عبدالرضا هاشمزایی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص قانون منع به کارگیری بازنشستگان، بیان کرد: قبل از تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مجلس شورای اسلامی قبل ما یک قانون در خصوص قانون منع به کارگیری بازنشستگان تصویب کرده بودیم. منتهی در آن قانون مقامات مستثنی بودند و دولت این اختیار را داشت که بازنشستگانی که دارای تخصص بالایی هستند و به نوعی جایگزین ندارند را مشخص و مستثنی کنند.
وی اظهار کرد: از نظر بنده امروز نیز مرجع تعیین این که یک بازنشسته باید از خدماتش همچنان استفاده شود یا نه، دولت است. قانونی که در گذشته برای منع به کارگیری بازنشستگان تصویب شده بود، با تصویب قانون جدید لغو گردید و عملا این اختیار از دولت سلب شد. ممکن است مدیرانی که ما تربیت کرده باشیم، آن قدر قوی نباشند که بگوییم برای آنها جایگزینی وجود ندارد. منتهی ما باید کادرسازی انجام دهیم و با اعتماد و آموزش و انتقال تجارب مدیران بازنشسته به جوانان از حلقه مدیران گذشته عبور کنیم.
وی تصریح کرد: امروز یک مدیر از مجلس شورای اسلامی به دولت و به وزارتخانهها میرود و این یک حلقه بسته است که باید با حضور جوانان و ایجاد کادر مجرب به تدریج از این حلقه عبور کنیم. اصولا در خیلی از کشورها که به شکل حزبی اداره میشوند زمانی که یک حزب از روی کار کنار میرود و حزب دیگری جایگزین آن میشوند مقامات اصلی عوض شده، اما معاونتها هم چنان باقی هستند و مدیران عالی نیز بر اساس شایستگی و از بین افراد متخصص و با تجربه انتخاب میشوند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: در کشور ما نیز اگر معاونان، وزرا و مدیران یک وزارتخانه از ابتدا درست انتخاب شده باشند و انتخاب آنها به دنبال روابط خانوادگی و شخصی نبوده باشد، قطعا زمانی که یک وزیر میرود، میتوان از بین آن افراد فردی شایسته را انتخاب کرد.
وی در پایان گفت: متاسفانه در کشور ما زمانی که یک وزیر میرود، وزیر بعدی افرادی را برای وزارتخانهها انتخاب میکند که هیچ سنخیت و تخصصی با آن بخش ندارند.
انتهای پیام