صفحه اصلی / اجتماعی / آموزش / نگاه ما به حوزه و دانشگاه نباید جناحی باشد
نگاه ما به حوزه و دانشگاه نباید جناحی باشد

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی:

نگاه ما به حوزه و دانشگاه نباید جناحی باشد

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی گفت: گاهی نگاهی منفی به دانشگاه و اساتید آن وجود دارد اما در حوزه هم کسانی هستند که همسو با نظام نبوده و پیرو جریاناتی غیرمرضی و ضدارزشی هستند اما این جریانات، چه در حوزه و چه در دانشگاه، اندک هستند و در این ماجرا نگاه ما نباید جناحی باشد چرا که مشترکات زیادی بین حوزه و دانشگاه وجود دارد.

حجت الاسلام غلامرضا رئیسیان

به گزارش کسب و کار نیوز؛ دکتر غلامرضا رئیسیان، در پنجمین اجلاس سالانه وحدت حوزه و دانشگاه که با محوریت نقش حوزه و دانشگاه در خصوص حل آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی جامعه در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی برگزار شد تصریح کرد: گاها نگاهی منفی به دانشگاه و اساتید آن وجود دارد اما در حوزه هم کسانی هستند که همسو با نظام نبوده و پیرو جریاناتی غیرمرضی و ضدارزشی هستند؛ لذا از هر طرف افرادی با این تفکرات وجود دارد اما این جریانات، چه در حوزه و چه در دانشگاه، اندک هستند و باید کنار گذاشته شوند؛ ضمن اینکه ما شخصیت های فهیم، اندیشمند، فرهیخته و فاضل زیادی داریم که دلسوز کشورند؛ لذا باید با همدلی و اتحاد برای حل مشکلات جامعه همسو شویم. در این ماجرا نگاه ما نباید جناحی باشد چرا که مشترکات زیادی بین حوزه و دانشگاه وجود دارد.

وی با بیان اینکه نهاد حوزه و دانشگاه هم در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران و هم در پیروزی و تداوم نظام و از همه مهمتر در سنگر دفاع مقدس برای دفاع از ارزش ها و نظام در کنار هم تأثیر گذار بوده‌اند، تاکید کرد: در سیاست‌های کلان کشور این دو نهاد نقش تأثیرگذاری ایفا می‌کنند.

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی افزود: در ۸ سال دفاع مقدس خون این دو نهاد، یعنی حوزویان و دانشگاهیان، برای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی در کنار هم ریخته شد که شهید صادقی نمونه‌ای از شهدای این دانشکده در کسوت روحانیت بود و افتخاری برای دانشکده ماست.

رئیسیان اظهار کرد:  حوزه و دانشگاه مسلما نقش تأثیرگذاری در سیاست‌های کلان کشور از جمله حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و… داشته و دارند؛ لذا شرایط اقتضا می‌کند که جلسات بیشتری در راستای تعیین رسالت‌های این دو نهاد داشته باشیم؛ ضمن اینکه دانشکده ما آمادگی برگزاری چنین نشست‌هایی را با موضوعات مختلف هم دارد.

در ادامه حجت‌الاسلام غلامرضا صدیق اورعی، عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: اگر حوزه و دانشگاه بتوانند توافقی با یکدیگر داشته باشند، به شکلی در سامان اجتماعی موثر خواهد بود. این توافقات ابعاد مختلفی دارد که یکی از آن‌ها توافق منزلتی است که خیلی ساده و اعتباری است و می‌توان تصمیم گرفت طور دیگری عمل کرد.

موضوع وحدت حوزه و دانشگاه مساله وحدت اسلام و غرب نیست. هنگامی که مساله ضرورت اتحاد حوزویان و دانشگاهیان توسط حضرت امام(ره) مطرح شد، همه فهمیدند که چنین واقعیتی وجود دارد و اصلا مشکل غرب و شرق نیست. اگرچه به لحاظ تاریخی ممکن است اندیشه دانشگاهیان برگرفته از اندیشه‌های غربیان باشد اما در حال حاضر ایشان در کنار حوزویان به عنوان دو قشر موثر در جامعه ایران شناخته می‌شوند.

وی تصریح کرد: در جامعه یک اقتدار مادی و یک اقتدار معنوی وجود دارد که عده‌ای سخن‌شان برای دیگران معتبر است؛ عالمان دین تنها افرادی بودند که دارای اقتدار معنوی بودند و حرف‌شان حجت بود.

عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: یک مشکل بنیادین وجود دارد که اصلا از جنس اسلام، غرب و… نیست بلکه نزاعی جدی بر سر اقتدار معنوی است. در حال حاضر قاعده‌های پرفشار و پرپشتوانه رفتاری برای جامعه وجود ندارد و به همین جهت کج‌روی خیلی معنا نمی‌دهد و مشخص نیست بسیاری از رفتارها بد است و یا خوب؛ لذا اقتدار والدین، حکومت و… کاهش یافته چرا که در اصل قاعده‌ها شبهه ایجاد شده است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

«افزایش سن بازنشستگی» از فروردین ۱۴۰۳/ با قانون جدید چگونه می‌توان زودتر از موعد بازنشسته شد؟

به گزارش کسب و کار نیوز، محمد محمدی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.