به گزارش کسب و کار نیوز، تارنمای گمرک جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه اعلام کرد صادرات غیر نفتی کشور در هشت ماهه از مرز ۳۱ میلیارد دلار گذشت و به ۳۱ میلیارد و ۴۹۱ میلیون دلار رسید.
در این مدت حجم صادرات غیرنفتی ایران به ۷۵ میلیون و ۲۷۰ هزار تن رسید که ارزش آن ۳۱ میلیارد و ۴۹۱ میلیون دلار میشود.
بنابراین صادرات ایران تا پایان آبان ماه نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲ و ۹۶ صدم درصد از نظر ارزش دلاری افزایش یافت.
در همین مدت میزان واردات قطعی کالا به ایران ۲۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تن به ارزش ۲۹ میلیارد و ۵۴۹ میلیون دلار بود.
واردات ایران در این مدت نسبت به هشت ماهه پارسال ۱۲ و ۵۸ صدم درصد از نظر وزنی و ۱۴ و چهار صدم درصد از حیث ارزش دلاری کمتر شد.
** مهمترین اقلام صادراتی
مهمترین اقلام صادراتی در این مدت به ترتیب میعانات گازی به ارزش ۲ میلیارد و ۷۷۶ میلیون دلار و سهم ارزشی هشت و ۸۱ صدم درصد، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۳۳۹ میلیون دلار و سهم ارزش چهار و ۲۵ صدم درصد و سایر روغنهای سبک و فرآوردهها بجز بنزین به ارزش یک میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار و سهم ارزشی سه و ۵۰ صدم درصد بود.
متانول به ارزش یک میلیارد و ۶۷ میلیون دلار و سهم ارزشی سه و ۳۹ صدم درصد و گاز طبیعی مایع شده به ارزش ۹۸۶ میلیون دلار و سهم ارزشی سه و ۱۳ صدم درصد در رده های بعدی قرار گرفت.
در این مدت ۳۲ و ۹۳ صدم درصد از ارزش کل صادرات ایران مربوط به پتروشیمیها، هشت و ۸۱ صدم درصد مربوط به میعانات گازی و ۵۸ و ۲۵ صدم درصد مربوط به سایر کالاها بود.
** مهمترین اقلام وارداتی
مهمترین اقلام وارداتی در این مدت، ذرت دامی به ارزش یک میلیارد و ۲۸۲ میلیون دلار و سهم ارزشی چهار و ۳۴ صدم درصد بود.
قطعات منفصل برای خودرو سواری ردیف ۸۷۰۳ بنزینی با حجم سیلندر ۲۰۰۰ سیسی با ساخت داخل ۱۴ تا کمتر از ۳۰ درصد (به استثنای لاستیک) به ارزش یک میلیارد و ۱۳۴ میلیون دلار و سهم ارزشی سه و ۸۴ صدم درصد در رده بعدی جای گرفت.
برنج به ارزش ۹۹۶ میلیون دلار و سهم ارزشی سه و ۳۷ صدم درصد، لوبیای سویا به ارزش ۹۳۲ میلیون دلار و سهم ارزشی سه و ۱۵ صدم درصد و الکترود زغالی برای کورهها به ارزش ۳۷۷ میلیون دلار و سهم ارزشی یک و ۲۷ صدم درصد جایگاه های بعدی را از آن خود کردند.
** مهمترین مقاصد کالاهای ایران
در این مدت مهمترین مقصد صادراتی ایران عراق با ۶ میلیارد و ۷۵۷ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲۱ و ۴۶ صدم درصد بود.
بنابراین عراق در این مدت با افزایش ۶۶ و ۵۹ صدم درصدی ارزشی نسبت به مدت مشابه پارسال رتبه نخست را بین کشورهای مقاصد صادراتی ایران کسب کرد.
چین با ۶ میلیارد و ۴۶۲ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲۰ و ۵۲ صدم درصد، امارات با پنج میلیارد و ۹۲ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۶ و ۱۷ صدم درصد و افغانستان با ۲ میلیارد و ۲۴۴ میلیون دلار و سهم ارزشی هفت و ۱۳ صدم درصد در جایگاه های بعدی قرار گرفتند.
هند نیز با یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار و سهم ارزشی چهار و ۹۹ صدم درصد پنجمین مقصد کالاهای ایرانی بود.
** مهمترین کشورهای صادرکننده کالا به ایران
در هشت ماهه امسال چین با هفت میلیارد و ۳۸۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲۴ و ۹۹ صدم درصد در صدر مبادی کالاهای وارداتی به ایران قرار گرفت.
امارات با چهار میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۵ و ۸ صدم درصد، کره جنوبی با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار و سهم ارزشی پنج و ۹۷ صدم درصد و هند با یک میلیارد و ۶۱۵ میلیون دلار و سهم ارزشی پنج و ۴۶ صدم درصد در رده های بعدی قرار گرفتند.
آلمان با یک میلیارد و ۶۰۴ میلیون دلار و سهم ارزشی پنج و ۴۳ صدم درصد پنجمین مبدا کالاهای وارداتی بود.
اقتصام*۳۰۶۱*۱۹۶۱*