صفحه اصلی / استان ها / کردستان / چند درصد استان کردستان منطقه حفاظت شده است؟
چند درصد استان کردستان منطقه حفاظت شده است؟

چند درصد استان کردستان منطقه حفاظت شده است؟

مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: بر اساس استانداردها باید حدود 15 درصد از مساحت کل یک محدوده جغرافیایی، تحت مدیریت و نظارت سازمان محیط زیست باشد که این میزان در حال حاضر در استان کردستان حدود شش درصد است.

منطقه حفاظت شده دنا

به گزارش کسب و کار نیوز، فریبا رضایی امروز یکشنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان که با موضوع جلوگیری از تصرف و تخریب اراضی ملی در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: محیط زیست یک ارگان نظارتی است که در حوزه انسانی از منابع زیست محیطی حفاظت می‌کند.

وی افزود: چهار منطقه حفاظت شده تحت مدیریت سازمان محیط زیست در استان وجود دارد که حدود  266 هزار هکتار بوده و ما هنوز از میانگین کشوری و جهانی بسیار دور هستیم.

مدیرکل محیط زیست کردستان عنوان کرد: براساس استانداردها بایستی حدود ۱۵ درصد از مساحت کل یک محدوده جغرافیایی، تحت مدیریت و نظارت سازمان محیط زیست باشد که این میزان در حال حاضر در استان ما حدود شش درصد است.

وی در ادامه گفت: دیده‌بان‌های مردمی ظرفیت بسیار خوبی هستند که قطعا در آینده از ظرفیت و توان آنها استفاده خواهیم کرد.

رضایی تصریح کرد: درخواست‌های بسیار زیادی را برای صدور کارت همیار محیط زیست در استان داریم که از سال ۹۵ به دلیل سوءاستفاده های صورت گرفته صدور این کارت‌ها متوقف شده بود، اما مجددا درخواست صدور این کارت‌ها را به سازمان مطبوع داده‌ایم که در صورت موافقت با آن مجددا ارائه خواهد شد.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به آمار تشکیل پرونده‌های تخریب و رفع تصرف از اراضی استان اشاره و اعلام کرد: سال ۹۵ بالغ بر ۴۳ پرونده در این خصوص تشکیل شده که ۲۰۰ هزار مترمربع تخریب و ۵۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع هم رفع تصرف شده است.

مدیرکل محیط زیست کردستان ادامه داد: سال گذشته ۸۰ پرونده تشکیل شده که ۵۰۰ هزار مترمربع تخریب و ۷۵ هزار مترمربع رفع تصرف شده است.

 وی اضافه کرد: در هشت ماهه امسال هم تاکنون ۳۶ پرونده قضایی تشکیل شده که ۱۵۸ هزار مترمربع تخریب و ۴۰ هزار مترمربع رفع تصرف صورت گرفته است.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: تا سال گذشته مجوز مدارس طبیعت را سازمان محیط زیست صادر می کرد اما از سال گذشته این مجوز را آموزش و پرورش صادر می‌کند و باید سرمایه گذار بخش خصوصی برای راه‌اندازی آن اقدام کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان لازم الاجراست؛ بر اجرایی کردن تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با سازمان‌ حفاظت از محیط زیست و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در راستای صیانت و حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید کرد.

رضا اعظمی، همچنین اتخاذ تدابیر مناسب در جهت پیشگیری از تخریب، تعرض، تصرف غیرقانونی و واگذاری و بهره برداری غیرمجاز از اراضی ملی و دولتی به ویژه مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها با طراحی، ایجاد و راه اندازی سامانه و بانک‌های اطلاعاتی مشترک منطبق با تفاهم نامه را از دیگر امور مهم برشمرد.

وی بر ترویج رویکردها و سیاست‌های پیشگیرانه و تاکید بر اقدامات مقابله‌ای و تلاش جهت رفع خلاءها و ضعف‌های اقدامات پیشگیرانه از تخریب محیط زیست و تصرفات غیرمجاز اراضی هم در این جلسه تاکید کرد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مرغ‌

تست اعتیاد مرغ‌های کردستان منفی اعلام شد

به گزارش کسب وکار نیوز به نقل از ایسنا, مجتبی ورمقانی با تکذیب خبر خوراندن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.