دکتر محمد حسین علیزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره فرا رسیدن روز دانشجو و تشریح وضعیت تربیت بدنی در دانشگاهها، اظهار کرد: جا دارد پیش از هر چیزی فرا رسیدن روز دانشجو را به همه دانشگاهیان و دانشجویان تبریک بگویم. در خصوص فعالیتهایی که منجر به شادابی و تندرستی و سلامتی دانشجویان میشود، و ورزش در آن تاثیرگذار است اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم فعالیتهای خود را از دو جنبه سازماندهی کرده است تا بتوانیم حداکثر بهرهوری را از اوقات فراغت دانشجویان با روی آوردن آنها به سمت فعالیتهای ورزشی داشته باشیم.
مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، با اشاره به این که هدف ما توسعه ورزش در دانشگاهها با فراهم کردن زیر ساختهای مناسب و همچنین بازده است، گفت: در بخش سخت افزاری علاوه بر پروژه های عمرانی که امسال شش میلیارد تومان بودجه به آن اختصاص یافته است، در زمینه ساخت سالنهای ورزشی ، استخر و … مورد استفاده قرار میگیرد ، اما ما به این بسنده نکردیم و سعی کردیم فضاهای زود بازده ورزشی را با همکاری سازمان دانشجویان و صندوق رفاه دانشگاهها و خود دانشگاهها افتتاح کنیم که بر اساس آن نیز ۲۷ زمین چمن مصنوعی را در دست ساخت داریم که فکر میکنم تا پایان سال نیمی از آن افتتاح شود.
وی با اشاره به ساخت اتاق های تندرستی در کنار خوابگاههای دانشجویی نیز، گفت: این پروژه طی سالهای اخیر آغاز شده است و خوشبختانه با استقبال دانشجویان دختر و پسر همراه بوده است. در حال حاضر ۹۰ دانشگاه به اتاقهای تندرستی مجهز شدهاند و دانشجویان میتوانند در اوقات فراغت از آنها استفاده کنند. در صدد هستیم این اتاق های تندرستی را در تمامی دانشگاهها ایجاد کنیم.
علیزاده در ادامه با تاکید بر برنامه اداره کل تربیت بدنی برای ایجاد فضاهای رو باز ورزشی در دانشگاهها، گفت: با توجه به وضعیت آب و هوای کشور میتوانیم از فضاهای رو باز ورزشی در طول سال استفاده کنیم و قصد داریم با ایجاد کف پو ش های ورزشی در فضاهای روباز آنها را به صورت زیبا و جذاب که با استقبال دانشجویان همراه باشد در دانشگاههای مختلف اجرایی کنیم. هم اکنون نیز این کار را در دو دانشگاه ایجاد کردهایم تا در صورت استقبال دانشجویان این موضوع را در دیگر دانشگاهها نیز دنبال کنیم.
مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم با اشاره به بحث رقابت ورزشی میان دانشجویان در رویدادهای مختلف، گفت: ما رقابت ورزشی میان دانشجویان را در جهت ایجاد حس رقابت و انگیزه هر چه بیشتر در قالب فعالیتهای بین دانشکدهای و بین دانشگاهی و منطقهای و المپیاد ملی و همچنین رقابتهای بینالمللی دنبال میکنیم. امسال صد هزار دانشجو در رقابتهای مختلف شرکت خواهند داشت و در ۱۰ منطقه در سطح کشور دانشجویان به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت که انشاءالله زمینه شناخت استعدادها و انتخاب نفرات برتر برای المپیاد ملی مهیا شود.
وی با بیان این که سال آینده دومین المپیک ورزش همگانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی با حضور دو هزار دانشجو برگزار خواهد شد، گفت: دانشگاه الزهرا و دانشگاه همدان کاندید میزبانی هستند و امیدوارم کارها به خوبی جلو بروم و اگر دانشگاه های جامع علمی ـ کاربردی و پیام نور اقدام کنند تعداد دانشجویان حاضر در این المپیاد میتواند به چهار هزار نفر هم برسد. خوشبختانه دانشگاههای ما پتانسیل بسیار خوبی برای میزبانی رقابت های مختلف دارند کما این که برگزاری المپیاد به میزبانی دانشگاه شیراز با رضایت ۸۰ درصدی دانشجویان همراه بود. همچنین دانشگاه گیلان نیز میزبان المپیاد ملی در سال ۹۹ خواهد بود.
علیزاده درباره این که آیا از وضعیت ورزش در دانشگاهها و رویکرد دانشجویان نسبت به فعالیتهای ورزشی رضایت دارد یا خیر؟ خاطر نشان کرد: حقیقت این است که میزان فعالیتهای جسمانی در جامعه ما خوب نیست. دانشجویان هم از این جامعه وارد دانشگاه میشوند، از لحاظ امکانات سیاستگذاری ما بر این است که با بهرهبرداری از محیطهای زود بازده هر چه بیشتر آمار ورزش در دانشگاهها را بالا ببریم، اما این را هم باید در نظر گرفت که دانشجویان به شدت درگیر امور درسی و همچنین کار و امور معیشتی هستند و عملا زمان کافی برای پرداختن به فعالیتهای ورزشی ندارند. اما امیدوارم با توجه به اقدامات انجام شده و برنامهریزیهای در دست اقدام بتوانیم هر چه بیشتر دانشجویان را به سمت فعالیت های ورزشی سوق دهیم.
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم در پایان گفت: انتظار میرود مسئولان وزارت ورزش نه تنها در قبال ما بلکه در آموزش و پرورش، ورزش کارگری، نظامیان و … نیز به وظایف خود عمل کند و در پیشبرد اهداف کلان ورزش مشارکت داشته باشد. بارها خواستار دیدار با وزیر ورزش شدم اما هیچ پاسخی دریافت نکردم. امیدوارم مسئولان ورزش به ورزش دانشجویان نیز توجه کنند.
انتهای پیام