به گزارش کسب و کار نیوز، کنوانسیون حقوق معلولان که در سال ۲۰۰۶ میلادی اتخاذ شد با تکیه بر دههها کار سازمان ملل متحد در زمینه معلولیت، حقوق و رفاه معلولان را با اجرای برنامه توسعه پایدار و دیگر چارچوبهای توسعه بین المللی مانند چارچوب سندای برای کاهش خطر بلایا، منشور مربوط به شمول معلولان در اقدامات انسان دوستانه، برنامه جدید شهری و برنامه کاری “آدیس آبابا” برای تأمین مالی توسعه بیشتر، ترقی داده است.
موضوع امسال روز جهانی معلولان بر “توانمندسازی معلولان برای توسعه فراگیر، منصفانه و پایدار” به عنوان بخشی از برنامه توسعه پایدار تمرکز دارد. دستور کار این برنامه متعهد میشود که “هیچ کس پشت سر گذاشته نشود”.
معلولان هم در جایگاه ذینفعان و هم در جایگاه عاملانِ تغییر می توانند روند توسعه فراگیر و پایدار را تسریع بخشند و جامعه انعطاف پذیر را برای همه از جمله در زمینه کاهش خطر بلایا و انجام اقدامات انسان دوستانه و توسعه شهری ترویج دهند.
دولتها، معلولان و سازمانهای نماینده آنها، موسسات آکادمیک و بخش خصوصی باید با یکدیگر به عنوان یک «تیم» برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همکاری کنند.
بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد، رویدادهای روز جهانی معلولان در مقر سازمان ملل متحد، تمام کشورهای عضو، نهادهای سازمان ملل، شهرداران، سیاستگذاران ملی و محلی، سازمانهای جامعه مدنی، موسسات آکادمیک و سازمان های مربوط به معلولان را برای بحث در مورد راه پیشرو برای توسعه فراگیر، منصفانه و پایدار دورهم گرد میآورد.
در ادامه آمارها و حقایق کلیدی را در مورد معلولان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت (WHO) میخوانید:
– بیش از یک میلیارد نفر یعنی حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان دارای برخی از انواع معلولیت هستند.
– بین ۱۱۰ تا ۱۹۰ میلیون بزرگسال بالای ۱۵ سال مشکلات قابل توجهی در عملکرد خود دارند.
– نرخ معلولیت در سراسر جهان به دلیل پیری جمعیت، افزایش بیماری های مزمن و علل دیگر در حال افزایش است.
– معلولان دسترسی کمتری به خدمات مراقبت بهداشتی داشته و بنابراین نیازهای مراقبتی بهداشتی برآورده نشدهای را تجربه میکنند.
انتهای پیام