صفحه اصلی / اجتماعی / زنان و خانواده / موقعیت زنان در عرصه اجتماعی هنوز مطلوب نیست
موقعیت زنان در عرصه اجتماعی هنوز مطلوب نیست

موقعیت زنان در عرصه اجتماعی هنوز مطلوب نیست

اشرف بروجردی گفت: امروز موقعیت زنان در عرصه های اجتماعی و سیاسی نسبت به گذشته مناسب است ولی مطلوب نیست و هیچ کدام از زنان فعال در عرصه های سیاسی و اجتماعی این وضعیت را مطلوب نمی دانند.

این فعال حوزه زنان با بیان اینکه در میان سفرا، رایزن های فرهنگی و مجامع بین المللی کمتر حضور زنان را مشاهده می کنیم، افزود: البته درصد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و مدیریت های میانی افزایش پیدا کرده است و این یک گام مثبت است.
به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، بروجردی با بیان اینکه هنوز محدودیت هایی برای انتصاب بانوان در پست های مدیریتی وجود دارد، تصریح کرد: باید بیشتر تلاش شود، یکی از عوامل موثر برای افزایش حضور مدیریتی زنان وجود احزاب است و اگر حزب سیاسی مقتدری وجود داشته باشد که بانوان در آن نقش آفرین باشند، حتما در عرصه اجتماعی و مدیریتی هم موثر است.

* زنان از عرصه های مدیریتی کشور غافل شدند
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: زنان قبل از انقلاب در شکل گیری و تظاهرات آن زمان نقش زیادی داشتند، دوران جنگ نیز در پشت جبهه ها نقش زیادی از خود نشان دادند به همین دلیل از عرصه مدیریتی کشور غافل شدند.
وی ادامه داد: زمانی که جنگ تمام شد، زنان که همیشه پشتیبان و همراه در همه دوران بودند، به فکر حضور در عرصه های مدیریتی افتادند، اما به آنها گفته شد که شما تخصص ندارید، تجربه ندارید، دین اجازه نمی دهد و چند فاکتور جلوی روی زنان گذاشتند.
بروجردی اضافه کرد: بانوان تلاش زیادی کردند و در عرصه دینی سعی کردند که ذهن ها را به اینکه چنین چیزی نیست منعطف کنند و دین در مورد حضور اجتماعی زنان منعی ندارد و هم اینکه در زمینه کسب تجربه باید این تلاش صورت گیرد تا زنان در عرصه مدیریت حضور داشته باشند.

* حضور زنان در عرصه اجتماعی در دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی مطرح شد
وی خاطرنشان کرد: زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۷۵ موضوع حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی مطرح شد و در دوره اصلاحات در سال ۱۳۷۶ به عنوان یک برنامه دیده شد، شروع این حرکت از زمان آقای هاشمی رفسنجانی بود اما در دوره اصلاحات با برنامه شروع به کار شد.
این فعال حوزه زنان افزود: این برنامه در دوره اصلاحات مشخص شد که باید چه تعداد از زنان در عرصه شوراهای اسلامی شهر و روستا باشند، اینکه چه تعداد در مدیریت میانی و کلان باشد. اتفاقات خوبی افتاد اما هنوز نهادینه نشده است. بیشتر برنامه برای این دوره بود، اگر نهادینه و قانون شده بود ما راحت تر می توانستیم این دوره را طی کنیم.
وی تصریح کرد: در دوره دولت های نهم و دهم اقداماتی صورت گرفت اما همچنان بدون برنامه ریزی و نهادینه شدن این مبحث پیگیری شد و بیشتر سلیقه ای بود، این سلیقه دو وجه داشت یکی اینکه زن باید در خانه بنشیند و یک وجه دیگر اینکه برخی زنان می توانند در عرصه اجتماعی باشند.
بروجردی ادامه داد: در آن دوره وزیر زن نیز انتخاب شد ولی به نظر من چون حضور زنان در عرصه های مدیریتی نهادینه نشده بود جواب نداد البته وزیر بهداشت آن دوره وزیر مقتدری بود.
وی اضافه کرد: در دوره آقای روحانی به سمت نهادینه شدن حضور زنان در عرصه های اجتماعی کار پیش می رود. اینکه ۳۰ درصد از پست های مدیریتی باید به بانوان اختصاص داده شود به طور جدی دنبال می شود. این بحث از سال ۱۳۸۲ مطرح شد ولی به باور مدیران ننشست و آن را قبول نداشتند، حتی روی آن بحث بود که چرا درصد تعیین می کنید. برخی این را تضییع حق زنان می دانستند چرا که ممکن است توانایی بانوان بیشتر از این درصد تعیین شده باشد.
این فعال حوزه زنان گفت: واقعیت این است که اگر درصد تعیین نمی شد ما امروز اینجا نبودیم. اعلام ۳۰ درصد سهم زنان در پست های مدیریتی کمک کرد به اینکه به سمت نهادینه شدن حضور اجتماعی و سیاسی زنان برویم.
وی ادامه داد: احزاب هم باید سهم ۳۰ درصدی را در شورای مرکزی، مراکز تصمیم گیری و دفاتر سیاسی، اجرایی رعایت کنند، معتقدم اگر حزب در جامعه اسلامی ما بتواند شکل بگیرد و رشد کند. بر اساس آن می توانیم جایگاه زنان را ارتقا دهیم.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …