آخر هفته گذشته فرصت مناسبی برای برگزاری یک استارتآپ بود، محفلی که هدفش چگونه درست فکر کردن و قرار دادن ایده ها در جهتی علمی و درست بود، بستری که دانشجویان در آن با افراد و شریک های جدیدی آشنا می شوند که می تواند در پیشبرد ایدهها و یا سرمایه گذاری روی آنها تسهیلگر و کمک کننده باشد.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، استارت اپ ویکند کشت و کال با حضور ۱۰ تیم پنج نفره متشکل از دانشجویان دانشگاه کردستان برگزار شد و شرکت کنندگان توانستند در یک دورهمی علمی، ایدههای خود را مطرح و تبادل مناسبی از یافتههای خود داشته باشند.
٭٭ استارتاپ ویکند چیست؟
استارت آپ ویکند یک همایش و رویداد آموزشی – تجربی در سراسر دنیاست که همانطور که از نامش پیداست معمولا در انتهای هفته برگزار می شود.
در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه گرد هم می آیند تا انتهای هفته و به مدت ۵۴ ساعت ایده یا پروژه هایی را مطرح و آماده کنند.
گفته می شود ایده اصلی این گونه رویدادها برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ توسط فردی به نام اندرو هاید طرح ریزی شد.
در این گروه عدهای از افراد، آخر هفته در مورد یک ایده کسب و کار همفکری می کردند تا آن را اجرایی سازند و پس از انتشار موفق آن همایش، آخر هفته دیگری چند ماه بعد از آن در ونکوور کانادا برگزار شد.
سرانجام در سال ۲۰۰۹ میلادی اینگونه گردهمایی های آخر هفتهای به عنوان یک سازمان غیر انتفاعی ثبت شد و رسمیت پیدا کرد.
٭٭ دانشگاه نقطه شروع نوآوری
رئیس دانشگاه کردستان در مراسم پایانی این دورهمی علمی با تاکید بر ضرورت ایجاد اکوسیستم نوآوری گفت: دانشگاه به دلیل در اختیار داشتن دانشجویان و اساتید آموزش دیده، نقطه شروع ایجاد این اکوسیستم است.
فردین اخلاقیان شامگاه جمعه در آیین اختتامیه استارت آپ ویکند افزود: در ایران، سرمایه گذاری زیادی برای توسعه آموزش عالی و پژوهش صورت گرفته که نتیجه آن رتبه شانزدهم جهانی و نیز رسیدن به بیشترین شیب رشد جهانی است.
وی با بیان اینکه اگر هدف گذاری دانشگاه ها چاپ مقاله باشد ناقص است، اظهار داشت: باید از سرمایه گذاری در علم نیز بهره کافی و واقعی را ببریم.
اخلاقیان راهکار بهرهگیری واقعی از سرمایه گذاری در علم را تبدیل علم به ثروت اعلام کرد و یادآور شد: مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و مراکز نوآوری، راهکارهای مناسبی برای رسیدن به این هدف هستند.
رئیس دانشگاه کردستان تاکید کرد: به همان اندازه که چاپ مقاله برای بالا بردن تراز دانشگاه مهم است به همان میزان باید در تبدیل علم به ثروت بکوشیم و یکی از راه های رسیدن به این مهم، ایجاد اکوسیستم نوآوری است.
وی برگزاری استارت آپ ویکند را گام مهمی در این راستا دانست و یادآور شد: دانشگاه به منظور تداوم این برنامه ها از استعدادهای استان حمایت می کند.
٭٭ واگذاری زمین با پنج درصد بها به سرمایه گذاران
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان هم معتقد است: یکی از گلایه های سرمایهگذاران این است که زمین صنعتی در اختیار شان نیست.
احمد خسروی از حل این مشکل خبر داد و اظهار داشت: طرحی که امسال اجرایی شده، این است که سرمایهگذار تنها پنج درصد از قیمت زمین را طی چند سال پرداخت و صاحب ملک خواهد شد.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری چنین استارتآپ هایی افزود: با درخواست مسئولان و اساتید دانشگاه کردستان شرکت شهرک های صنعتی آمادگی دارد تا دانشجویان رشتههای فنی و سایر رشتهها را به بازدید از کارخانهها و تولیدی ها در شهرهای مختلف برده و زمینه کسب ایدههای جدید را برای آنان فراهم کند.
٭٭ شناخت پتانسیل های کشاورزی در ۹ گام
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه کردستان هم گفت: در روز نخست این همایش، ۲۹ ایده شناسایی و پس از ارزیابی ایدهها، ۹ ایده در قالب ۹ تیم انتخاب شد و در مدت ۴۸ ساعت کار مفید بر روی ایده های خود کار کردند.
فرزاد اسکندری افزود: این نخستین رویداد استارت آپی با محوریت کشاورزی در استان است که با هدف شناسایی پتانسیلهای کشاورزی انجام شد.
وی با بیا اینکه در این استارتآپ، ۵۲ نفر شرکت کرده بودند، تاکید کرد: از این تعداد، ۲۴ نفر دانشجو و یا فارغ التحصیل رشتههای کشاورزی و بقیه نیز دانشجو و فارغ التحصیل رشته آیتی، کامپیوتر و فنی و علوم پایه تحصیل بودند.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه کردستان با اشاره به وجود برخی اشکلات در برگزاری این استارت آپ یادآور شد: امیدواریم در برنامه های آتی این اشکالات را برطرف کنیم و تجربه بیشتری برای استارتآپهای این چنینی در سالهای آتی کسب کنیم.
٭٭ آخر هفتهای برای سرمایهگذاری
این استارتآپ آخر هفته به پایان رسید اما شروعی پرتوان را برای گام نهادن دانشجویان در بستری جدید بر اساس ایده پردازی منجر به عمل را فراهم کرد.
این دسته از دانشجویان حالا ایدههای خود را تا مرحله عمل پیش برده و نوبت به سرمایه گذارانی رسیده که دغدغهای به نام ایجاد اشتغال برای آینده سازان کشور را دارند.