به گزارش کسب و کار نیوز، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در واکنش به بالا گرفتن خشونتها در پایتخت کشورش، اظهار کرد: به هیچ وجه قابل توجیه نیست که نیروهای امنیتی مورد هدف قرار گیرند، ساختمانهای دولتی و خصوصی به آتش کشیده شوند، عابران و خبرنگاران مورد تهدید قرار گیرند و طاق نصرت مورد تهاجم واقع شود.
وی گفت: افرادی که دست به اقدام خشونتآمیز زدهاند، صرفاً به دنبال اشاعه آشوب و هرج و مرج هستند.
رئیسجمهوری فرانسه که با هدف شرکت در نشست سران گروه ۲۰ به آرژانتین رفته، اعلام کرد، به محض بازگشت به کشورش نشستی را با وزیران دولت خود درباره چگونگی واکنش به رویدادهای اخیر پاریس تشکیل خواهد داد.
میان پلیس و معترضان فرانسوی برای دومین هفته متوالی در مرکز پاریس درگیریهایی روی داده و پلیس برای متفرق کردن معترضان از ماشینهای آبپاش و گاز اشکآور استفاده کرده است.
معترضان که جلیقههای زردرنگ میپوشند، برای این برخورد پلیس آماده بودند و ماسک بر صورت داشتند. گروهی از آنها بر زمین زانو زده و با گرفتن دست یکدیگر، در برابر فشار آب مقاومت کردند.
معترضان به سوی پلیس تکههای سنگ پرتاب کردند و همچنین به سوی نیروهای پلیس رنگ زرد پاشیدند. بر اساس گزارشها تاکنون بیش از ۱۰۰ تن بازداشت شدهاند.
ادوارد فیلیپ، نخستوزیر فرانسه معترضانی را که با پلیس درگیر شدند، محکوم کرده است. فیلیپ گفته است: هیچ توجیهی برای افرادی که تنها هدفشان، شکستن چیزها و درگیری با نیروهای امنیتی است، وجود ندارد.
نخستوزیر فرانسه گفته است از بیاحترامی به اماکن ملی مانند طاق نصرت که صحنه درگیریها بوده، شگفتزده شده است.
معترضان عمدتا به سیاست افزایش قیمت سوخت توسط دولت ماکرون معترض هستند. ماکرون میگوید، این کار را برای مقابله با گرمایش جهانی انجام داده است. معترضان همچنین به افزایش هزینههای زندگی اعتراض دارند.
درگیریهای روز شنبه پیش از آغاز رسمی تظاهرات در مرکز پاریس درگرفت. پلیس با محاصره منطقه توریستی شانزه لیزه، پس از گشتن مردم به آنها اجازه ورود میداد.
شماری از بانکها، مغازهها و کافهها که از این تظاهرات باخبر بودند، پنجرههای خود را پوشاندند.
وزیر کشور فرانسه که از محل اعتراضها بازدید کرده، گفته است: ۲۰۰ تظاهرکننده آرام در شانزهلیزه حضور داشتند. او در توییتر خود نوشته است: ۱۵۰۰ آشوبگر هم در صحنه بودهاند.
تظاهرات جلیقهزردها از نوامبر امسال آغاز شد. این تظاهرات در ابتدا در اعتراض به افزایش قیمت سوخت بود اما اعتراضها اکنون به افزایش هزینههای زندگی و مالیات بالا و در انتقاد کلی نسبت به سیاستهای اقتصادی ماکرون است.
انتهای پیام