صفحه اصلی / دسته بندی نشده / لوازم خانگی ارزان نمی‌شود
لوازم  خانگی  ارزان   نمی‌شود

لوازم خانگي داخلي با افزايش بيش از سه برابري قيمت مشتري ندارد

لوازم خانگی ارزان نمی‌شود

نوسانات شديد قيمت لوازم خانگي و كاهش قدرت خريد مردم، بازار اين كالا را خالي از مشتري كرده است و تنها در بازار شاهد حضور كساني هستيم كه به ناچار بايد اين لوازم را تهيه كنند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، خرید جهیزیه برای نوعروسان از همین موارد است که متاسفانه با بالا رفتن بی‌سابقه قیمت‌ها در بازار، آنها هم در اکثر مواقع دست خالی به خانه بازمی‌گردند. خرید لوازم خانگی تولید داخل که تا سال گذشته ارزان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر از مشابه خارجی خود بود هم دیگر مثل گذشته نیست و حتی گران‌تر از کالاهای وارداتی آب می‌خورد. بازار لوازم خانگی روزهای عجیبی را می‌گذراند؛ از بالا رفتن قیمت دلار تا ممنوعیت واردات؛ ماجرایی که باعث شده قیمت لوازم خانگی نسبت به سال گذشته چند برابر شود؛ جالب اینجاست که کسبه این بازار می‌گویند افزایش قیمت لوازم خانگی ایرانی به مراتب بیشتر از خارجی‌هاست و گاهی به سه برابر هم رسیده است.
در همین زمینه یاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه شرایط موجود در بازار لوازم خانگی مطلوب نیست، گفت: بخش لوازم خانگی در هشت ماه نخست امسال به پرداخت جریمه نقدی ۷۴ میلیارد ریالی محکوم شده که درصد ناچیزی از تخلفات در بازار لوازم خانگی است. وی گفت: بسیاری از تخلفات بخش لوازم خانگی به سازمان تعزیرات فرستاده نشده است. سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: در یک نوع کالا اختلاف‌های قیمتی ۴ تا ۵ میلیون تومانی در مناطق مختلف وجود دارد و چند پرداختی در بخش لوازم خانگی انجام می‌شود که یک مبلغ براساس تعرفه‌های مشخص‌شده و مبلغی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد قیمت کالا به صورت غیرقانونی از مشتریان گرفته می‌شود. رایگانی با بیان اینکه اگر هموطنان شکایتی دارند، باید به اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی مراجعه کنند، گفت: بخش زیادی از تخلفات در واحدهای تولیدی لوازم خانگی انجام می‌شود. وی افزود: در حالی که فهرست قیمت‌های تولیدکنندگان لوازم خانگی در سامانه ۱۲۴ به‌روز و کامل نیست، اما سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده و تولید‌کننده تخلفی از تولید‌کنندگان به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال نکرده است.
از سوی دیگر حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌گوید: مشکلات مختلف دامنگیر بازار لوازم خانگی شده است؛ از گرانی گرفته تا نبود جنس در بازار و وارد نشدن بسیاری از قطعات و مواد اولیه برای این صنعت، همگی باعث شده تا توان تولیدکننده کاهش یابد.
غزنوی گفته است: تحریم‌ها نه تنها برای تولید داخل فرصت نیست، بلکه به منزله تهدید هم هست، زیرا این محدودیت‌ها برای تولید مشکلات زیان‌باری به وجود آورده است، درحال حاضر تمام مسیرها به سمت تولید بسته است و این‌گونه نیست که مسیری بسته شود و انتظار توسعه هم داشته باشیم. عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌گوید: مطابق نیاز کشور به‌طور متوسط به میزان یک میلیون و ۵۰۰ دستگاه یخچال، یک میلیون و ۲۰۰ هزار ماشین ظرفشویی و یک میلیون و ۳۰۰ هزار اجاق گاز در طول یک سال نیاز داریم که متاسفانه این تعداد برای امسال در نظر گرفته نشد. همچنین براساس آمار وزارت صنعت، در ۶ ماه اول سال شاهد بیشترین کاهش تولید داخلی بودیم؛ به‌طوری که نزدیک به ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش تولید داخلی را تجربه کردیم. او مهم‌ترین مشکل فعلی این صنعت را انتقال ارز عنوان کرد و گفت: از یک ماه پیش تاکنون به دلیل تحریم‌های اعمال‌شده مشکل انتقال ارز به کشور را داریم. جدا از مشکلات مطرح‌شده ارزهای فعلی به لوازم خانگی اختصاص داده نمی‌شود که همین مساله مشکل را بیشتر می‌کند. غزنوی بیان کرد: اگر به حال این بازار فکری نشود، ممکن است در ماه‌های پیش رو باز هم شاهد افزایش قیمت‌ها باشیم، البته از یک ماه گذشته تاکنون افزایش قیمت ۱۰ درصدی را شاهد بودیم که ممکن است با ادامه روند فعلی قیمت‌ها باز هم صعودی شوند.

