. از طرفی متاسفانه سقط غیرقانونی در برخی موارد انجام میشود. به هرحال انجام سقط غیرفانونی مانند قاچاق سوخت و یا هرکار غیرقانونی دیگری است. ما در یک کشور ۸۰ میلیونی زندگی میکنیم و سقط و عمل سقط هم میتواند در یک زیرزمین انجام شود. در عین حال دست و پای کسی را نمیبندند تا جنینش را سقط کنند. بنابراین بازار تقاضا هم وجود دارد.
حریرچی تاکید کرد: البته وزارت بهداشت نظارتهای فعال و بسیار شدیدی در این حوزه دارد؛ به طوری که احتمال انجام سقط غیرقانونی در مراکز قانونی مانند بیمارستان صفر بوده و در مراکز مطبی هم نزدیک به صفر است. اما به هر حال سقط غیرقانونی هم وجود دارد. حتی در کشورهای که سقط قانونی است، از آنجایی که قیمتش بالا است باز هم بازار سقط غیرقانونی وجود دارد. به هرحال ما اگر موارد غیرقانونی را کشف کنیم با آنها برخورد میکنیم.
مذاکرات وزارت بهداشت برای بودجه ۹۸
حریرچی در ادامه در پاسخ سوالی درباره بودجه وزارت بهداشت در لایجه بودجه ۹۸ نیز گفت: در زمینه بودجه مذاکرات متعدد ی انجام شده است و سعی شده به بودجه بهداشت ودرمان عنایت بیشتری شود؛ به طوری که در اولویتهای سازمان برنامه اعلام شده است که طرح تحول سلامت و خدمت رسانی به مردم ادامه یابد. از طرفی تا فردا صبح که قرار است لایحه بودجه تقدیم مجلس شود باید صبر کنیم تا عدد دقیق اعلام شود، اما به ما قولهای قابل توجهی داده شده است.
برای “بیمه سلامت” نگرانیم
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی هیچ کوتاهی در اجرای بستههای کنونی طرح تحول انجام نخواهد شد، اما ما درباره بیمه سلامت نگرانیم. طبق قانون برنامه ششم توسعه بودجه بیمه سلامت باید براساس سرانه حق بیمه محاسبه و پرداخت شود. در حالی که از سالهای گذشته بودجه بیمه سلامت به صورت خطی بسته میشود و مانند سایر دستگاهها هر سال میزانی از رشد بودجه را تجربه میکند. بنابراین حق بیمه ۱۰ میلیون نفر بیمه شده رایگان و حق بیمه بیمهشدگان روستایی به طور کامل پرداخت نمیشود و به همین دلیل بیمه سلامت در پرداختهایش با تاخیر مواجه میشود.
حریرچی افزود: از طرفی طبق الزامات قانونی تعرفه باید قبل از بسته شدن بودجه، تعیین تکلیف شود و سپس در بودجه بیمهها اعلام کنند. اما این اتفاق نیز نمیافتد. امسال نظام پزشکی درخواست کرده که رشد تعرفههای پزشکی مطابق با تعرفههای عمومی کشور باشد و اگر این موضوع در بودجه لحاظ نشود به مشکل برمیخوریم.
ادامه دارد