صفحه اصلی / استان ها / یزد / تراز ارزی منفی مهمترین عامل کاهش ارزش پولی است
تراز ارزی منفی مهمترین عامل کاهش ارزش پولی است

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

تراز ارزی منفی مهمترین عامل کاهش ارزش پولی است

یک کارشناس اقتصاد با بیان این‌ که اگر میزان صادرات ارز از واردات آن بیشتر باید هیچ توسعه و پیشرفت اقتصادی انجام نمی‌شود،‌ گفت: تراز ارزی منفی پول ملی را بی‌ارزش می‌کند .

ارز

« فریبا چاوش‌زاده تفتی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا،با اشاره به اهمیت حفظ تراز ارزی، اظهار کرد: ایجاد تعادل و موازنه در این تراز از طریق برابری منابع ارزی در مقابل مصارف ارزی صورت می‌گیرد .

وی افزود: مصارف ارزی شامل همه راه‌ها و روش‌هایی است که سبب خروج ارز از کشور می‌شود .

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که واردات زمینه خروج ارز از کشور است، گفت: واردات در کشوری به دو صورت پیدا و پنهان انجام می‌شود .

وی فروش کلیه کالا‌ها و خدماتی که قابلیت دیدن را دارند واردات پیدا دانست و تصریح کرد: سالانه حجم زیادی از کالاها و خدمات جهت رفع نیازهای جامعه وارد کشور می‌شود .

چاوش‌زاده ادامه داد: واردات پنهان شامل هزینه‌هایی است که به شکل‌های مختلف باعث خروج ارز از کشور می‌شود و انواع مختلفی دارد.

این کارشناس کلیه روش‌هایی را که باعث ورود ارز به کشور می‌شود را منابع ارزی عنوان کرد و گفت: صادرات که به صورت پیدا و پنهان صورت می‌گیرد مهمترین روش ورود ارز به کشور است .

وی تمام زمینه‌های صادراتی کالا و خدمات را راهی برای ورود مستقیم و غیر مستقیم ارز به کشور دانست و بیان کرد: اگر میزان صادرات ارزی بیشتر از واردات ارزی شود اقتصاد کشور رشد نمی‌کند و به تبع کشور در مقایسه با سایر کشورها مقروض می‌شود .

چاوش‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌‎که عدم تعادل در تراز ارزی شایسته نیست افزود: کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم از دیگر پیامدهای عدم تعادل تراز ارزی است.

این کارشناس اقتصادی گفت: در چنین حالتی کشورها برای حفظ تعادل ارزی مجبور به اعمال سیاست‌های کنترل ارز و محدودیت‌های ارزی می‌شوند .

وی کنترل واردات، جیره‌بندی ارزی و به کارگیری سیاست نرخ ارز چند گانه را از راه‌های کنترل میزان ارز خروجی دانست و خاطرنشان کرد: مشکل عدم تعادل در تراز ارزی برای بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد .

چاوش‌زاده با بیان این‌که ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و با اعمال برخی سیاست نظیر تحریم‌ها با مشکلات زیادی در زمینه تامین ارز مورد نیاز برای واردات مواجه است، تصریح کرد: کشوری که میزان وابستگی ارزی شدیدتری داشته باشد میزان تورم و همچنین کاهش ارزش پول ملی آنها شدیدتر است .

این استاد دانشگاه جلوگیری از واردات بی رویه و غیرضروری را مهمترین روش برای مقابله با عدم تعادل در تراز ارزی دانست و بیان کرد: تولید با تکیه بر توان داخلی و بهره مندی از امکانات خدادادی هم از دیگر راه‌های پیشنهادی است .

وی در پایان خاطرنشان کرد: در کنار موارد ذکر شده فرهنگ سازی مناسب در جهت مصرف کالاهای داخلی نیز تاحد زیادی زمینه اشتغال و رفع مشکل بیکاری را حل می‌کند و برای رفع نیاز به کالاها خروج ارز کنترل می‌شود .

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

زندان‌

لغو تمام بازدیدها از زندان‌های استان یزد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, «رضا ذوالفعلی‌نژاد» با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.