به گزارش کسب و کار نیوز، علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در کانال تلگرامی خود نوشت که جهت یادآوری استیضاح کنندگان ظریف مروری بر محور سوالات و پاسخ های قبلی داده شده لازم است.
این محورها و پاسخ ها به شرح زیر است:
۱- اتخاذ مواضع ناصواب از جمله اتهام پولشویی به جمهوری اسلامی
مخاطب پولشوئی در سخنان دکتر ظریف نه نظام بود و نه مخالفین FATF.
برخی به خود گرفته و برآشفته شده اند که کدها بیشتر عیان نشود.
۲- بیتوجهی به اقتصاد در دیپلماسی
دو بار در مجلس دهم سال ۹۶ و ۹۷ و یکبار در مجلس نهم همین سوال عینا از آقای ظریف بطور رسمی در کمیسیون امنیت ملی مطرح شد، ازجمله توسط آقای پورابراهیمی و چند نماینده دیگر.
فعال کردن معاونت اقتصادی در وزارتخارجه با ایجاد تغییرات جدید ساختاری در تشکیلات وزارتخانه از اهم پاسخها به این سوال بود.
۳- عدم توجه به توسعه روابط با عموم کشورها در قاره آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین
یک نوبت در سال ۹۶ همین سوال در کمیسیون مطرح بوده که سفر دوره ای دکتر ظریف به قاره آفریقا و نیز آمریکای لاتین و اولویت توسعه مناسبات با همسایگان و کشورهای آسیایی از اهم پاسخها بوده است.
۴- استفاده از برخی سفیران ناکارآمد از باب نمونه سفیر ایران در استرالیا
یکبار در سالجاری همین سوال در کمیسیون مطرح و بطور مصداقی سفیری را نام بردند که دکتر ظریف بطور مبسوط و البته محرمانه توضیحات لازم را ارائه داد. اکنون مصداقی جدید طرح شده و فردا هم شاید مصداقی جدیدتر در راه باشد.
۵- عدم انتخاب سفیر برای برخی کشورهای دوست مانند چین و هند.
حداقل دونوبت چنین سوالی در کمیسیون مطرح شده در خصوص کشورهای چین و هند و عمان. دکتر ظریف همه اقدامات و محدودیتها و ملاحظات خود را برای انتخاب سفیر در کشورهای مهم را به تفصیل بیان کرده است. برخی مطالب محرمانه در فرآیند انتخابش را هم گفت.
۶- دستگیری دیپلماتهای ایرانی در کشورهای اروپایی به بهانههای واهی و عدم مقابله به مثل
جدیدترین سوالی که از دکتر ظریف در ماه گذشته در کمیسیون مطرح شد موضوع دستگیری یکی از دیپلماتهای ما در اروپا بود.
دکتر ظریف توضیحات مفصل و محرمانه ای را مطرح کرد و البته برخی گلایه هایش را هم از مداخلات کلی، بطور سربسته گفت.
نکته جالب اینکه طراحان استیضاح انتظار مقابله به مثل و دستگیری دیپلماتی اروپایی در ایران از ظریف را دارند و مطرح کرده اند!!!
۷- عدم استفاده از فرصتهایی که مقاومت در منطقه فراهم نموده
اگرچه این بند کلی است اما دکتر ظریف صرفنظر از نظرات کارشناسی خود بعنوان امین رهبری و مسئول رسمی سیاست خارجی کشور صریحترین مواضع را با شهامت در مجامع بین المللی از خط مقاومت و فلسطین و سوریه داشته است.
۸- موضع منفعلانه دستگاه دیپلماسی در خصوص کشتار حجاج در منا و عدم احقاق حقوق ملت ایران و خانوادههای آنها
این سوال حداقل دو بار بطور رسمی هم در ابتدای حادثه منا و هم در سال ۹۶ در کمیسیون امنیت مطرح شده و دکتر ظریف کل اقدامات وزارت امور خارجه را از بدو حادثه تا پیگیریهای بعدی و نیز محدودیتها و موانع را به تفصیل تشریح کردند. اگرچه برخی پیگیریهای وزارتخارجه محرمانه بوده ولی اقدامات و جدیت شخص دکتر ظریف در این خصوص شنیدنی است.
۹- به کارگیری افراد نامطمئن در مذاکرات حساس و مهم
حداقل دو مرتبه این سوال بطور رسمی از آقای ظریف در مجلس دهم در کمیسیون و یک نوبت هم در صحن مطرح شده است.
مرکزیت مانور مخالفان ظریف هم حضور آقای دری اصفهانی در مذاکرات بوده که بارها آقای ظریف گفته من شخص کاردان و مسلطی را انتخاب کرده ام و قبل از بکار گیری وی نیز از مراجع امنیتی استعلام کردم پس از دریافت جواب مثبت از مراجع امنیتی از همکاری ایشان بهره گرفته ام.
توضیحات محرمانه و البته صداقت و صراحت و دفاع اخلاقی دکتر ظریف در اینخصوص شنیدنی است.
البته در جلسه علنی مجلس نیز دکتر ظریف یک نوبت به تفصیل پاسخ داده است.
۱۰- تهدید بنیه دفاعی کشور و از بین رفتن توانایی آن
مختومه شدن پرونده نظامی ایران (PMD) بطور رسمی در نتیجه مذاکرات برجام از دستاوردهای شگرف و قطعی جمهوری اسلامی است که مخالفان برجام و ظریف نیز همیشه در این خصوص سکوت کرده اند تا مبادا حسنی از محاسن تیم دیپلماسی منتشر شود.
طرح این سوال از وزیر امور خارجه نیز از عجایب پایداری در مجلس دهم است.
۱۱- عدم تامین منافع ملت ایران در قراردادهای منعقد شده
با ادعای باخت ایران در برجام مخالفان ظریف در کمیسیون امنیت ملی و صحن مجلس بارها تریبون گرفته و برد- برد بودن برجام را انکار کرده و به ظریف تاخته اند و دولت و حاکمیت را هم نواخته اند.
توضیحات و دفاعیات محرمانه دکتر ظریف در این بند شنیدنی است.
انتهای پیام