به گزارش کسب و کار نیوز، «هادی زارعپور» روز دوشنبه، ۱۹ آذرماه در نشست شورای آموزش و پرورش استان افزود: ۱۸۰ نفر (۸۳ دختر و ۹۷ پسر) از این کودکان امسال تحت پوشش تحصیلی قرار گرفتهاند.
وی گفت: ۵۰۰ کودک بازمانده از تحصیل استان شامل ۲۵۰ دختر و ۲۵۰ پسر هنوز تحت پوشش قرار نگرفتهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: از این کودک بازمانده از تحصیل استان ۱۶ نفر فوتی هستند، ۱۰۰ نفر بیمار صعبالعلاج و ۷۵ نفر مهاجرت به استانهای دیگر داشتند.
زارعپور تصریح کرد: انسداد مبادی بیسوادی یکی از راهکارهای ریشهکن کردن بحث بیسوادی است که در این راستا باید بستر لازم برای تحصیل همه کسانی که در سن تعلیم هستند را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱۵ مدرسه تک دانشآموزی در سطح استان داشتیم و کوشیدیم که حتی یک دانشآموز هم از تحصیل باز نماند. هماکنون پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی استان ۹۸٫۸۲ درصد است.
ازدواج زودهنگام در روستاها یکی از علل بازمانده از تحصیلی دانشآموزان
مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در صورتیکه بستر لازم برای پوشش تحصیلی این کودکان را فراهم کنیم، میتوانیم پوشش تحصیلی استان را به ۱۰۰درصد نزدیک کنیم.
زارعپور افزود: بیماری صعبالعلاج کودک، مشکلات جسمی و حرکتی، اختلالات ذهنی کودک، کودک بدسرپرست، مهاجرت یا انتقال به استانهای دیگر، ازدواج زودهنگام در روستاها و مشکلات اقتصادی خانوادهها و اشتغال کودکان(کودکان کار) از مهمترین علل عدم بازگشت شماری از دانشآموزان تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش استان است.
وی گفت: منظور از افراد و کودکان بازمانده از تحصیل، کودکان ۶تا ۱۱سال بیشتر مدنظر است.
کهگیلویه با بیشترین درصد بیسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶۴۰۰ دانشآموز دختر و پسر این استان در مدارس شبانهروزی تحصیل میکنند.
زارعپور از آغاز طرح انسداد مبادی بیسوادی در راستای کاهش بیسوادی در استان خبر داد و گفت: این طرح میتواند نرم بیسوادی استان را به میانگین کشوری برساند.
وی با بیان اینکه شهرستان کهگیلویه بیشترین درصد بیسوادی استان را دارد، تصریح کرد: با اجرای طرح جامع پایلوت سوادآموزی در این شهرستان دنبال کاهش این فاصله هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: وجود دانشآموختگان بیکار، افزایش هزینههای تحصیلی در مناطق محروم، نامناسب بودن مدارس شبانهروزی، اجرا نشدن دقیق طرح روستا مرکزی و پرداخت نشدن به موقع هزینه ایاب و ذهاب، البسه و … از مهمترین علل افزایش نرخ بیسوادی در شهرستان کهگیلویه هستند.
بیشترین نرخ انصراف از تحصیل در کهگیلویه میان دختران سوم راهنمایی به بالاتر
زارعپور ادامه داد: براساس قانون در هشت سال اول تحصیل( دو دوره تحصیلی)، آموزش اجباری و در سالهای بعدی اختیاری است که یک خلاء قانونی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین نرخ انصراف از تحصیل و ترک تحصیل در شهرستان کهگیلویه، استان کهگیلویه و بویراحمد در میان دانشآموزان دختر مقطع سوم راهنمایی به بعد است که پس از آن دیگر ادامه تحصیل نمیدهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه، ۴۰ نوع مهارتآموزی در حوزه دانشآموزی در استان آغاز شده است، گفت: آمادگی داریم تا برای افرادی غیر از دانشآموزان نیز با دستگاههای مختلف استان در اینباره برای مدل اجرا تفاهمنامه امضاء کنیم.
زارعپور خاطرنشان کرد: در هفته شوراها از شوراهای برتر در حوزه آموزش و پرورش تجلیل میشود و در برنامه کشوری هم برترینها دعوت خواهند شد.
همچنین «قباد مبشری»، مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: ۵ خوابگاه شبانهروزی دانشآموزی در راستای جلوگیری از ترک تحصیل و بازماندن از تحصیل دانشآموزان مناطق محروم استان داریم که متأسفانه سیاست کمیته امداد در سطح کشور تعطیلی این خوابگاههاست اما با توجه به محرومیت استان تاکنون مقاومت کردهایم.
انتهای پیام