به گزارش کسب و کار نیوز، در قانون پیشنهادی که با عنوان “نه به سلاح هستهای عربستان” ارائه شد، موافقت مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا با هر توافق هستهای با عربستان در این زمینه شرط شده است و اگر اکثریت نمایندگان دو نهاد کنگره آمریکا با این توافقنامهها مخالفت نکنند، آن وارد مرحله اجرایی میشود.
در قانون جدید بر لزوم بررسی دقیق و نظارت بیشتر بر هر توافق هستهای با ریاض تاکید و از عربستان خواسته شده جزئیات کاملتری از قتل خاشقجی پیش از موافقت با هر توافقی در این زمینه ارائه دهد.
پس از اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در مارس گذشته و تاکید او بر اینکه اگر ایران سلاح هستهای داشته باشد ریاض هم این کار را خواهد کرد، نگرانیها از اینکه ریاض از انرژی هستهای برای توسعه برنامههای تسلیحاتی خود استفاده کند، بیشتر شدهاند.
ادوارد مارکی، سناتور دموکرات آمریکا گفت: این طرح شامل تضمینهایی برای عدم استفاده عربستان از فناوریها و مواد آمریکایی در ساخت بمب هستهای و این مساله خواهد بود که حرف آخر را کنگره بزند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال امضای توافقنامهای برای تبادل فناوری هستهای با عربستان است اما مذاکرات دو طرف از زمان قتل خاشقجی در اکتبر گذشته تحت بررسی دقیق قرار دارند.
ریک پری، وزیر انرژی آمریکا در ماه جاری میلادی برای انجام مذاکراتی درباره توافق احتمالی به عربستان سفر کرد.
پری گفت که در این سفر مسؤولان عربستانی را در جریان اهمیت پایبندی جدی به منع گسترش سلاح هستهای قرار داد.
انتهای پیام