صفحه اصلی / اجتماعی / بهداشت و سلامت / داروهای گران‌قیمت و خاص چگونه به دست بیماران می‌رسند؟
داروهای گران‌قیمت و خاص چگونه به دست بیماران می‌رسند؟

داروهای گران‌قیمت و خاص چگونه به دست بیماران می‌رسند؟

سخنگوی سازمان غذا و دارو نحوه ارائه داروهای گران‌قیمت و خاص به بیماران را تشریح کرد.

دارو

دکتر کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه توزیع داروهای گران‌قیمت و خاص به بیماران، گفت: در زمینه ارائه داروهای بیماران خاص باید گفت که درباره بیماران هموفیلی و تالاسمی مشکلی وجود ندارد؛ چراکه اطلاعات این بیماران از گذشته ثبت شده و بر همان اساس داروهایشان را دریافت می‌کنند.

وی افزود: ساز و کاری را هم برای بیماران پیوندی و دیالیزی در نظر گرفتیم و فعلا داروهایشان به صورت کنترل‌شده ارائه می‌شوند، اما در حال راه‌اندازی سامانه‌ای برای ارائه منظم و کنترل‌شده این داروها هستیم که پس از رفع اشکالات فنی‌اش، راه‌اندازی می‌شود و بیماران می‌توانند این داروها را در سراسر کشور بر اساس اطلاعات ثبت شده‌ای مانند کد ملی‌، از داروخانه‌ها تهیه کنند. به این ترتیب کنترل بر داروهای بیماران خاص کامل می‌شود.

جهانپور با بیان اینکه شیرخشک‌های متابولیک هم قبلا در سامانه‌ای مستقل به همین شیوه عرضه می‌شدند، گفت: این شیرخشک‌ها همچنان هم به همان صورت عرضه می‌شوند و شیرخشک‌های رژیمی هم به نوعی تحت پوشش همین سامانه توزیع می‌شوند. در سایر موارد هم اگر احساس شود که در تهیه و توزیع‌ دارو یا فرآورده‌ای مشکلی وجود دارد، آن را وارد سامانه می‌کنیم؛ به‌طوریکه شاید حتی شیرخشک‌های معمولی هم به آن بپیوندند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ایجاد این سامانه‌ها به معنای سهمیه‌بندی و جیره‌بندی دارو و شیرخشک نیست، افزود: ایجاد این سامانه صرفا برای اطمینان از این است که مصرف‌کننده واقعی ایرانی محصول یا دارو را دریافت می‌کند. با وضعیتی که در یک ماه گذشته ایجاد شد و شرایط دارو هم به وضعیت عادی خودش بازگشته است، خیلی ضرورتی برای ورود بسیاری از اقلام دارویی به سامانه توزیع، احساس نمی‌شود، اما به محض اینکه احساس شود در توزیع هر دارو یا فرآورده‌ای ممکن است خللی ایجاد شود، حتما از سامانه استفاده می‌شود.

جهانپور همچنین گفت: اطلاعات بیمارانی که قرار است داروهایشان در قالب سامانه توزیع شود، بر اساس معرفی پزشک یا از طریق تمهیدات دیگر ثبت می‌شود و به این ترتیب بیماران می توانند داروهایشان را از داروخانه مورد نظرشان تهیه کنند. تلاش بر این است که ثبت داروخانه‌ها هم در سامانه به‌گونه‌ای انجام شود که انتخاب داروخانه با بیمار باشد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

رشد حدود ۳۰ درصدی صدور مجوز تولید دارو در سال ۱۴۰۲

به گزارش کسب و کار نیوز ، دکتر حسین شمالی با بیان این مطلب اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.