صفحه اصلی / سیاسی / بین الملل / چاووش‌اوغلو: گفت‌وگوی اردوغان و پوتین “سازنده” بود/بدون تعلل S-۴۰۰ ها را می‌خریم

چاووش‌اوغلو: گفت‌وگوی اردوغان و پوتین “سازنده” بود/بدون تعلل S-۴۰۰ ها را می‌خریم

وزیر امور خارجه ترکیه گفت‌وگوی رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین درباره حادثه تنگه کرچ را "سازنده" توصیف کرد.

چاووش‌اوغلو

به گزارش کسب و کار نیوز، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه به خبرنگاران گفت: ما نگران مساله تنگه کرچ بودیم و رجب طیب اردوغان (رییس جمهور ترکیه) برای تنش‌زدایی در این خصوص هم با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه و هم با پترو پروشنکو، رییس جمهور اوکراین تماس گرفت. امیدوارم چنین حوادثی بار دیگرتکرار نشود. ما به تنشی دیگر در همسایگی‌مان نیاز نداریم. در این زمینه گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای میان اردوغان و پوتین صورت گرفت.

چاووش‌اوغلو همچنین درباره خرید سامانه دفاع موشکی S-۴۰۰ از روسیه گفت، ترکیه تصمیم گرفت سامانه S-۴۰۰ روسیه را خریداری کند؛ زیرا هنگامی که آنکارا نیازمند چنین تسلیحاتی بود، مسکو بهترین قرارداد را پیشنهاد داد.

وزیر امور خارجه ترکیه در این باره اظهار کرد: S-۴۰۰ یک قرارداد نهایی شده است. ما این قرارداد را نهایی کرده‌ایم و بدون هیچ بحثی S-۴۰۰ را از روسیه می‌خریم. این چیزی است که به روس‌ها نیز می‌گوییم، طی ۱۰ سال گذشته تلاش کردیم تا سامانه دفاع موشکی‌ای را از دوستان آمریکایی‌مان بخریم، منظورم سامانه دفاع موشکی پاتریوت است اما نشد. ما نیاز مبرمی (به این سامانه) داریم و به همین دلیل است که S-۴۰۰ را خریداری کردیم.

وی افزود: روسیه بهترین قرارداد را به ما پیشنهاد داد و حالا این قرارداد نهایی شده است. باید دید در آینده چه کسی بهترین پیشنهاد را مطرح می‌کند.

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین خاطر نشان کرد، برقراری صلح نیازمند سیاست خارجی بشر دوستانه و سازنده است.

چاووش‌اوغلو در مطلبی که در روزنامه یونانی کاتیمرینی چاپ شد، اظهار کرد، بشر در قرن ۲۱ با چالش متفاوتی روبه‌رو است.

او معتقد است: زمانی که بسیاری از مردم بر این باورند دستاوردها در قانون بین‌المللی، موسسات، دموکراسی و حاکمیت قانون، تجارت آزاد، برابری جنسیتی و سایر موارد جزء نیمه پر لیوان هستند، نیمه خالی لیوان به تدریج خود را نمایان می‌کند.

به نوشته چاووش‌اوغلو، جنگ‌های تجاری که شکل جدیدی از  استثمار بین‌المللی هستند، رقابت‌های ژئوپولیتیک، جنگ‌های نیابتی قدرت‌های بزرگ، تجزیه کشورها، تروریسم، بیگانه هراسی، خصومت علیه مسلمانان، نابرابری نژادی و بی‌عدالتی از جمله مسائل مطرح در جهان معاصر هستند که نیمه خالی لیوان را تشکیل می‌دهند.

به باور وزیر امور خارجه ترکیه، چالش‌های انسانی دستاوردها و فرصت‌های انسانی را نابود می‌کنند.

او در این باره نوشته است: کدام طرف پیروز می‌شود؟ پاسخ به چگونگی واکنش ما نسبت به این چالش‌ها وابسته است، از جمله اینکه ما انسان‌ها تا چه اندازه می‌توانیم برای به دست آوردن نتایج مثبت با یکدیگر همکاری کنیم. یک چیز روشن است؛ تنها در صورتی که ابتکار عمل داشته و سازنده و انسان دوست باشیم، بدی غالب نخواهد شد. رویکرد “بنشینیم و ببینیم چه می‌شود” دیگر قابل اتخاذ نیست.

چاووش‌اوغلو خاطر نشان کرد: “رویکرد سازنده و بشردوستانه” ترکیه ۴۰۰۰ کیلومتر مربع را از حضور داعش و یگان‌های مدافع خلق و اتحاد دموکراتیک پاکسازی کرد. اگر ما مداخله نمی‌کردیم مردممان از سوی این تروریست‌ها مورد حملات متعددی قرار می‌گرفتند و راهکار ناامیدکننده‌ای برای تراژدی سوریه غیرقابل‌دستیابی بود.

چاووش‌اوغلو نوشت: مثال سوریه بنا به دلیلی پیش کشیدم. سوریه بار دیگر به ما نشان می‌دهد که پیشگیری مهم است، زیرا به محض آن‌که آتش درگیری کشوری را در بر گیرد، تنها چیزی که قابل پیش‌بینی باقی می‌ماند این است که کشور با پیامدهای غیرمنتظره‌ای روبه‌رو می‌شود.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

پزشکیان در اجلاس بریکس پلاس/بریکس، الگوی موفق همکاری برای رهایی از یک‌جانبه‌گرایی جهانی است

به گزارش کسب و کار نیوز ، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ظهر امروز(پنج‌شنبه) و یک روز پس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.