بازار را به حال خود رها کرده‌اند
محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی
بازار لوازم خانگی در رکود قرار دارد و پس از پشت سر گذاشتن دوران نوسانات ارزی هنوز کسی به داد این بازار نرسیده است. نوسانات ارزی به تولید داخلی خسارات بسیاری وارد کرد و اگر برنامه‌ریزی درست و به‌موقعی وجود داشت، امروز تولیدکننده این ضرر و زیان‌ها را متحمل نمی‌شد. افزایش ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت لوازم خانگی موضوعی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت و اهمیتی به آن نداد. اوضاع و احوال بازار لوازم خانگی به جایی رسیده که مردم نیاز خود را نمی‌خرند و بیشتر به دنبال تعمیر لوازم خود هستند. هم تولیدکننده، هم فروشنده و هم مصرف‌کنندگان در بازار لوازم خانگی بلاتکلیف مانده‌اند و اشاره به این نکته ضرورت دارد که لوازم خانگی یک ریال هم ارزان نمی‌شود؛ حتی اگر برای دلار نرخ ۵ هزار تومان یا حتی پایین‌تر را در نظر بگیریم.
دلیلی برای ارزان شدن از سوی واردکننده و تولیدکننده وجود ندارد؛ چراکه آنها معتقدند برای واردات لوازم خانگی ارز ۱۰ هزار تومانی و برای تولید آن، مواد اولیه را در شش ماه اول سال با دلار ۱۲ هزار تومانی تهیه کرده‌اند. بنابراین با این وضعیتی که در بازار حکمفرماست، بعید است لوازم خانگی روی ارزانی را ببیند. در حال حاضر ۱۶۰۰ واحد صنفی فروشنده لوازم خانگی داریم که اگر بحث نظارت بر فعالیت آنها مطرح شود، کمبود نیرو وجود دارد و برای این تعداد واحد صنفی نمی‌توان ناظر فرستاد و نیرو در این زمینه کم داریم. اختلاف قیمتی که در بازار وجود دارد بیشتر مرتبط با کالاهای وارداتی است؛ چراکه این بازار را به حال خود گذاشته‌اند و پیگیری برای سر و سامان دادن با آن قطع شده است. اصناف نیروی کافی برای نظارت بر بازار ندارد و تنها می‌تواند به شکایت افراد رسیدگی کنند؛ این وظیفه سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است که بر این افزایش قیمت‌ها نظارت کند. همواره پیشنهاد ما این بوده که صنایع داخلی باید درصدد همکاری با شرکت‌های معتبر خارجی باشند؛ چراکه مشارکت تولیدکنندگان لوازم خانگی با برندهای خارجی در نهایت به نفع تولید داخل است.

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۱۶ درصدی صادرات ایران به ۵ کشور اوراسیا

به گزارش کسب و کار نیوز ، «محمد رضوانی» در گفت و گویی، گزارشی از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.