صفحه اصلی / استان ها / آذربایجان غربی / شهری که فاضلاب خانگی و صنعتی‌اش سر و سامان ندارد
شهری که فاضلاب خانگی و صنعتی‌اش سر و سامان ندارد

فرماندار مهاباد گفت

شهری که فاضلاب خانگی و صنعتی‌اش سر و سامان ندارد

فرماندار مهاباد گفت: دفع غیربهداشتی فاضلاب خانگی و صنعتی مناطق شهری، روستاها و شهرک صنعتی مهاباد یک مشکل مهم زیست محیطی است.

شجاعی افزود: اجرا نشدن دستورالعمل کنترل حیوانات ناقل و کنترل جمعیت سگ‌های بلا صاحب و نگرانی از بروز بیماری های خطرناک همچون هاری و بیماری های مشترک بین انسان و حیوان توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌های مهاباد از دیگر چالش‌های بهداشتی شهرستان است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه برخوردار نشدن شهرستان از خدمات آموزشی و درمانی سطح اول از عمده مشکلات بخش بهداشت و درمان مهاباد است، تصریح کرد: نسبت مراکز خدمات جامع سلامت به ازای هر مرکز ۱۲۵۲۲ نفر، نسبت پایگاه سلامت شهری به جمعیت شهری به ازای هر پایگاه سلامت ۹۰۱۷ نفر، نسبت خانه بهداشت به جمعیت روستایی شهرستان به ازای هر خانه بهداشت ۱۱۱۰نفر، نسبت پزشک خانواده به جمعیت روستایی و شهری های زیر ۲۰ هزار نفر به ازای هر پزشک ۴۰۰۶ نفر است که نشان دهنده نیاز شهرستان مهاباد به توجه جدی در حوزه بهداشت و درمان است.

شجاعی با اشاره به اینکه با توجه به تغییر هرم جمعیتی و افزایش امید به زندگی و رشد شاخص جامعه، جمعیت مسن در جامعه رو به افزایش بوده و مراقبت‌های ویژه خود را می‌طلبد و نظام سلامت را با چالش های جدیدی مواجه کرده است، خاطرنشان کرد: استیجاری بودن بسیاری از پایگاه‌های سلامت و عدم پیش بینی زمین مناسب برای توسعه مراکز ارائه خدمات بهداشتی درمانی همگام با رشد جمعیت و توسعه شهری یکی از چالش های جدی شهرستان است.

فرماندار مهاباد خاطرنشان کرد: عدم برخورداری تعداد زیادی از روستاهای تابعه مهاباد از شبکه  لوله کشی  آب  و مشکلات ناشی ازکاهش ذخایر آبی در سطح شهرستان، نامناسب بودن جایگاه فعلی دفع زباله شهری ،تلنبار نمودن و یا دفن بهداشتی ناقص زباله ها، نامناسب بودن جایگاه ارامستان شهری مهاباد به لحاظ موقعیت جغرافیایی و اثرات سو روانی و مشکلات بهداشتی و فرسودگی فضای فیزیکی تعداد زیادی از واحد های تابعه مانند بیمارستان، مراکز وخانه های بهداشت از عمده مشکلات بهداشت ودرمان مهاباد است.

وی، دفع غیر بهداشتی فاضلاب خانگی و صنعتی مناطق شهری، روستاها و شهرک صنعتی مهاباد را یک مشکل مهم  زیست محیطی دانست و گفت: اجرا نشدن دستورالعمل کنترل حیوانات ناقل و کنترل جمعیت سگ‌های بلا صاحب و نگرانی از بروز بیماری‌های خطرناک همچون هاری و بیماری های مشترک بین انسان و حیوان توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌های مهاباد از دیگر چالش های بهداشتی شهرستان است.

فرماندار مهاباد با تاکید بر اینکه مهاباد یک شهر توریست پذیر داخلی و خارجی در شمال غرب کشور و جنوب استان است تاکید کرد: باید با همت استانداری و مسئولان مشکل تامین اعتبار برای تجهیز، نوسازی و مناسب سازی را درهمه بخش‌ها بویژه بخش درمان حل گردد.

شجاعی ادامه داد: کلنگ زنی بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی  و افتتاح و بهره برداری از درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی وابسته به شبکه بهداشت و درمان مهاباد، کلنگ زنی بیمارستان  یک صد تختخوابی سازمان تامین اجتماعی، تجهیز بیمارستان فعلی مهاباد به تجهیزات پزشکی پیشرفته مانند ام آر آی و سی تی اسکن و کلینیک تشخیص سرطان، توسعه مراکز درمانی بخش خصوصی در سطح شهرستان، پیگیری و جذب پزشکان حاذق و متخصصو توسعه مراکز اقامتی مسافرین از جمله اقدامات فرمانداری و بخش درمان مهاباد برای توسعه بخش درمان و رونق حوزه توریست درمانی است.

وی با بیان اینکه جایگاه بهداشتی و درمانی مهاباد از رتبه سوم استان به سطوح پایین تر تنزل داشته است، خاطرنشان کرد: بی توجهی به جایگاه بهداشت و درمان شهرستان، کمبود اعتبارات، ارتقا نیافتن شبکه بهداشت و درمان به دانشکده علوم پزشکی  و استفاده نکردن از ظرفیت ها و پتانسیل های نیروی انسانی از جمله دلایل تنزل جایگاه مهاباد در حوزه بهداشت و درمان است.

شجاعی در خصوص امحای پسماندهای بیمارستانی مهاباد افزود: در حال حاضر مشکلات ناشی از دفع غیر بهداشتی پسماندهای ویزه بیمارستانی بخش خصوصی  و بازیافت غیر بهداشتی پسماندهای بی‌خطر سازی شده بیمارستان امام خمینی به دلیل دفع غیر بهداشتی به عنوان یک چالش جدی در سطح شهرستان مهاباد مطرح است.

فرماندار مهاباد با اشاره به اینکه طبق قانون فرمانداری مهاباد در چند نوبت امتیاز نصب دستگاه بی‌خطرسازی هایدروکلا و مجهز به دستگاه خرد کن داخلی و نصب دیگ بخار در محل سایت بی‌خطرساز  پسماند بیمارستان امام خمینی مهاباد و کلیه بیمارستان های مراکز درمانی بخش خصوصی  شهرستان را طی قراردادی به شرکت خاص داده است، تصریح کرد: در حال حاضر و تا شروع فعالیت شرکت، پسماندهای پزشکی بخش خصوصی  به صورت جداگانه  توسط یک خودرو مخصوص جمع آوری و در جایگاه دفع زباله شهری با پوشش لایه های آهک و خاک دفن و در مواردی سوزانده می‌شود.
انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

دلایل قانونی اعتراض شدید مشاوران املاک به «سامانه خودنویس»

به گزارش کسب و کار نیوز ، مهرداد آرمان در گفت و گو با پایگاه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.