صفحه اصلی / اقتصادی / کشاورزی / ضعف آموزشی مشکل مهم بخش کشاورزی است
ضعف آموزشی مشکل مهم بخش کشاورزی است

رئیس نظام صنفی کشاورزی:

ضعف آموزشی مشکل مهم بخش کشاورزی است

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: ضعف آموزشی یکی از مشکلات اساسی بخش کشاورزی است از این رو به شدت نیاز به آموزش، ترویج و توانمندسازی کشاورزان در کشور داریم.

به گزارش کسب و کار نیوز افزود: باید همکاری لازم را با مسئولان برای برگزاری دوره های آموزشی ویژه کشاورزان و سایر تشکل ها داشته باشیم تا به هر شکلی چه مسائل فنی و چه اجتماعی آموزش های لازم به بهره برداران ارایه شود.
وی بیان کرد: در بشرویه خراسان جنوبی ۱۶ تن پسته در هکتار عملکرد داریم اما به خاطر نبود اطلاعات کافی و عدم انجام آزمایش های ضروری پسته این شهرستان با مشکلاتی از جمله آفات مواجه شده است.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: برای کاهش مشکلات در بحث محصول پسته آشنایی با ارقام مختلف و شرایط اقلیمی و آب و هوا بسیار مهم است تا از این طریق بتوان میزان عملکرد و بهره وری را بالا برد.
وی تاکید کرد: اگر این آموزش در بخش کشاورزی به درستی انجام شود بخش زیادی از مشکلات بخش کشاورزی حل می شود.
ملک زاده عنوان کرد: نظام صنفی کشاورزی یک تشکل صنفی برای بهره برداران بخش کشاورزی است که امروز با ظرفیت های قانونی که در این آیین نامه، اساسنامه و دستورالعمل های وجود دارد برای هویت بخشی به کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی و سازمان دهی مشاغل در این بخش مکلف شده است.
وی اضافه کرد: وظیفه اصلی ما دفاع از حقوق و منافع بهره برداران بخش کشاورزی به ویژه اعضای نظام صنفی است.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با تاکید بر اینکه حق کشاورزان است که از حقوقشان دفاع شود اظهار داشت: نظام صنفی کشاورزی در وهله نخست با شناسایی کشاورزان و هویت بخشی به آنان پروانه فعالیت برای کشاورز صادر می کند.
وی یادآور شد: کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی می توانند از پروانه فعالیت در دستگاه های مورد نیاز کشور از جمله بانک ها برای گرفتن تسهیلات و ضمانت و همچنین در دادگستری و سایر دستگاه هایی که نیاز به پروانه صنفی باشد استفاده کنند.
ملک زاده استفاده از خدمات بیمه تامین اجتماعی بر اساس قانون کشور ماده ۶۳ الحاقیه را از دیگر خدمات نظام صنفی کشاورزی دانست و گفت: حداکثر روی هر پروانه صنفی هر کارفرما می تواند تا پنج کارگر را از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار کند که مشمولیت معافیت حق بیمه دارد یعنی به جای ۳۰ درصد فقط هفت درصد را پرداخت می کند.
وی با بیان اینکه ۱۰ هزار کشاورز کشور از خدمات بیمه تکمیلی برخوردار می شوند یادآور شد: در بحث پیگیری مشکلات کشاورزان از جمله تعرفه برق، معافیت مالیاتی خودروها و وانت بارهای کشاورزان افراد دارای پروانه نظام صنفی می توانند از معافیت عوارض و مالیات برخودار شوند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی بر پیگیری مشکلات کشاورزان توسط نظام صنفی کشاورزی اشاره کرد و گفت: این نظام صنفی در خصوص قیمت گذاری محصولات کشاورزی، نرخ عملیات کشاورزی، تنظیم بازار، امحال تسهیلات و وام های کشاورزان پیگیری های لازم را انجام می دهد.
وی با بیان اینکه امحال تسهیلات کشاورزان امروز یک مشکل عدیده ای برای آنها شده است افزود: با همت نظام های صنفی دولت کمک کرد کشاورزان بتوانند معوقات بانکی خود را با بخشودگی سود و جرایم اصل بدهی پرداخت کنند و با امحال سه ساله به آنها کمک شد.
ملک زاده بیان کرد: آنچه قانون در نظام صنفی مشخص کرده تمامی اعضای نظام های صنفی در سطح ملی، استانی و شهرستانی می توانند عضو رسمی تمامی کارگروه ها، کمیته ها و کمیسیون های مرتبط با بخش کشاورزی و مجامع تصمیم گیر و تصمیم ساز باشند.
وی ادامه داد: اعضای نظام صنفی با حضور در جلسات حق نظر و رای دارند و تمامی مشکلات کشاورزان را به مسئولان منکعس کنند و پیگیر مطالبات کشاورزان باشند.
دوره آموزشی ملی مباحث نوین پسته ۱۲ و ۱۳ آذر ماه با هدف طرح مشکلات اخیر پسته کاران و آگاهی بخشی مباحث جدید مرتبط با پسته در شهرستان بشرویه در حال برگزاری است.
۷۵۵۷ * ۶۰۵۴

همچنین مطالعه کنید:

امسال خرید حمایتی برخی محصولات با تسهیلات ارزان‌قیمت آغاز شد

به گزارش کسب و کار نیوز؛ محمدرضا طلایی، سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.